4

П ървото поколение Nissan LEAF се появи през 2010 г. След 283 000 продажби той се превърна в най-продавания електромобил на планетата. Второто поколение  надхвърли очакванията на почитателите си за технологии и цена и беше определен като най-модерен и най-достъпен след дебюта си. Защо обаче Nissan LEAF предизвика такъв небивал интерес сред специалистите и сред любителите на електромобили?

По-голям пробег и повече възможности за пътуване

Новият Nissan LEAF регистрира пробег от 389 км в градска среда, според новия метод за измерване – WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). За това допринася новият eлектрически силов агрегат Nissan LEAF, който предоставя 110 kW мощност и 320 Нм въртящ момент. Той позволява на елекромобила да достигне ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди, което е един от върховите показатели в сегмента. 

Стилен дизайн и функционалност

Запознатите с дизайна на Nissan разпознават характерните фарове с форма на бумеранг и предната V-образна решетка. Сините елементи – формованите части на радиаторната решетка и задната броня – подчертават на сто процента електрическия характер на автомобила. Интериорът е фокусиран върху водача и дава оптимална функционалност при използване на пространството. Дизайнът тип „плъзгащо се крило“ съдържа яркосини шевове на седалките, арматурното табло и волана и създава отпускаща среда и усещане за високо качество. Новият електромобил разполага с делима в съотношение 60/40 задна седалка и 435-литров багажник. Тази максимална практичност прави новия Nissan LEAF идеален семеен автомобил.

Удоволствие от шофирането с интелигентната мобилност на Nissan LEAF

С помощта на радар и камера технологията ProPilot регулира скоростта спрямо трафика отпред и придържа автомобила в средата на лентата на движение. Технологията може да спре електромобила, ако това е необходимо.

ProPILOT Park автоматично паркира успоредно или перпендикулярно без участието на ръцете и краката. Нужно е само водачът да избере едно от паркоместата, предложени от системата.

Голямата изненада е e-Pedal. Тази новост променя начина, по който хората шофират. Как? Просто позволява ускоряване, забавяне на скоростта и пълно спиране, само с увеличаване или намаляване на натиска, прилаган върху педала на газта. А педалът на спирачките въобще не е необходимо да се докосва. e-Pedal превръща ежедневното шофиране в детска игра, за която все още обаче ви е необходима шофьорска книжка.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@