5

В ластите в Сан Франциско имат намерение транспортът в глада да не отделя вредни емисии до 2040 г. Инициативата Electric Vehicle Roadmap има няколко междинни срокове, една от които е развитие на мрежа от зарядни станции за електромобили.

Нещо повече, документът описва шест специфични направления за действие на 48 страници. Мерките включват действия за информиране на обществото относно плюсовете на електрическата мобилност; фокус върху внедряването в електропреносната мрежа на източници на възобновяема енергия; субсидии за автомобили с нулеви вредни емисии; развитие на мрежа от зарядни станции; електрификация на средно- и тежкотоварните камиони; промотиране на технологиите за нулеви вредни емисии при алтернативните начини и услуги за предвижване.

Electric Vehicle Roadmap предлага до 2023 г. всички обществени паркинги и гаражи (с над 100 места) да изградят EV зарядни станции за поне 10% от местата. Това ще засегне над 300 паркинга в града. В допълнение на това, градските власти се надяват да разполагат с до 340 нови зарядни станции, инсталирани в общинските паркинги, като тези, управлявани от пристанището и летището.

Макар в момента да не се предлага забрана за продажбата на автомобили с ДВГ, Сан Франциско ще разгледа различни възможности за субсидии, които да подтикнат хората да купуват е-коли. Властите смятат, че всички услуги за споделен транспорт трябва да разчитат само на електрическо задвижване.

Властите си представят град, в който ще се предлагат различни възможности за транспорт и мобилност, които да намалят нуждата от притежаването на личен автомобил.

В момента парниковите газове, генерирани от автомобилите, възлизат на 47% от общите емисии в града, като частните превозни средства генерират 71% от тях.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Китайци направиха умен електромобил с 9 врати

В Хамбург тръгва автономен електрически шатъл

Хората не вярват на автономните и електрическите автомобили

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@