5G става по-достъпна със Samsung Galaxy A53 5G
Източник: Nicolas Vlachos
0

М обилните мрежи от пето поколение (5G) вече развихрят своя потенциал и са достъпни във все повече градове. А това означава, че е време да помислим и за съвместим смартфон, с който да използваме новите технологии пълноценно. Пазарът вече предлага доста такива модели, включително и на достъпни цени. Две от най-новите предложения са Samsung Galaxy A53 5G и A33 5G.

Те предлагат нов хардуер, подобрени камери, изкуствен интелект, по-добра защита на данните и стилен дизайн с корпус в няколко пъстри цвята. За да се запознаем по-добре с възможностите на новото поколение технологии, прекарваме един ден с Galaxy A53 5G.

Красотата не е само външна

Galaxy A53 5G се характеризира с изчистен дизайн, в който всички линии са плавни. Модулът за основната камера също се слива плавно с корпуса. Устройството е с матов корпус и Corning Gorilla Glass 5 за защита. Освен това има и рейтинг IP67, така че не е никакъв проблем да се използва и по време на класическите пролетни дъждове, например. Налични са четири различни цвята – син, черен, бял и праскова, като всички са съпроводени и от думата „страхотно“ пред тях.

a
Източник: Samsung

A53 5G следва и концепцията Galaxy for the Planet на Samsung. Чрез нея Samsung оптимизира използването на ресурси, например страничните бутони и поставката за SIM карти на телефона са от рециклирани материали. Също така опаковката е по-малка и без зарядно.

Устройството е разработено и с предвиден по-дълъг жизнен цикъл. Затова Samsung вече гарантира до четири поколения актуализации на One UI и Android, както и до 5 години ъпдейти за сигурността. Това дава предвидимост и сигурност на потребителя, че ще може да разчита на устройството и да използва най-актуалния софтуер дълго време.

За забързаното ежедневие

Всеки ден вече е пълен със задачи и човек постоянно има какво да прави. Понякога, дори без да осъзнаваме, разчитаме много мобилният ни телефон да е основен наш помощник, особено в ерата на хибридната работа. Затова A53 5G е подготвен да се справя с поставените му задачи бързо и ефективно.

На първо място е процесорът. Той е 8-ядрен, произведен по 5nm технология за максимална ефективност. Разполага с 6GB RAM и може да използва до 6GB допълнителна виртуална памет. Има и 128GB вградена памет и слот за microSD карта с капацитет до 1TB. Това е добре, тъй като наличното място може бързо да бъде запълнено със снимки, клипове, документи, презентации, приложения и игри. Телефонът ще се справя добре с актуалните приложения, включително и когато няколко от тях работят едновременно. Например браузър, чат, музикален плейър и фитнес приложение.

Тук се разгръща и предимството на 5G връзката, която предлага този модел. С нея всякакви интернет дейности са безпроблемни и всичко се осъществява за миг. Стриймване на видео в движение не е проблем, включително и за предаване на живо към приятели или за онлайн канал.

a
Източник: Samsung

Помощник в работата

В ежедневието ни често се налага да правим и снимки. Особено ако става дума за отразяване на някое събитие, например. А53 5G разполага с четворна основна камера с два 5MP сензора за дълбочина и макро кадри и един 12МР сензор с ултраширокоъгълен обектив. Основният сензор е 64MP с VDIS технология и оптична стабилизация на изображението. Снимането на динамични сцени по време на събития е много по-лесно и кадрите са ясни дори и при по-неблагоприятни условия на светлината.

Това е възможно и заради помощта на изкуствения интелект. Той обработва кадрите допълнително. Нощният режим, например, е обновен и може да групира до 12 изображения наведнъж, за да направи по-ярки и ясни кадри с по-малко „шум“ в тях. Умните технологии работят и при снимането на видео, като телефонът може автоматично да настройва честотата на кадрите според осветеността. На разположение е и функцията Photo Remaster, която използва изкуствен интелект, за да подобрява автоматично направените снимки. Така и редакторите са доволни, че ще имат използваеми материали.

