Мишо Шамара: Ще продължавам да си изказвам мнението
Мишо Шамара   
Източник: БГНЕС
68

П онякога той е скандален и не се спира пред нищо. Изразява гражданската си позиция гласно и твърдо, дори това да не се харесва на мнозина.

Михаил Михайлов, известен още като Мишо Шамара (бел. ред. в последно време и като Биг Ша) е един от първите рап изпълнители в страната ни.

Родом от Варна, 40-годишният Мишо се занимава в началото на кариерата си едновременно с музика, танцова школа и продуциране.

Известен е у нас като единственият, правил музика с едни от най-големите имена от световната арендби сцена, а именно Снуп Дог и Ди Ем Екс.

Напоследък обаче свързваме Шамара не толкова с музика, колкото със скандали с политически лица, сред които бившият премиер Бойко Борисов и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, както и с участието му на антипротестни шествия, с които граждани защитават кабинета "Орешарски".

След като влезе в къщата на "ВИП Брадър", Шамара направи няколко скандални разкрития, сред които това, че получавал заплахи за живота си от "хора на Бойко Борисов", а през останалото време в пространството извън шоуто се коментираше, че от БСП са му платили, за да пропагандира политически идеи в телевизионния ефир.

Как се чувства Мишо след напускането на шоуто, какво е мнението му за окупацията на студентите, замисля ли се сериозно върху политическа кариера и какво иска да му се случи тук, в България - отговаря известният рапър в интервю на Наталия Такова от Vesti.bg:

- Как се чувстваш след излизането от къщата на "ВИП Брадър", тези няколко седмици изолация със сигурност са оказали влияние върху психиката ти?
- Не, не ми се отрази особено, бях на сигурно място, защото животът ми преди влизането в къщата беше много натоварен и опасен. Когато влязох в къщата, звъннах на баща ми, че няма да успея да ги видя преди това, а той ми отговори: "Не се притеснявай, сине, поне ще те гледам всеки ден в къщата и ще знам, че си жив". Така че, престоят ми в къщата беше едно спокойно време, в което знаех, че ще преживея и следващия ден.

- Когато пристигна в студиото, Ники Кънчев те въведе в най-новите развития около протеста срещу кабинета "Орешарски", а именно окупацията на студентите в различните висши учебни заведения. Тогава каза няколко изречения, но сега, след като си съвсем наясно със ситуацията, какво е актуалното ти мнение за случващото се?
- Не съм много по детайлите, но ми се струва, че е доста пресилена и драматизирана тази окупация от медиите. Знаем, че те искат много да върнат старото статукво, да обслужват старите интереси, поради собствеността и тяхното финансиране. Освен всичко разбрах, че тези протести са организирани от пиарите на Плевнелиев, все пак имам и аз разузнаване и получавам информация. Това не ме впечатлява, нека си протестират младежите, да си правят каквото искат, да казват каквото искат. Аз съм от хората, които не искат Орешарски да пада. След четири години има избори в демократичните страни - така се решават тези проблеми, възпитани хора сме, а те имат претенции за такива, нека изчакат и да гласуват тогава. Предишните избори, които бяха съвсем скоро и бяха избори с много измами от страната на партия ГЕРБ, пак не можаха да ги спечелят. Нека разберат, че пътят на демокрацията се определя от повече хора, а не от някакви си двадесет студенти. Нека уважат и нашето мнение - на тези, които не искат оставка, така е в демократичните страни. Чухме тяхното мнение. Имат претенции, че знаят много, но не те знаят, че и аз съм бил на двадесет години, и аз знам, какво е да си млад, зелен и глупав. Война се води хитро, умно и стъпка по стъпка. Първата стъпка е да се обезоръжи ГЕРБ - това не е партия в демокрация, а феодална фракция, някакво султанство, което иска отново да владее страната. Но това няма как да стане. Ние сме насреща и няма да го допуснем. Четири години се съобразявахме и изтърпяхме един тотален идиот, който съсипваше страната и никой нищо не казваше. Аз му скочих много преди Волен и Бареков да се обърнат срещу него. Аз скочих и казах това, което мисля и до ден днешен продължавам. Докато Бойко не влезе в затвора и не махнем президента Плевнелиев, няма как да има избори! Ако това се случи, няма проблеми - нека има избори.

