Саня Армутлиева: За един артист е много важно да не спира да се учи, да се променя, да изненадва
Източник: netinfo
2

„За един артист е много важно да не спира да се учи, да се променя, да изненадва. Това е въпрос на отношение и на характер, не само на талант“. Това заяви Саня Армутлиева в интервю за Наталия Такова – Мазгарева от Vesti.bg.

Армутлиева, която стои начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас – "Вирджиния Рекърдс", за трети път ще бъде част от журито на популярното музикално предаване „Х фактор“ по Нова ТВ.

Според Саня всички, които участват в шоуто, трябва да имат ясен и честен отговор на въпроса колко силно искат да се реализират като изпълнители и музиканти.

„И отговорът е най-добре да е „Повече от всичко"! И ако е така, да са наясно какво са готови да направят, за да постигнат мечтата си”, категорична е тя.

Вижте какво още споделя Саня Армутлиева в пълния текст на интервюто:

Здравейте, Саня. За трети пореден сезон ще бъдете част от журито на „Х фактор“. Има ли изобщо нещо, което би могло да Ви изненада във формата според Вас?

За мен е истинско удоволствие, а и чест да съм в журито на най-успешния музикален формат в България. Едно от нещата, което го прави успешен, е това, че в самия формат и неговата реализация с течение на времето се въвеждат нови елементи, които дообогатяват случващото се не само на сцената, но и зад нея. От друга страна, всеки нов талантлив участник е изненада.

Всеки един от хората, които се явят на кастинг, се вълнува от един единствен въпрос – как да изпъкне най-силно и да продължи напред. Вие на кои качества (освен умението човек да пее, естествено) ще кажете „Да“?

Зад всяко „да” се крият много и различни причини, но ако трябва да направим кратка формулировка, то тя би била: търсим ярки индивидуалности с вокален талант и стабилен характер в комбинация със силно желание да се реализират като изпълнители на музика.

Над 20 години стоите начело на една от най-големите музикални компании у нас - "Вирджиния Рекърдс". От гледна точка на музикалния шоубизнес в България и към днешна дата – кой е най-популярният стил музика, какво като музикално звучене се търси на пазара най-често?

В България има публика за всякакви стилове музика. Въпросът е кои от тях имат медийни платформи. Ако си говорим за българска музика, най-голяма медийна платформа има доминираното от бийтове, а не от мелодия звучене. Много ми се иска все повече да залагаме и на силни мелодии, да отваряме коридор за парчета като „Стъпка напред” на Михаела Маринова, „Невъзможни сме сами” на Жана Бергендорф или „Избран” на Невена Пейкова, което ще има своята премиера през следващите няколко дни. Новото парче на Славин е също с изключително силна мелодия.

А има ли незаета ниша на сцената в сравнение с чуждестранния пазар? Посочете имена от световния шоубизнес, които все още нямат аналог у нас.

България е много малък музикален пазар. Само можем да си мечтаем за многообразието на световната сцена, където шанс се дава на всякакви артисти, защото някой залага на тях и вярва, че ще съберат достатъчно публика – и чрез еърплей и отразяване в медиите, и чрез продажби – физически и дигитални, и чрез концерти. Lana del Ray трудно би се родила като звезда в България. Също и Hozier, Ed Sheeran, Ella Eyre, Sam Smith или пък която и да е от новите рок банди като Fall Out Boy и Imagine Dragons. У нас все още е трудно за каквито и да било групи, без значение дали са като Maroon 5 или One Direction. Да не говорим за класически и джаз музиканти. Не трябва да се отказваме обаче от опитите да разширяваме периметъра за българската музика, без значение каква е тя. Истината е, че в момента много талантливи хора нямат възможност и условия за реализация. Надявам се това да се промени.

„Х фактор“ е единственото музикално шоу в България, което създава звезди. Какво обаче трябва да знаят хората, които искат да участват в този формат? Може би, че не всичко се случва само за няколкото седмици на сцената на предаването...

