20

Ф еновете на Мадона изпаднаха в шок  и ужас през изминалите няколко дни, след като стана ясно, че Кралицата на попа е била приета в интензивно отделение на клиника в Ню Йорк с тежка бактериална инфекция.

Състоянието на певицата се влошило на 24 юни.

Според светски издания тя колабирала и била откарана по спешност в клиниката. Новината за хоспитализацията ѝ беше съобщена обаче няколко дни по-късно, на 28 юни, от мениджъра й Гай Озири.  През това време, както написаха сайтът "Ти Ем Зет" и в. „Сън” Мадона е била в много тежко състояние,  била интубирана, а близките ѝ били предупредени да очакват най-лошото.

Мадона е в болница след "сериозна бактериална инфекция"

На 29 юни бе съобщено, че Мадона е била изведена от интензивното отделение,

а ден след това стана ясно, че тя е била изписана и вече си е у дома в Ню Йорк. Според редица медии обаче певицата все още е на легло, не можела да стане, продължавала да повръща.

Заради влошаване на здравословното състояние на Мадона началото на предстоящото ѝ турне засега се отлага за неопределена дата.

Преди да рухне физически, Мадона в продължение на месец е имала повишена температура, която криела от антуража си от страх, че това ще наложи отлагане на турнето ѝ. Месеци наред тя и екипът ѝ работили за осъществяване на това шоу. И подготовката налагала големи физически усилия от страна на Мадона, за да се покаже тя на сцената освен като Кралица на песента и като Кралица на танца.

Според роднини на певицата през последните два месеца тя буквално е изчерпала силите си, пише „Дейли мейл”.

Мадона си мислела, че е все още млада, отказвала да приеме реалността, била убедена, че е несломима, но накрая рухнала.

Турнето, за което се подготвяше така трескаво, интензивно и агресивно Мадона, трябваше да отбележи 40 години от началото на музикалната ѝ кариера, започнала през далечната 1983 г.

През тези четири десетилетия Мадона създаде много не само в музиката, но и във филмовата индустрия.

В музикален план тя издаде 14 студийни албума - "Madonna" (1983), "Like a Virgin" (1984), "True Blue" (1986), "Like a Prayer" (1989), "Erotica" (1992), "Bedtime Stories" (1994), "Ray of Light" (1998), "Music" (2000), "American Life" (2003), "Confessions on a Dance Floor" (2005), "Hard Candy" (2008), "MDNA" (2012), "Rebel Heart" (2015), "Madame X" (2019).

Към тях трябва да се добавят и 3 филмови саундтрака,  7 компилации и 3 албума с изпълнения на живо. Мадона е продала 300 милиона копия от записите си, а 9 от албумите й са достигнали номер едно в класацията „Билборд 200”. 

Изразена в сингли, кариерата на Мадона включва над 100 сингъла, от които тя е продала 100 милиона копия.

Според „Билборд” певицата е най-успешната солова изпълнителка в историята на класацията „Хот 100” с общо 63 хита в челната десятка. 

Финансовото изражение на всичко това се оценява на между 590 - 800 милиона щатски долара. А „Форбс” постави Мадона начело на класацията си за най-печеливша музикантка 11 пъти от 80-те години на миналия век досега. Книгата „Рекордите на Гинес” я включи в различни годишни издания с няколко рекорда, сред които и този за звукозаписна изпълнителка с най-големи продажби в света. 

От продажби на билети на турнетата Мадона е получила 1,5 милиарда долара.

Тя си остава и единствената изпълнителка, която е продала над 100 000 билета за два самостоятелни концерта - този в Парк дьо Со в Париж, част от турнето й „Кое е това момиче”, на който присъстваха 130 000 зрители, и този в Рио де Жайнеро на стадион „Маракана”, който беше част от турнето й „Момичешкото шоу” и който беше гледан от 120 000 зрители. Мадона има 7 награди Грами и 20 видеомузикални награди на Ем Ти Ви. Самият факт, че за рекордите на Мадона има отделен раздел в страницата за нея в Уикипедия, говори много за постигнатото от нея през тези 40 години в музиката. 

През годините Мадона е била на 11 световни турнета -

"The Virgin Tour" (1985), "Who's That Girl World Tour" (1987), "Blond Ambition World Tour" (1990), "The Girlie Show" (1993), "Drowned World Tour" (2001), "Re-Invention World Tour" (2004), "Confessions Tour" (2006), "Sticky & Sweet Tour" (2008–2009), "The MDNA Tour" (2012), "Rebel Heart Tour" (2015–2016), "Madame X Tour" (2019–2020).

Турнето  "Madonna: The Celebration Tour" трябваше да започне на 15 юли във Ванкувър в Канада

и включваше 84 етапа в Северна Америка и Европа, като беше планирано да приключи на 30 януари в Мексико догодина.