Разбира се, не всичко е работа. Затова A53 5G разполага и с функцията Fun Mode, чрез която селфита и други снимки могат да се разкрасят с филтри от Snapchat Lenses. Специалният режим за портретни снимки има и боке ефект, а предната камера е с 32МР сензор и осигурява както идеални селфита, така и отлично качество на видеоразговорите.

А докато човек чака някое събитие да започне, може да поиграе малко. Дисплеят ни „потапя“ в играта и реагира моментално на подадените команди. Функцията Game Booster на A53 5G оптимизира настройките на устройството за максимална производителност.

a
Източник: Samsung

Лесен за взаимодействие

Galaxy A53 5G има и голям 6,5-инчов Super AMOLED дисплей с яркост до 800 нита и 120Hz опресняване на картината. Това го прави лесен за работа с приложенията, за преглеждане и обработка на снимки и видео и т.н. Има и режим Eye Comfort Shield за намаляване на синята светлина, което е полезно вечер и при четене на електронна книга например или на дълги текстове.

Телефонът има и технология Dolby Atmos за подобряване на качеството на звука. Тя работи не само за филми, но и за песни, видео клипове и т.н.

A53 5G използва Android OS с Galaxy One UI 4. Потребителят разполага с голяма свобода на персонализиране на устройството. Това включва различен дизайн на интерфейса, иконите, цветове и т.н. One UI предлага и множество допълнителни функции за ежедневието. Например по-лесни и интелигентни начини за споделяне на снимки и видео и др.

Свързаността на А53 5G в екосистемата на Galaxy вече е доста развита. Функцията Връзка с Windows е иновация за това устройство и позволява лесно свързване с компютър и синхронизиране на съобщенията и известията, използване на любими приложения и т.н. А Auto Switch позволява автоматично свързване на слушалките Galaxy Buds с телефона, когато потребителят получи обаждане, но в този момент гледа филм на таблета например. След края на разговора те отново автоматично се свързват с таблета, за да продължи гледането на филма. А функцията Buds Together позволява споделяне на музиката от телефона през Buds Pro с приятел.

Предвидимост в сигурността

Тъй като смартфоните са неразделна част от ежедневието ни, те знаят всичко за нас. Включително за работа, забавление, личен живот и т.н. Сигурността на личните данни също трябва да е на ниво и A53 5G разполага с платформата Samsung Knox, която криптира и защитава информацията. Допълнителните функции като Secure Folder дават още едно ниво на защита за избрани от потребителя снимки, бележки и приложения. Услугата Private Share пък позволява на човек да контролира кой да има достъп до избрани данни и за колко време.

Друга важна характеристика е батерията. Тя издържа около 2 дни и има функция за бързо зареждане, така че потребителят може да е спокоен и да разчита на нея. Предвидимостта е, че знае, че бързо ще се зареди и ще е на разположение за още работа. И през цялото време данните ще са защитени от Knox и системите за сигурност, без това да пречи на практичните и забавни функции на A53 5G, както и на бързата му и ефективна работа.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

България Преди 1 час

На място е изпратен сапьорски екип на Специализирания отряд за борба с тероризма, който ги е обезвредил

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 2 часа

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Свят Преди 4 часа

Самолет, излетял от Хелзинки, не успя да кацне на естонското летище Тарту в петък вечерта

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 4 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Свят Преди 4 часа

Ердоган и Рюте са обсъдили също ситуацията в ивицата Газа и войната в Украйна

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Свят Преди 5 часа

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 5 часа

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 5 часа

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 5 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 6 часа

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

<p>Северна Корея с остро предупреждение към&nbsp;САЩ</p>

Северна Корея обвини САЩ в политизиране на въпроса с човешките права

Свят Преди 6 часа

Ще предприемем твърди и решителни стъпки в защита на своята неприкосновеност и сигурност в отговор на Вашингтон, заяви Пхенян

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 6 часа

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 6 часа

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 7 часа

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 7 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя