9

И нженерите на Microsoft са отстранили сериозна дупка в сигурността на Windows. Тя е свързана с антивирусната програма Windows Defender и позволява на хакери да получат достъп до компютъра чрез изпращането на зловреден имейл. При това въпросният имейл дори не трябва да бъде отворен от потребителя, за да компрометира компютъра, съобщава Engadget.

Microsoft 6 месеца не оправили дупка в сигурността на Word

Проблемът е открит от инженери на Google. Те го описват като еди от най-лошите, които са виждали в Windows от много време насам. Веднъж инфектиран, даден компютър може да се превърне в център за изпращане на вируса до още имейли, като всичко става автоматично. Изглежда проблемът наистина е бил сериозен, защото само в рамките на два дни инженерите на Microsoft са реагирали и пуснали ъпдейт, който да намали риска.

Microsoft ще обновява Windows 10 два пъти годишно

Windows 10 знае повече за вас, отколкото предполагате

Въпросното обновление вече се разпространява чрез Windows Update и е налично за Windows 7, Windows 8.1, Windows RT и Windows 10, както и във версиите на Windows за корпоративни клиенти. На практика това засяга всички версии на Windows, които използват приложението Windows Defender.

Обновлението трябва да достигне всички компютри в рамките на следващите ден-два. Разбира се, ако те са с активиран автоматичен Windows Update. Ако не е, процесът може да се активира ръчно.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@