1

Х ората постоянно четат и гледат лична информация и снимки през телефоните си. Въпреки това, те разчитат единствено на възпитанието на околните и силата на волята им да се въздържат да погледнат в екрана на чуждия телефон. Apple работи по технология, която може да реши този проблем, съобщава онлайн изданието CNET.

Макинтош компютрите или другата история на Apple

ИТ гигантите в надпревара кой ще сложи край на смартфона

Компанията е подала документи за патентоването на дисплеи с технология за "регулируем ъгъл на наблюдение". Това става чрез система от течни "лещи", които могат да променят ъгъла на подсветката на дисплея.

Джобс създал iPhone, защото мразил служител на Microsoft

"Дисплеите обикновено са разработени да показват изображения с голям ъгъл на наблюдение. В някои ситуации - например използване на лаптоп или мобилно устройство на обществено място, широкият ъгъл на наблюдение не е удачно решение, защото компрометира сигурността на личните данни", пише Apple в документите на патента.

Apple iPhone отбелязва своя 10-ти рожден ден

Седем малко известни факта за Apple

В момента този проблем се решава чрез специален филтър, който може да се постави върху дисплея. Технологията на Apple вгражда решението в самото устройство и използва няколко слоя субстрат и течен кристал. В субстратите може да има цветни филтри, а чрез електроди да се управлява течният кристал. По този начин потребителят ще може да настройва ъгъла на наблюдение на дисплея електронно и да го регулира според ситуацията.

Полезни хитринки за Windows 10

Липсата на допълнителен външен филтър означава, че няма да влошава качеството на изображението. За любопитните погледи пък ще остава разочарованието да видят черен екран.

Засега технологията все още се разработва. Apple не коментира технологии в процес на разработка и остава неясно дали тя ще стане част от някои нейни устройства в бъдеще.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@