10

Internet Explorer (IE) дълги години беше най-използваният браузър въпреки множеството критики и подигравки, които понасяше на свой гръб. С появата на Windows 10 Microsoft реши да пенсионира IE, като го замени с неговия наследник Edge. Сега обаче IE се завръща, съобщи компанията по време на своята конференция Microsoft Build 2019.

Шефът на Microsoft е отвратен от финансовите успехи

Windows 10 ще синхронизира и известията от Android

Скоро Internet Explorer ще е вграден работен режим на Edge. Това ще позволи на браузъра да работи изцяло като своя предшественик. И има много важна причина за това.

Компютърни трикове, които е хубаво да знаете

Наближава краят на поддръжката на Windows 7

Голяма част от софтуера на корпорации и формулярите на институции и дори електронно банкиране работят най-добре именно с Internet Explorer. Причината е, че всички тези платформи са правени преди години, когато IE беше най-популярен. От тогава обаче повечето от тях не са обновявани кой знае колко много и продължават да се "разбират" най-добре именно с IE.

През последните години ситуацията се усложни, след като подобни платформи продължават да използват софтуер като ActiveX и други подобни по-стари апликации, които новите браузъри постепенно спират да поддържат. Затова IE се завръща като режим на работа в Edge, за да помогне на компаниите и потребителите и да им даде възможност да използват по-старите корпоративни и държавни онлайн формуляри и платформи, но и да имат по-нов и сигурен браузър.

Освен това скоро Edge ще има и версия за MacOS на Apple. Microsoft добавя към браузъра и повече инструменти за сигурност и защита на данните, намаляване на проследяването от сайтове и др.

Microsoft подготвя Windows за сгъваемите устройства

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@