Освен в музиката, през тези 40 години кариера Мадона се е изявявала и в киното, в 27 пълнометражни филмови продукции, от които в 22 е била актриса, а 2 е режисирала, показва справка в Уикипедия. Тя е участвала и в 10 късометражни филма, 3 театрални пиеси, появявала се е в 10 епизода на телевизионни продукции и в 16 реклами.

Мадона стои и зад много брандове, компании, благотворителни инициативи.

Случилото се сега с Кралицата на попа сплоти феновете ѝ, пишат италиански издания, интересуващи се тези дни също много внимателно от певицата предвид италианското й потекло.  В последно време почитателите на на Мадона бяха доста разединени в мнението си за нея. Най-вече заради серията от видеоклипове, които тя засне в домашни условия и публикува в младежки социални мрежи като TikTok, на които се явяваше доста разголена. Много фенове адмирираха смелостта на Мадона да се показва в този вид на 64 години, но други бяха отвратени и смятаха, че тя трябва да се държи по-достойно за възрастта си. Трети направо обвиниха Мадона, че е изгубила разсъдъка си.

Самият външен вид на Мадона се промени много в последно време

и според някои нейни почитатели тя изглежда нечовешки, със застинало и подпухнало лице, изгубило способността си на естествени гримаси. Мадона изглежда и неестествено наедряла в някои участъци на тялото, а на някои кадри косата й сякаш  е оредяла. Всичко това предизвика доста коментари по адрес на певицата. Мнозина заподозряха, че тя се е подложила на разкрасителни процедури, за да излъже не особено успешно напредването на възрастта. Нейни критици казаха, че тя е символ на човека, който не може да се примири с изгубената младост. 

"Всички вярвахме, че можем да я загубим": Семейството на Мадона очаквало най-лошото

Но не бива да се забравя, че в последно време Мадона имаше и проблеми с придвижването.

По време на последното си турне, както тя подели впоследствие, тя куцала и страдала от неописуеми болки. Накрая се наложило да се подложи на ендопротезиране на тазобедрената става, след което възстановяването било бавно, а мобилността на певицата нямало как да се възстанови бързо и всичко това нямало как да не доведе  до натрупване на килограми.

Но и тези обяснения не помогнаха на Мадона да се избави от критиките. Кулминацията им беше на 5 февруари, когато тя  представи изпълнители, наградени на церемонията за връчването на наградите Грами. Това беше и първата поява на Мадона на голямо музикално събитие след периода на ковид пандемията. И светските издания, и критиците на певицата не й спестиха жлъчните коментари.

„Феновете на Мадона са в потрес от новото ѝ лице на церемонията по връчване на наградите Грами”, написа изданието „Пейдж сикс”, а „Тайм” коментира, че лицето на Мадона на церемонията е показало, че да остаряваш елегантно е просто мит. Всеки път Мадона реагираше на критиките смело, но вероятно всичко това е засилило психическия натиск над нея, особено сега, когато тя се е готвела за турнето. Кадри, направени по време на подготовката и малко преди певицата да бъде приета в болница, я показват поотслабнала, но в регистъра на нездравословната и изтерзана слабост, коментират светските медии.

Мнозина критици на вида на Мадона, забравили нейните постижения в музиката,

я съпоставиха в последно време с други остаряващи дами, като например с Анди Макдауъл. С няколко месеца по-възрастна от Мадона, тя завладя червените килими на кинофестивалите с елегантни и семпли тоалети и най-вече със сивите си къдрици, които упорито отказва да боядисва, защото, както сама споделя, приема напълно възрастта си. Паралел се прави и между Мадона и Хелън Мирън, която пък на 77 години си позволява да позира на червените фестивални килими със закачливи ярки тоалети, но с ослепително бяла коса и „мириада" от бръчки и която споделя, че не се стреми да изглежда по-млада, защото просто вече не е млада.

В последните трудни за Мадона дни до нея неотлъчно са били нейните роднини, коментират светски издания.

А нейното семейство е огромно – тя има общо 6 деца. Две биологични  - Лурдес Леон (26) и Роко Ричи (22), и 4 осиновени  - Дейвид Банда (17), Мърси Джеймс (17) и близначките Стела и Естер (10). Мадона има и три сестри – Паула, Мелани и Дженифър и трима братя - Мартин, Кристофър и Марио. За всички тях тя е опора, тъй като е начело, образно казано, на една огромна империя – Империята на Мадона, със своето финансово богатство и имуществено състояние. 

Фактът, че в продължение на месец Мадона е криела, че не се е чувствала добре, също породи доста голяма дискусия.

Първо това напомни за епохата на КОВИД пандемията, в която някои укриваха симптомите си от страх да не бъдат изолирани или заклеймени. Това е често поведение и през други пандемии.

