15

С лед като порталът „Сегодня” направи интервю с основателя на фирмата, в мрежата се появиха първите снимки на поредния супер автомобил. Разликата е, че Himera Q е първият такъв от Украйна, чието задвижване вероятно ще е изцяло електрическо, а цената ще е около 700 000 евро.

В това интервю става ясно, че машината – включително задвижването и шасито – се разработва от украински инженери (самите създатели на компанията също са украинци). Тънката разлика е, че в момента работата по автомобила тече в Испания. Впоследствие производството може да се пренесе в Украйна, но това не е сигурно.

Съучредителят на компанията Агнес Евсеев заявява, че в проекта участват десет човека, а за създаването на двата прототипа са били необходими две години. В момента те преминават изпитания в Испания.

Един от предсерийните модели е оборудван с електрическо задвижване с графитена батерия, собственоръчно разработена от инженерите на компанията. В обикновен режим тя може да бъде заредена за половин час, след което Himera може да измина 100 км. В „турбо режим” зареждането отнема осем минути. Максималната скорост на автомобила е 350 км/ч.

Не се уточнява задвижването на втория прототип.

Авторите на Himera Q работят също и върху компактния електромобил KULEG, който би могъл да стане конкурент на Smart. Прогнозируемата цена на модела е около 8000 евро.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

Тази „цетка” комби смазва италианските жребци

Кой друг предлага супер автомобил за 1,5 млн. евро с аквариум за рибки?

Новото Audi A8 ще изключва двигателя си при до 160 км/ч

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@