Есенна селекция на мобилни приложения
Източник: HiComm
0

Есента е много особен сезон. Все още сте с отпускарско настроение, но в главата ви ясно се оформя идеята, че ви чакат няколко месеца здрава работа, за да можете да си осигурите приятни коледно-новогодишни празници.

За това в селекцията има както бизнес-ориентирани приложения, така и за свободното време.

Dropbox

Платформа: iOS

Цена: безплатна

С Dropbox ще можете да качите всичките си снимки, документи и видеофайлове на сървър, независимо от това, къде се намирате в момента и съответно дали имате постоянен достъп до тях.

Освен на смартфона или таблета си можете да инсталирате Dropbox и на личното си PC или Mac.

След като запазите някой файл в Dropbox папката, той ще е там, независимо от какво устройство влизате в нея. Дори ако се наложи да ползвате това на приятел, който не иска да инсталира самата програма, то ще можете да се доберете до информацията си директно през сайта на компанията.

Идеално, ако искате да разширите паметта на телефона си или просто да съберете всичките си документи на едно място, без да се налага да ги търсите по устройства и външни памети.

Програмата изисква логин всеки път, когато влезете в нея, така че можете да сте сигурни, че никой няма да узнае корпоративните и личните ви тайни, ако си изгубите телефона.

Do Not Disturb

Платформа: Android

Цена: 0,99 USD

Do Not Disturb ви позволява да определите времеви периоди, в които телефонът ви ще е недостъпен. В тях телефонът автоматично влиза в Silent режим и ще звъни или изпиуква при съобщенията, идващи единствено от хора, които сте сложили в специален списък.

Опцията е страхотна, когато искате да не ви безпокоят, докато спите, като в същото време ще сте сигурни, че ако чакате важно обаждане, няма да го пропуснете.

Върши чудесна работа и по време на кинопрожекции, театрални представления, докато сте в болница и т.н.

Можете да подредите периодите на тих режим за конкретни часове, които да се повтарят всеки ден.

Word Lens

Платформа: iOS

Цена: безплатна

Word Lens е едно от малкото приложения, които показват в пълна сила потенциала на iPhone. Насочете телефона си към какъвто и да е стандартен печатен шрифт на различен от матерния ви език (табела, вестник, писмо... каквото и да е) и Word Lens ще ви го преведе на желания от вас език (уви, все още отсъства добър алгоритъм за превод на български).

Най-впечатляващото на функцията е, че се случва в реално време. Нивото на превода е достатъчно близо до това на Google Translate, а скоростта, с която го прави, и точността на превода са впечатляващи.

Поддържа разпознаване на обърнат и огледален текст, а свикването с интерфейса не би трябвало да е проблем за никой, който поне веднъж е използвал камерата на телефона си.

Единственият му по-сериозен недостатък е пълната му неспособност да се справи с калиграфичен или ръкописен текст, както и с по-засуканите шрифтове.

Rhapsody

Платформа: iOS

Цена: безплатна

Rhapsody практически е "Изяж колкото можеш" бюфет за музикалните маниаци. Естествено, за да имате достъп до пълната медиатека с над 12 млн. песни, ще имате нужда от Wi-Fi или 3G достъп до сървъра на компанията. Но ако си харесате нещо, ще можете да си го свалите, независимо дали става дума за песен, сетлист или цял албум, директно в паметта на телефона безплатно - просто няма да можете да го извадите от там.

Така можете да пестите не само от месечната си такса за интернет, но и от батерията на телефона си, която се натоварва по-малко при нормален плейбек, отколкото при директен стрийминг на музика.

Последната, но не по-важност, силна черта на Rhapsody е, че е по-лека дори от стандартния iPhone плейър - тоест ще можете да се наслаждавате на музиката си, докато е бекграунд, без да правите компромис със скоростта и качеството, с които браузвате или правите други неща на телефона си.

Trade Nations

Платформа: iOS

Цена: безплатна

Няма друг жанр игри за мобилни платформи, които да предлагат толкова задълбочен и дълбок геймплей, като икономическите стратегии. Trade Nations е кооперативна стратегия в реално време, в която трябва да развиете виртуалното си селище от нищото.

Да строите къщи и инфраструктура, които да поддържат живота и щастието на жителите ви. Те от своя страна да бъдат заети в различни дейности, като дърводелство, земеделие, животновъдство и т.н. Всяко ваше действие изисква време и затова можете да я оставите в бекграунда на телефона и да се връщате към нея на всеки 15-20 минути, за да предприемете конкретно действие.

Феновете на жанра за PC биха разпознали някои от основните характеристики на класики като Settlers и Anno сериите.

Производителите й постоянно ъпдейтват съдържанието й - от чисто козметични и забавани,до напълно променящи геймплея й елементи.

Springpad

Платформа: iOS

Цена: безплатна

Инсталираната в iPhone Evernote наистина е страхотен дигитален бележник, адски удобен за каталогизиране на всички идеи, докато сте в движение, но SpringPad е дори по-добра, на едно изцяло ново ниво.

Можете да запишете бърза бележка, да направите снимка с коментар към нея, да сканирате баркод, който да остане в паметта на телефона, или да накарате самата програма да потърси всички близо намиращи се до вас ресторанти и магазини за това, което искате.

Не само че разполага с повече опции от Evernote, но SpringPad е и по-бърза при стартиране и изключване. Освен като бележник можете да я ползвате и за органайзер, който е по-добър от вградения заради по-голямото пространство за записване на бележки и уточнения към всяко събитие.

Можете директно да сваляте информация в нея от сайта, който разглеждате в момента, а ако нещо се случи със смартфона ви, цялата информация е качена на сървъра.

Най-удобна е възможността за създаване на папки и подпапки за по-бърза ориентация в бележките ви.

Google Sky Map

Платформа: Android

Цена: безплатна

Ако инсталирате Google Sky Map на Android смартфона си, ще можете буквално да се реете в звездното небе и да откривате съзвездия единствено насочвайки телефона си към звездите.

Използвайки сензорите за ориентация на повечето смартфони, Sky Map отчита местоположението ви и ви показва звездната карта на случващото се над главата ви.

Оттам нататък не само ще разберете как се казва всяка купчина звезди, които виждате, преди да заспите, но и да си направите разходка по повърхността им благодарение на сателитните карти от тях (тези на Луната са с най-добро качество).

Програмата позволява да намерите конкретна планета, звезда или съзвездие, синхронизирайки се с камерата на телефона и следейки погледа ви. Освен това Sky Map използва GPS-а, акселерометъра и компаса на телефона ви, за да ви каже точно коя звезда свети над вас в момента - съвсем нов романтичен начин за употреба на смартфона ви.

SPC - Music Sketchpad

Платформа: Android

Цена: 4,99 USD

Music Sketchpad е една от най-добрите приложения за мобилни телефони, които буквално пренасят едно мини звукозаписно студио в корпуса на вашия HTC, Samsung и т.н.

С програмата можете да композирате и изпълнявате собствена музика. Всичко създадено може да бъде архивирано или директно качено на сайта на програмата. А ако преди това сте използвали RD3 - Groovebox, друга популярна програма за създаване на музика, ще можете да импортнете цялата си работа от нея в Music Sketchpad.

Приложението е полезно не само за професионални музиканти и диджеи, които не могат да се отлепят от работата си, но и за аматьори, които искат да тестват креативността и музикалния си слух.

Theft Aware

Платформа: Android/Symbian

Цена: безплатна

Theft Aware е безценна за всички по-разсеяни хора, които имат вредния навик да си забравят телефона навсякъде - в офиса, в таксито, в заведението. Ако инсталирате програмата и пак забравите телефона, ще можете не само да го откриете, но и да го контролирате, преди да са ви навъртени 4 часа разговори с Украйна, например.

За целта трябва да регистрирате два допълнителни номера (на ваш приятел или втория ви телефон, да речем). На тях ще се получават всички есемеси, генерирани от програмата, независимо дали е сменена SIM картата на телефона ви.

От сайта на програмата ще можете да локализирате с точност до 2 кв. м местоположението на апарата, както и напълно да изключите достъпа до списъка с телефони, есемесите, документите и програмите ви.

Програмата поддържа root-нати устройства, включва автоматично GPS функцията и скрива иконката й в UI-то на телефона, за да не разбере крадецът какво се случва.

Free Bord

Платформа: Android

Цена: безплатна 

Приложението превръща смартфона или таблета ви в уникална и красива симулация на черна дъска с цял комплект цветни тебешири. Програмата е предвидена за тези, които са оставили детето в себе си и освен за помагало в училище може да се използва и като поле за развихряне на художественото във вас.

Като помагало за обучение Free Bord е изключително полезен, тъй като може да бъде с вас навсякъде. Така можете да помогнете на първолака си при заучаването на буквите, цифрите и основните геометрични форми. Всичко!

Tебеширите са в шест цвята и три дебелини за рисуване, а мултитъч дисплеят поддържа рисуване с до 10 пръста едновременно.

Гъбата за изтриване също е реалистична, ако минете веднъж с нея, ще остане контурът от това, което сте нарисували, както и следи от тебешир по пътя й. В момента онлайн галериите са пълни с  рисунки, правени от професионални художници.

Talking Hamster

Платформа: Symbian

Цена: безплатна

Talking Hamster e от онези приложения, които са с нулево КПД, но в същото време с потенциала да се окажат сред най-използваните. Това е прост модулатор на глас с анимация на хамстер, който повтаря всичко, което кажете в микрофона, с писклив гласец. Или модулира гласа ви в момента на изговаряне и хвърля в хаос представата за вас на човека от другият край на слушалката.

Освен това винаги можеш да се ползва за всички случаи, в които не искате човекът от другата страна да разпознае с кого говори. Освен това Talking Hamster може просто да направи разговорите с една идея по-забавни.

Sports Tracker

Платформа: Symbian

Цена: безплатна

За спортистите с Nokia телефони Sports Tracker е истинска благодат. С негова помощ телефонът ви се превръща в пълноценен спортен монитор, снабден с GPS, който ви помага да тренирате по-добре, следейки скоростта ви на движение (пеша или на велосипед), както и височината, на която се намирате.

Ще получите тонове карти, на които можете да определите маршрута спрямо тренировъчния си режим, прецизно следене на изминатото разстояние, дори брояч на стъпки и монитор за сърдечния ви ритъм, ако имате съвместим HR колан.

Цялата събрана кардио информация се пази в дневник, за да можете да проследите прогреса си. След анализа им можете да прецените силните и слабите страни на програмата си, както и собствената производителност. 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Русия обяви, че е завладяла напълно Лиман

Русия обяви, че е завладяла напълно Лиман

Свят Преди 2 часа

Железопътният възел Лиман отваря пътя към големите градове Славянск и Краматорск

Ивет Горанова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели сребърен медал

Свят Преди 2 часа

Българката загуби на финала от олимпийската вицешампионка Анжелика Терлюга от Украйна

Актрисите Хелън Мирън и Анди Макдауъл танцуваха заедно на червения килим в Кан, преди премиерата на филма "Майка и син".

Хелън Мирън и Анди Макдауъл танцуваха на червения килим в Кан

Любопитно Преди 5 часа

Носителката на "Оскар" Мирън, на 76 г., блестеше в сребърна рокля с дълъг ръкав, а Макдауъл, на 64 г., бе избрала дълга рокля на кафяво райе

.

Хумус: Разядката, за която се водят съдебни дела

Любопитно Преди 6 часа

Научете повече за произхода, съставките и споровете свързани с раздяката хумус

Обвинения в антисемитизъм след карикатура на Зеленски в германски вестник

Обвинения в антисемитизъм след карикатура на Зеленски в германски вестник

Свят Преди 6 часа

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ изрази съжаление за "неудобството", причинено от публикуваната карикатура на Зеленски

Standard & Poor's

Standard & Poor's потвърди рейтинга на България със стабилна перспектива

България Преди 7 часа

Международната рейтингова агенция потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2'

Тръмп: Злото по света не е причина да отнемаме оръжието на спазващите закона граждани

Тръмп: Злото по света не е причина да отнемаме оръжието на спазващите закона граждани

Свят Преди 7 часа

Бившият президент на САЩ заяви това по време на годишното събрание на Националната оръжейна асоциация (NRA) на САЩ в Хюстън, Тексас

Костадинов

Костадинов за еврото: Започваме консултации с партиите за свикване на референдум

България Преди 8 часа

"Възраждане", разбира се, няма да допусне предателите да унищожат българския лев", посочва Костадинов

Порошенко

Украинска депутатка: Порошенко се е опитал да напусне Украйна, но е бил спрян на границата

Свят Преди 9 часа

Бившият президент на Украйна се е опитал да напусне страната, за да вземе участие в Парламентарната асамблея на НАТО във Вилнюс, информира депутатката Ирина Геращенко

Цветан Василев

Белград няма да предаде Цветан Василев на България

България Преди 10 часа

Това реши Апелативният съд в Белград

Зеленски

Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия

Свят Преди 10 часа

"Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света", посочи Зеленски

Практичните новости в Chrome 102

Практичните новости в Chrome 102

Технологии Преди 11 часа

Управлението на табове ще стане още по-лесно

коронавирус

COVID-19: В три области няма регистрирани нови случаи

Теми в развитие Преди 12 часа

В процентно отношение броят на положителните случаи спрямо броя на направените тестове е 4,09%

Бориславова след Коалиционния съвет: Темата за РСМ ще мине през НС

Бориславова след Коалиционния съвет: Темата за РСМ ще мине през НС

България Преди 21 часа

На съвета е била обсъдена и темата за актуализация на бюджета