2

О коло 130 пътници, сред които и българи, останаха на парижкото летище „Буве” след като полетът им с авиокомпания „Уиз Еър” от френската столица до София бе отменен заради влошената климатична обстановка.

По информация на българското посолство в Париж всички те са получили на електронните си пощи предложение с възможностите за придвижване с други полети.

От местното представителство на авиокомпанията са посочили още, че пътниците трябва лично да се свържат с представителите на „Уиз Еър“ за анулирани полети на телефоните във Франция +33170700852  или в София +35924928367, и да обявят своя избор за нов полет.

Българските граждани могат да се обърнат и към представителството на „Уиз Еър“ на летище „Буве” , където да заявят своето желание за пренасочване на полета или за възстановяване на сумата.

От авиокомпанията са информирали и, че в случай на невъзможност за транспортиране на част от пътниците в рамките на деня, те могат да се настанят в хотела на летището, където да заплатят нощувката, а авиокомпанията се ангажира да възстанови тази сума след представяне на необходимите документи

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на българското  посолство във Франция:  +33 1 45 51 85 90, +33 1 45 51 85 90.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@