26

Ц ЕРН - легендарната Европейската организация за ядрени изследвания (CERN), e готова да наеме програмисти, обучени във Враца.

В Академията за обучение на програмисти "Враца Софтуер Общество" са получили писмо от ЦЕРН техни курсисти да кандидатстват за работа в отдела за софтуерни разработки, съобщи Тонко Влахов, координатор в Академията.

От кандидатите се изисква да имат опит в разработката на големи софтуерни проекти и да владеят отлично английски език.

"Враца Софтуер Общество" е победител в първото издание на ПРОМЯНАТА най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change, която подкрепя и инвестира в социалното предприемачество, насочено към създаване на по-добро бъдеще за българските деца.

През февруари т.г. Емилиян Кадийски, Теодор Константинов, Илиян Димов - основатели на “Враца Софтуер Общество”, бяха отличени в класацията на Дарик радио "40 до 40" за това, че предоставят безплатни курсове по програмиране и допълнителни събития за ученици и възрастни.

Враца се превърна в арена за най-добрите програмисти

Враца Софтуер Общество вдъхнови над 200 човека

Емилиян Кадийски е и един от тримата учители от България, номинирани в конкурса за глобалната учителска награда The Global Teacher Prize 2017.

"Враца софтуер общество" ще организира за първи във Враца лятна ИТ академия за предприемачи ПРО - от 03.07 до 05.08 2017г.

В академията ученици и студенти ще работят в екипи от по 2 до 5 човека над реални софтуерни проекти, които те самите са измислили в началото. Целта на инициативата е всеки екип да изработи прототип на своята идея, както и да развият своите технически, предприемачески и меки умения.

Участниците ще имат два типа роли - на програмисти и на предприемачи, като всички ще посещават обучения по сценично поведение, за да подобрят представянето си пред публика.

В началото на месец юни започва и предварителният подбор за безплатните 9-месечни курсове по програмиране - за повече информация може да следите фейсбук страницата на сдружението.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@