72

И миграцията на проститутки в Русия от Африка се превръща във все по-сериозен проблем.

Официална статистика липсва, но по данни на неправителствени организации между 1 и 1,5 млн. души се занимават с най-древната професия в страната.

Разказът на една бивша проститука в Германия

Руби: Измъчваха ме почти година, изнасилваха ме - групово

ООН: Неистово сексуално насилие в бежанските лагери в Гърция

Идентифицирането на проститутките от Африка обаче е по-сложно. С проблема са се заели и неправителствени организации като „Exodus Cry”, които използват клиенти под прикритие, за да съберат доказателства срещу сводниците.

Случаят от видеото е типичен. Повечето африкански проститутки идват от Нигерия. Те са експлоатирани под предлог, че трябва да платят дълговете си за пътуването до Русия. Често сумата с лихвите достига 50 000 долара.

Жените са държани с години от трафикантите. А много от жертвите вярват, че ако избягат семействата им ще бъдат прокълнати с черна магия и ще умрат.

Специално за Световното първенство по футбол, което се преведе тази година в Русия, от Африка са докарани още момичета.

Като цяло това е част от засилващия се проблем със сексуалната експлоатация на жени в Европа.

Според Международната организация за миграция на ООН през последните три години има ръст от 600% на потенциалните жертви на трафик с цел сексуалната експлоатация на континента.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@