6

Tesla завърши второто тримесечие с доста положителни производствени параметри. Компанията е произвела общо 53 339 автомобила, което е ръст с цели 55% спрямо първото тримесечие на годината. А това значи, че това са най-плодотворните три месеца в историята на Tesla.

За пръв път производството на Model 3 (28 578) надхвърли това на Model S и Model X (24 761). Производството на Model 3 се е удвоило през последните три месеца спрямо първите три на годината.

Всичко това стана възможно благодарение на новата производствена линия GA4, опъната под огромна палатка в двора на завода. Не нея се падат грубо 20% от произведените през миналата седмица автомобили Model 3, като от компанията уверяват, че качеството на производство е същото като на автомобилите от линията GA3. Очакванията на Tesla са да започне да прави по 6000 бройки Model 3 към края на август.

Доставките през Q2 са достигнали 40 740, от които 18 440 са били на Model 3, 10 930 са били Model S, а 11 370 остават за Model X. Компанията не променя целта си до края на 2018 г. да достави общо 100 000 бройки Model S и Model X.

Tesla се похвали, че към края на юни резервациите за Model 3 са около 420 000. Ще напомним само, че новите собственици на автомобили Tesla вече не могат да се радват на щатската субсидия в размер на $7500, защото компанията вече е продала над 200 000 електромобила, което бе поставено като праг, след който субсидията отпада.

Всичко това е чудесно. Добри новини от компанията, но сега очакваме финансовите й резултати, които, много е вероятно, може да се различават коренно от производствените.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

KIA Ceed продължава да е основа на успеха (тест драйв)

В България вече има Bugatti Chiron за 2,4 млн. евро преди облагане. Ето го и собственика

Китай излиза напред в надпреварата за най-голям „Гигазавод” за батерии

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@