Пренебрегването на първите симптоми на едно заболяване също се дискутира тези дни и във връзка с това, че в случая с Мадона става дума за човек, който има финансовата възможност да си позволи своевременно лечение в най-добрата болнична клиника, стига да поиска. 

"Почива си, чувства се по-добре": Мадона вече е изписана от болница

Сега въпросът е дали Мадона ще осъзнае през каква опасност е преминала и дали това ще я убеди да се откаже от експериментите.

С гореспоменатите си музикални, а и филмови постижения, тя е напълно способна да направи смелата крачка на отказа. И вместо затормозяващи турнета, в които тя е в центъра на шоуто на сцената, тя би могла да режисира мюзикъл, вдъхновен от кариерата й, да продуцира биографичен филм за себе си, да е муза за още биографични книги, да продуцира кариерата на млади изпълнители, да открие школа за млади таланти, да е създател на пътуващо музикално шоу, в което други да изпълняват най-популярните й хитове и емблематичните й танци, докато тя се наслаждава на всичко това от първия  ред и продължава спокойно да създава студийна музика и впечатляващи клипове.

Мадона е една от малкото оцелели от едно златното поколение на соловите изпълнители.

Част от него бяха и Уитни Хюстън, Принс, Майкъл Джексън и Джордж Майкъл. Всички те си отидоха не навреме, през последните 14 години. Неотдавна тази звездна група напусна и Тина Търнър. Никой не би искал сега Кралицата на попа да слезе от житейската сцена, при условие че тя има още много какво да даде на идните поколения.

Коментари 20
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

20 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 15 минути

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

<p>&quot;Тогава ще се случи най-голямата катастрофа в историята&quot;&nbsp;</p>

Палестина: САЩ са единствената страна, която може да спре Израел от операция в Рафах

Свят Преди 3 часа

Западните държави, включително най-близкият съюзник на Израел - САЩ, настояха Тел Авив да се въздържа от нападение срещу южния град

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

България Преди 4 часа

Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

България Преди 4 часа

Като министър на външните работи Главчев има право на допълнителна заплата от 9100 лв.

<p>Срути се част от подпорна стена на АМ &quot;Струма&quot;&nbsp;(СНИМКИ)</p>

Срути се част от подпорна стена на АМ "Струма"

България Преди 4 часа

Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена

<p>Тази дейност развива нашата креативност</p>

Роботи възпроизвеждат ръкопис, наподобяващ човешкия

Свят Преди 4 часа

Отвъд романтичната идея, какви ползи спираме да получаваме, като спрем да пишем на ръка?

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

България Преди 5 часа

Десетки бяха православните християни, които се причастиха с Тялото и Кръвта Христови

<p>ЦИК: Един човек може да се кандидатира едновременно и за ЕП, и за НС</p>

ЦИК: Един човек може да се кандидатира едновременно и за ЕП, и за народен представител

България Преди 5 часа

Другата седмица ще има яснота за машините и софтуера за вота 2 в 1, заяви Камелия Нейкова

Нещата у дома, които могат да бъдат вредни за здравето

Нещата у дома, които могат да бъдат вредни за здравето

Любопитно Преди 5 часа

На кои предмети вкъщи трябва да обърнем внимание четете в следващите редове

<p>Калейн грабна бронзов медал на обръч в Ташкент</p>

Боряна Калейн взе бронзов медал във финала на обръч на Световната купа в Ташкент

Любопитно Преди 5 часа

Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн изигра много добре композицията си

<p>Борисов: Ще работя с ПП само при тези условия</p>

Борисов: Ще работя с ПП само при доминираща роля на ГЕРБ - с наши министри и програма

България Преди 6 часа

Моят противник на тези избори са проруските партии, посочи лидерът на ГЕРБ

<p>Терзиев: В момента, в който&nbsp;си повярваш, има обстоятелства, които те приземяват</p>

Васил Терзиев: Във всеки един момент, когато си повярваш, има обстоятелства, които те приземяват

България Преди 6 часа

Един от важните за мен уроци, е че отговорността към обществото става все по-голяма с успехите, които натрупваме, заяви кметът на София

<p>Воден ад: Най-малко 70 загинали при наводнения в Кения</p>

Воден ад: Най-малко 70 загинали при наводнения в Кения, дъждовете продължават

Свят Преди 6 часа

Броят на жертвите е два пъти по-висок от обявения по-рано през седмицата

Изненадващо посещение на Мъск в Пекин

Изненадващо посещение на Мъск в Пекин

Любопитно Преди 7 часа

Визитата му не бе оповестена публично, а от Tesla все още няма коментар

<p>Контрера: Археологическите разкопки около храма &bdquo;Св. Неделя&ldquo; са зарити</p>

Карлос Контрера: Археологическите разкопки около храма „Св. Неделя“ са зарити

България Преди 8 часа

Общинският съветник от ВМРО заяви, че ще продължава да търси отговори какво се случва с археологическия обект