Всички, които участват, трябва да имат ясен и честен отговор на въпроса колко силно искат да се реализират като изпълнители и музиканти и отговорът най-добре да е „Повече от всичко!”. И ако е така, да са наясно какво са готови да направят, за да постигнат мечтата си. Готови ли са да работят много, да отворят сетивата си за всички нови умения, които ще трябва да придобият, за да станат най-добрите ученици в училището „Х Фактор” и след него, готови ли са да се вслушват в екипа, който работи за тях в предаването, и след това, могат ли да прескочат страховете си, несигурността си и да превърнат незнанието си в знание. За един артист е много важно да не спира да се учи, да се променя, да изненадва. Това е въпрос на отношение и на характер, не само на талант.

Какъв характер трябва да има човек, за да задържи любовта на публиката и след края на участието си – независимо дали ще е финалист и победител, или пък ще е отпаднал на по-ранен етап?

Трябва да не спира на едно място, постоянно да се развива творчески, да осъзнае, че успехът е резултат от екипна работа и да се отнася добре с хората и със себе си.

И като споменах победители – какви са впечатленията Ви от Рафи, Жана и Славин – тримата победители от „Х фактор“ от предишните сезони. Да очакваме ли скоро нови песни и от тях – какви, кога?

Трима победители и трима абсолютно различни впечатляващи артисти – всеки със силно изявена индивидуалност, съвсем различен глас, сценично присъствие и каризма. Славин записа новото си парче. Заснехме и клипа. Очаквайте премиера съвсем скоро. Жана е с много успешно парче в ефира - „Невъзможни сме сами”. В момента финализираме неин дует с Моисей - изключително силна песен и като мелодия, и като текст. Рафи също работи по ново парче.

Вие продуцирате и други участници в предаването – Михаела Маринова, Невена Пейкова, Пламен и Иво Добреви, Моисей... Как се развиват нещата при тях?

Прекрасно се развиват нещата при всички. Михаела направи много силен дебют със „Стъпка Напред” преди две седмици. И песента, и видеото в момента набират скорост. Братята Пламен и Иво също имаха своята премиера в комбинация с Pavell & Venci Venc’ и парчето”2x2”. Дебютният сингъл на Невена Пейкова е готов, озаглавен е „Избран” и до няколко дни той също ще бъде представен на публиката. След участието си в хита „Единствената”, както вече споменах, Моисей записа страхотен дует с Жана. Предстоят снимки на клип и премиера съвсем скоро.

За финал – какво е вдъхновението Ви днес и как ще вдъхновите бъдещите участници в шоуто?

Днес вдъхновение ми е бързо променящата се среда, която ме принуждава да уча нови неща, опитите да прокарваме пътечки към по-доброто бъдеще на целия бизнес. Движат ме и всички професионалисти и интересни хора у нас и в чужбина, с които работя. Участниците в шоуто първо трябва да търсят мотивация вътре в себе си и да не очакват някой отвън да им я създава, а за да са вдъхновени и да притежават онази специфична чувствителност, която вирее в творците, трябва да консумират култура – да четат много книги, да гледат добро кино, да посещават изложби, да слушат музика, да комуникират с интелигентни и интересни хора.

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

България Преди 18 минути

Мерките са насочени предимно към търговията и производството на безпилотни летателни апарати

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Любопитно Преди 25 минути

Защо са толкова страшни клоуните четете в следващите редове

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 7 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

Свят Преди 7 часа

Задържаните са били подлагани на сексуално насилие, глад и жажда

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Свят Преди 8 часа

Той също така отправи упреци към Китай

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 9 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 9 часа

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Свят Преди 10 часа

Стефанчук: Върховната рада получи писмо за оставка от Николай Солски

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 10 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 11 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 11 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 11 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

В Испания са арестувани 15 българи

В Испания са арестувани 15 българи

Свят Преди 12 часа

Те са били съпричастни към изграждане на нелегални фабрики за производство на цигари

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 12 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 13 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.