35

Е дин от най-странните дебюти по време на 88-то издание на Автомобилен салон Женева, който видяхме лично, е на българската Sin S1. А странна е дори меко казано, но не използвам грозна, за да не бъда обвинен за нещо, за което нямам вина. И написах „една от най-странните”, защото на салона бе представена и серийната летяща кола Pal-V Liberty.

ВИЖТЕ БЪЛГАРСКАТА КОЛА В ЖЕНЕВА В ГАЛЕРИЯТА

Странното жълто тяло на Sin S1 стои по средата на щанда на Sin Cars, а от двете страни е обградено от състезателния R1 и хибридна версия на уличния R1, която предлага на водача 800 к.с., но срещу 219 000 евро.

ПОТОПЕТЕ СЕ В АТМОСФЕРАТА НА ИЗЛОЖЕНИЕТО С НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Жълтият S1 няма аналог на салона (за добро или лошо), тъй като представлява своеобразно автомобилно Lego. Определението на Росен Даскалов за това му творение е „достъпен модулен автомобил”. За достъпен се съгласих, но модулите са сякаш издялкани с длето и изглеждат нелепо. Целият дизайн е нелеп, констатирам с неудоволствие.

Идеята е, че основното тръбно шаси може да носи различни външни панели, интериорът се конфигурира според тях, задвижването също се модифицира. Това значи, че може да конфигурирате колата за офроуд, а след това за шофиране на писта. На хартия звучи много добре, но в действителност изглежда много зле.

Моделът може да се поръча с два двигателя – 2,0 и 3,5 литра и съответно 255 и 365 к.с. С тях S1 може да ускорява до 100 км/ч за 2,8 и 2,5 секунди.

Производството на S1 ще започне през 2019 г., но с този дизайн едва ли ще има желаещи да се сдобия с него, макар цената му да е $49 990.

Този Veyron е отблъскващата дизайнерска приумица, унищожила най-бързият дълго време автомобил. Имитира керамични плочки и вероятно би стоял добре в банята, но кой държи кола за няколко милиона в тоалетната си?
Този Veyron е отблъскващата дизайнерска приумица, унищожила най-бързият дълго време автомобил. Имитира керамични плочки и вероятно би стоял добре в банята, но кой държи кола за няколко милиона в тоалетната си? Източник: Vesti.bg
Този Phantom е най-пошлият експонат в "Палекспо". Намира се през една кола от Veyron-a, отново на щанда на Mansory. Най-богатият сводник в света би се чувствал отлично в нея.
Този Phantom е най-пошлият експонат в "Палекспо". Намира се през една кола от Veyron-a, отново на щанда на Mansory. Най-богатият сводник в света би се чувствал отлично в нея. Източник: Vesti.bg

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Шокиращи параметри за Rimac C_Two: до 96 км/ч за 1,85 сек

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe e всичко онова, което CLS не е

Volvo XC40 е „Автомобил на 2018 година в Европа”

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@