0

"Феновете в България са невероятни, всеотдайни. Това ни ласкае много. Ние наистина оценяваме такава публика", каза барабанистът на "Хелоуин" Дани Льобле в интервю за Vesti.bg, проведено със съдействието на Loud Concerts.

От предишните си гостувания у нас той е запомнил и природата, червеното вино и храната.

"Хелоуин" (Helloween) е немска пауър-метъл група, създадена в началото на 80-те години от членовете на групите "Айрън Фист" (Iron Fist) и "Пауърпруф" (Powerproof).

Смята се, че това е една от най-успешните и обичани метъл банди в историята. До момента имат издадени 16 студийни албума, като последният излезе тази година.

Голяма част от техните песни се отличават от тези на другите изпълнители със забавните си текстове. Самото име на групата е пародия на празника Хелоуин, като буквата a е заменена с e, формирайки "hell", което в превод на български означава ад.

Към настоящия момент "Хелоуин" се състои от Анди Дерис - вокал, Майкъл Вейкат - китара, Саша Гернстнер - китара, Маркус Гроскопф – бас и Дани Льобле – ударни.

Дани е последният, който се присъединява към групата. Той заема мястото на Щефан Шварцман през 2005 г.

Роден е в Цюрих, Швейцария, на 22 февруари 1973 г. Започва кариерата си на барабанист с групата "Роухед Рекс" (Rawhead Rexx), а от октомври 2004 г. до декември 2005 г. е част от групата "Блейз Бейли" ( Blaze Bayley).

Следва пълният текст на интервюто:

- Здравей, Дани! Как си?

- Добре съм. С групата се подготвяме за предстоящото ни турне. Всички сме напрегнати, тъй като остава още много малко време. Очакваме с нетърпение старта му. Първият концерт е в петък (бел. ред. 26 ноември), тази седмица, във Виена.

- Турнето. Това е едно от нещата, за които искам да си поговорим – за концертите, за това, което ще чуем ...

- Сетлистът вече е готов. Надяваме се да задоволим всички очаквания на феновете ни. Включили сме много от новите ни парчета, както и песни от старите албуми "The Keeper of the Seven Keys", "Master of the rings", "Time of the Oath". Според мен, в сетлиста има за всички по нещо.

- Бил си в България преди, нали? Какво си спомняш от идванията си тук?

- Бил съм в България доста пъти и знам доста неща за страната ви. Имате страхотно червено вино.

Феновете са невероятни, всеотдайни. Това ни ласкае много. Ние наистина оценяваме такава публика. Друго какво ... спомням си природата ви, вече споменах червеното вино и храната. Наистина очакваме с нетърпение да дойдем в България.

- Коя ще е поддържащата група по време на турнето ви?

- Поддържащата група ще бъде Stratovarius. От Финландия.

- Можеш ли да си спомниш кое е най- забавното нещо, което ти се е случило по време на турне?

- Най-забавната случка? Има толкова много забавни случки, но в момента не мога да си спомня някоя по-конкретно. Доста ми е напрегнато покрай турнето. Всъщност, да бъда част от Helloween може би е най-забавното нещо. Няколко месеца заедно на път с момчетата, различни държави, различни места...

- Извън темата за турнето - харесва ли ти да импровизираш, докато си на сцената?

- Не, не харесвам импровизациите. Преди да се качим на сцената сме уточнили всичко – песните, поредността им. Няма достатъчно време и възможности за импровизации, може би понякога в края на песните. Като цяло не ми харесва да импровизирам.

- Какво ще пожелаеш на феновете си в България?

- Фенове, продължавайте да сте толкова отдадени на музиката. Надявам се, че новият ни албум "Севън синърс (7 sinners)" ще ви хареса. Очакваме с нетърпение да се видим на концерта.

Билетите за концерта могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketstream .

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@