3

Ж ивотът на батерията остава най-голямата слабост на почти всички мобилни и преносими устройства. Intel смята, че може да направи значителни подобрения с новата си Low Power Display Technology (LPDT), която да осигури на един лаптоп до 28 часа работа на батерия, съобщава онлайн изданието CNET.

Google и Microsoft откриха нова "дупка" в процесорите

Новите процесори на Intel са защитени от Meltdown/Spectre

За да постигне подобен резултат, Intel не променя работата на процесорите си. Вместо това е работила заедно с Sharp и Innolux, за да създаде нов тип LCD панел за лаптопи. Той консумира само 1 ват енергия или наполовина по-малко спрямо стандартните LCD панели.

Intel казва, че при тестове на Dell XPS 13 с монтиран такъв дисплей, лаптопът е издържал 25 часа и 14  минути. Прототипен лаптоп на компанията пък е издържал 28 часа.

Intel създаде 17-кюбитов квантов чип

Intel пуска 6-ядрен процесор за лаптопи

Intel не дава много подробности за спецификациите на лаптопа нито за типа натоварване по време на тестовете. Става дума за "нормална" употреба, която е била на сравнително тъмен дисплей и със слушалки, а не са използвани говорителите на лаптопа. Все пак, Intel казва, че в зависимост от хардуерната конфигурация и натоварването, новият дисплей може да удължи гледането на видео с 4 ч до 8 ч.

Новият тип дисплей работи със специална система за управление на енергията и само с вградения видеоконтролер на Intel. Затова този тип дисплеи няма да могат да се монтират на вече съществуващи лаптопи, а само на нови модели.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@