- В къщата на "ВИП Брадър" на няколко пъти в прав текст заяви, че бившият премиер на България Бойко Борисов е заплашвал теб и семейството ти. Сериозно ли говореше и в какво се изразяват тези заплахи?
- Заплахите бяха с недомлъвки, започнаха да идват анонимни цветя до жена ми. Идва един и ме дърпа, казвайки ми: "Що не вземеш сто хиляди и да не се занимаваш?". Помислих, че може и да е психопат. Но когато му казах: "Е, само сто хиляди", той ми отговори: "Да, но в евро". Щом има пазарлък, не е много чисто и казах: "Ей, брат, за милиони не бих се продал!" Но позвънявания не съм имал.

- Сега страхуваш ли се за живота и дните си?
- Много глупаво би било някой да ми направи нещо. Но, ако случайно нещо се случи, поне ще се окажа прав. Смъртта не ме плаши, защото това е единственото сигурно нещо. Важното е да си живял достойно.

- Ще продължаваш ли да участваш активно в антипротестите в страната?
- Ще продължавам да си изказвам мнението. Ако имам път и пари, ще продължавам да го правя, сега всичко го правя на собствени разноски

- Мишо, хората се питат плащат ли ти от БСП за антипротестите? Няма как и аз да не ти задам този въпрос. Е, вярно ли е?
- Аз като рапър съм пял и за СДС, и за БСП в един и същи ден. Ако някой ми плати за концерт, разбира се, че ще пея. Никой не ми плаща, за да си изказвам мнението.

- Замислял ли си се сериозно да се занимаваш с политика, а не само да изявяваш гласно гражданското си мнение?
- Не знам дали имам потенциал, ще взема да оплескам някоя политическа идея. Имам тежко, обременено минало, че съм лошо момче и това може да попречи на дадена кауза. А когато стоя встрани от политиката, мога да изказвам гражданското си мнение. Освен всичко, аз мисля, че мога да издържа на изкушенията на Дявола, но ако той се окаже много лукав и ми предложи изкушение, което преди това не съм виждал и не успея да го разбера, че е такова. Освен всичко, не искам да давам почва на моята суета, за да не стана следващия Бойко Борисов. Страх ме е да не стана вреден за обществото и аз самият да не го разбера.

- А нови музикални проекти да очакваме ли от теб в бъдеще?
- Е, разбира се, продължавам.

- Какво искаш да ти се случи – тук, в България?
- Искам хората да не ги е страх, дори и да се умира, да не живеят като мишки.

- Какво те задържа у нас и какво казваш на децата си, за да ги задържиш в родината им или пък да ги стимулираш да я напуснат?
- Няма да отговоря на този въпрос. Имам нещо предвид, като стане, тогава ще разберете.

- Ако можеше да бъдеш друг, какъв щеше да бъдеш?
- Искам да съм шофьор на ТИР или по-скоро си мечтая да избягам от този живот и да отида в друг. Да работя във Френска Полинезия - да съм чистач в някой хотел и да чистя градинките от кокосовите орехи, да ходя за риба и никой да не ме познава, да не се заглеждат в мен. Искам да съм призрак.

- Опиши се с една дума.
- Кураж.

- Кой според теб трябва да спечели "ВИП Брадър"?
- Станка Златева.

- Откри ли нещо за себе си в къщата?
- Единственото, което открих, са приятели. Не очаквах да намеря приятели в къщата, но вече ги имам. Това са Павката Чернев, Станка, Тервел, Стойко.

- Какво ще пожелаеш на читателите на Vesti.bg?
- На всички читатели пожелавам да вървят с изправени глави и да знаят, че няма нищо по-ценно от свободата. Да я гонят, и да я пазят!

Коментари 68
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

68 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Audi Q4 e-tron

Напук на всички опасения: продажбите на EV ще нараснат значително тази година

Технологии Преди 15 минути

Акцентът е поставен върху достъпността, основният възпиращ фактор за първоначална покупка

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Свят Преди 15 минути

Този бункер е построен през 1967 година, но и днес електрическите, водопроводните и вентилационните системи в него са в изправност

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

България Преди 44 минути

Целта на срещата е в спешен порядък да намери решение на най-неотложните проблеми

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

България Преди 56 минути

Ще се проверява произхода и правилното съхранение на хранителните стоки

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Любопитно Преди 1 час

Има ли разлика между кафявите и белите яйца? А между белите и кафявите кокошки?

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Любопитно Преди 1 час

До 2025 г. Gen Z трябва да съставлява около 27% от работната сила, което налага спешно работодателят да се опита да разбере младите

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Технологии Преди 1 час

X TV ще е платформа за гледане и на стрийминг

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 7 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 9 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

България Преди 11 часа

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

България Преди 11 часа

През януари тази година Антонов бе на свобода с мярка "подписка"

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 12 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 13 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 13 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 14 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“