14

Facebook съобщи за нов проблем с данните на потребителите. Този път личните публикации на около 14 млн. потребители са били публично достъпни в продължение на няколко дни през май т.г., съобщава онлайн изданието TechCrunch.

Facebook ще се бори с фалшивите новини в България

Facebook пак променя как ще избира новините в профилите

Потребителите имат право да избират за кого да бъде видима дадена тяхна публикация. В повечето случаи хората избират постовете им да са лични, т.е. достъпни само за приятелите им в социалната мрежа. Повечето хора избират само определени публикации да са публични, т.е. достъпни за всеки дори и да няма профил във Facebook.

Зукърбърг в ЕП: Извинявам се, не направихме достатъчно

Facebook продължава да губи от най-важната си аудитория

Заради неволна системна грешка обаче, настройките на около 14 млн. потребители в целия свят са били променени. Така всички техни публикации, които са направили в периода от 18-ти до 22-ри май т.г., са били настроени като публични по подразбиране. Facebook е открила и решила проблема на 27-ми май т.г.

"Наскоро открихме бъг, който автоматично предлагаше публикациите, които някои хора създават, да са публични. Вече решихме проблема и от днес започваме да информираме засегнатите потребителите, като ще ги помолим да прегледат настройките на публикациите, които са направили през този времеви период. Искаме да да подчертаем, че проблемът не засяга публикациите, които са направени преди този период и техните настройки са непроменени, като потребителите продължават да могат да избират публиката за всеки пост. Искаме да се извиним за грешката", казва главният директор по сигурността на личните данни на Facebook Ерин Еган.

Хората ще решават съдбата на медиите във Facebook

Facebook намалява новините и фирменото съдържание

Facebook казва още, че е чула ясно призивите да е по-прозрачна с потребителите. Затова тя ще съобщава на потребителите за всякакви проблеми и ще ги държи максимално информирани.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@