11

М ладо семейство от Новоросийск, което решава да отиде за риба с надуваема лодка в Черно море в южна Русия, е спасено от преминаващ гръцки танкер с капитан Христос Консантинидис, съобщава ТАСС.

Надежда Ачапкина и Михаил Алавердян се оказват в открито море поради силния вятър, който ги отнася от Новоросийск до Геленджик, а след това ги насочва до Утриш и Таман.

Бедстващото положение продължава пет дни, тъй като никой не ги забелязва в морето.

Те преживяват силна буря, след която загубват всичките си вещи и провизии, включително и слънцезащитните им продукти. Така съпрузите получават изключително тежки изгаряния по тялото, а от липсата на прясна вода се дехидратират и започват да халюцинират.

Момиченце, спасено от обрязване, преплава море, за да се събере с майка си

Спасението идва, когато екипажът на танкера „Крити Рок“ ги вижда и пуска пояси и въжена стълба.

"Молихме се всеки ден и Господ чу молитвите ни. В първия момент помислихме, че корабът е мираж. Но за наше щастие се оказа, истински.

Капитан Христос Константинидис и неговият екипаж ни вдигна на борда, погрижиха се за нас като ни нахраниха, напоиха и ни дадоха дрехи", разказва оцелялата след пет дни в открито море Надежда.

Същата вечер спасените успяват да се свържат и с близките си. Младите хора остават в кораба още три дни до достигането на брега.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@