Топ 15 на най-интересните български приложения
Източник: netinfo
0

А ко често сте се чудили какво ново приложение да инсталирате на вашия Android смартфон – имаме няколко предложения за вас. Този път апликациите не са какви да е, ами на български език, разработени от българи. Подбрахме за вас най-интересните и полезни приложения, които смятаме, че ще направят ежедневието ви по-лесно и забавно. Те са общо 15 на брой, като ги подредихме по възходящ ред по рейтинга им в Google Play Store.

 

Всяко едно от тях може да бъде свалено от магазина на приложения на Android, директно от линка.

 

 

 

Bulgaria1.    Bulgarian Keyboard 
Приложението „Bulgarian Keyboard” е най-сваляното българско приложение и с най-голям рейтинг в Google Play. Апликацията всъщност представлява алтернативна клавиатура, която замества стоковата. С нея можете да пишете на кирилица, като можете да изберете или БДС, фонетична традиционна или стандартна.

 

Манджа2.    Манджа  
„Манджа” е приложение за готвене което не съдържа само рецепти, а и информация за продукти, подправки и полезни съвети. С апликацията можете да решите бързо къде да хапнете и да го споделите с познатите си чрез смс, имейл или с помощта на Facebook. Информацията, която е използвана е от сайта www.gotvetesmen.com

 

100 обекта3.    100-те национални обекта
Приложението предлага 100-те национални туристически обекта, които са показани на карта, за да бъдат по-лесно откриваеми. В апликацията можете да откриете снимки, подробна информация за обектите, както и препоръки. Всеки един обект може да бъде споделян и коментиран. Обектите са подредени в класация по потребителски гласове.

 

Вицове4.    Вицове  
„Вицове” е приложение с хумористична насоченост. При стартирането му се изтеглят над 15 хиляди вица, които се съхраняват на вашата SD карта и не заемат много памет. Хубавото на апликацията е, че след първоначалното сваляне на вицовете, тя не се нуждае повече от интернет, за да функционира правилно. Наскоро бяха добавени и функциите за споделяне на виц чрез смс или в социалните мрежи Twitter и Facebook.

 

BGMedia5.    BGmedia  
Приложението BGMedia събира информация от всички медии в България на едно място. Достъпни са и значителен брой радио станции за онлайн слушане като Darik Radio, BG radio, Radio Nova, City, NRJ, Veronika, Radio 1 and 1 Rock, Mix BG, ORV. Новините се събират от четири медии – Дневник, Капитал, 24 часа и Труд. Приложението предлага и функцията ТВ стрийминг, която е в бета версия.

 

The Voice6.    The Voice TV Bulgaria

Приложението The Voice TV Bulgaria предлага само една функция - безплатно гледане на музикалния канал The Voice. Въпреки липсата на други функции, приложението е с много голям рейтинг в Google Play. С апликацията винаги ще бъдете в крак с най-новите хитове и тендеции в световната музика.

 

 

Antiradar7.    Антирадар
„Антирадар” е едно от най-коментираните и сваляни български приложения. Апликацията ви предупреждава за камери, които следят за превишена скорост, както и за преминаване на червен светофар. Чрез „Антирадар” дори можете да видите всички стоянки на КАТ на карта. Приложението държи екрана постоянно включен. Възможна е автоматична или ръчна синхронизация на данните.

 

Семеен дюджет8.    Семеен бюджет 
„Семеен бюджет” е приложение, което е разработено за конкурса M-tel Application Factory. То предлага въвеждане на приходи, разходи, заявки, ястия и продукти, извеждане на справки и изчисляване на баланс (разлика между приходи и разходи) за избран период от време.

 

Градски Транспорт в София9.    Градски Транспорт в София 
Ако използвате градски транспорт за придвижване в столицата – това е приложението за вас. То предлага акуратна информация за разписанията на превозните средства в София, кога ще пристигнат на вашата спирка и кога е изчислено за последно времето за пристигане. „Градски транспорт в София” ви показва всичко това на удобна карта.

 

 

Бесеница10.    Бесеница 
„Бесеница” в момента е на първо място в ТОП най-сваляни безплатни приложения на Google Play. Апликацията всъщност е класическата игра на бесеница. Тя проверява знанията ви и ви предлага постоянно забавление. Бесеница е проста, но все пак образователна игра, в която трябва да познаете скритата дума, като предполагате буквите, които може да съдържа. Ако изпитвате затруднения с някоя от думите, винаги можете да използвате подсказка.

 

Продължава на следващата страница:

 

Abv Push11.    ABV Push 
Ако не използвате Gmail или друг мейл клиент, който позволява push известия, трудно ще бъдете известявани при нови съобщения в пощата. Това приложение прави точно това с вашата ABV поща. То автоматично проверява пощата ви на определен интервал от време и ви известява в статус бара. При получаване на ново писмо, приложението ви уведомява чрез LED светлина, звук и вибрация.

 

Българско Английски Речник12.    English – Bulgarian Dictionary 
Приложението предлага превод от български език към английски, както и обратно – от английски на български. Всяка една дума може да бъде произнесена на английски или сложена в категория „Любими думи”. Ако търсите някоя дума отново, но не можете да се сетите коя е, можете да погледнете в „последно търсени думи”. Приложението е изключително лесно за използване, като основното му предимство е запазването на цялата информация на SD картата, в случай, че нямате налична вътрешна памет.

 

SMS Паркинг13.    SMS Паркинг 
SMS Паркинг е приложение, което ви дава възможност да заплащате паркиране в "Синя Зона" за един или повече автомобили. Хубавото на апликацията е поддръжката на уиджети, които да сложите на началния си екран за по-бърз достъп. SMS Паркинг не се нуждае от интернет, за да работи. То изпраща смс и регистрира номера ви в „Синя Зона” и ви известява колко оставащо паркинг време имате. Ако времето ви изтича, можете само с едно кликване да удължите престоя си, като апликацията ще изпрати нов смс за целта.

 

TV Програма14.    TV Програма 
TV Програма е приложение, с което можете да видите във всеки един момент какво се излъчва по телевизията. То представлява джобен справочник на повече от 30 канала, които се излъчват в българския ефир. Така никога няма да пропуснете любимото си предаване или филм.

 

BG Smetki15.    BG Smetki 
Приложението BG Smetki ви дава възможност да се информирате по всяко време за вашите битови разходи и сметки – ток, вода, газ и парно. Чрез приложението може да узнаете също така начините на плащане, адрес на касите, в които може да платите и телефон за контакти.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 3 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 7 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 7 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 8 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 9 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 10 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 10 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 10 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 11 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 11 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 11 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 11 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 11 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 11 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 12 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите