0

В еригата хотели на американския президент Доналд Тръмп е станала жертва на хакери за трети път в рамките на три години, съобщава БиБиСи. Този път са компрометирани данните на клиенти на 14 хотела от веригата.

Причината не е в самите хотели. Те използват платформата за резервации на компанията Sabre Corp, която е била атакувана от хакерите. Засегнати са и други фирми, които я използват.

Правителствени сайтове в САЩ: "Обичам Ислямска Държава"

Хакерите са взели данни за кредитни карти, кодове за резервациите, имена, имейли, телефонни номера и адреси. Хакерите дълго време са имали достъп до данните. Първото влизане в системата е проследено чак до 10-ти август 2016 г., а последното е на 9-ти март т.г.

Таен американски доклад показва как хакери от руското разузнаване са атакували изборите в САЩ

Компанията и хотелската верига не казват колко на брой клиенти са засегнати от случилото се. Според компанията за киберсигурност Trend Micro, подобен подход е класическа тактика от страна на хакерите. Те често се насочват към подизпълнители и по-малки компании, които работят с големите имена. Обикновено тяхното ниво на киберсигурност е доста по-ниско, макар и да имат достъп до голяма част от същите данни. Затова е важно големите компании да проверяват дали партньорите им спазват същите стандарти за киберсигурност.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@