17

К итайският производител Qoros, заедно с Koenigsegg, представи своя луксозен седан на родна почва – на изложението в Шанхай. Любопитното е, че той е изключително привлекателен, също колкото и странен. Казва се K-EV и това обозначение говори красноречиво за същността на модела. Проблемът е, че към момента той е само концепция.

Разтегнат на дължина от 5 метра, K-EV разчита за задвижването си на 4 електромотора със сумарна мощност 870 к.с. (648 kW).

Китайците твърдят, че от място K-EV ускорява до 100 км/ч за „под 2,7 секунди”, като продължава да ускорява чак до 260 км/ч. Ако първото твърдение наистина е вярно, то говорим за ускорение, много близо до това на хипер автомобилите. Пакетът батерии позволява на огромния седан да измине над 480 км (300 мили) с една зареждане. Зареждането може да става чрез контакт или индуктивно, като последното може да става и дистанционно.

Всички тези цифри не биха могли да се превърнат в реалност, ако целият пакет не е лек. За съжаление китайците не казват нищо по въпроса, но е ясно, че монокок шасито е изработено от карбон, а това гарантира снижаване на теглото. Футуристичният облик на модела продължава и вътре, като приборното табло и централната конзола са под формата на сензорни дисплеи.

Така стигаме до най-характерната отличителна черта на модела – вратите. Не само че са прозрачни, но също така са и асиметрични. От лявата страна виждаме предно „крило” и плъзгаща се задна врата, докато от дясната страна има стандартна предна и плъзгаща се задна врата. Комбинирайте това с LED фарове и стопове, луксозно изглеждащи предна и задна маски, и всичко това опаковано в много остри ръбове.

Четете още:

Opel Grandland X иска от дела на Nissan Qashqai

Octavia Scout: мултифункционалното оръжие на Skoda (тест драйв)

Обновеният Mercedes-Benz S-Class е още по-впечатляващ

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@