Зимна ваканция в България
Източник: netinfo
1

Едно от нещата, с които трябва да се гордеем с нашата страна е нейната възхитителна и изумителна природа.

Едва ли думите биха били достатъчни, за да се опише красотата и съвършенството й, хармонията, която цари наоколо и как всяка една част от нея се преплитат идеално помежду си. Не ни остава нищо друго освен да се преклоним пред прелестта и величието й.

Несъмнено най-голямото природно богатство са планините ни, където човек има усещането, че се е пренесъл в самия рай. Те притежават безкрайна обаятелност, невероятни скални феномени, живописни водопади, спиращи дъха гледки, високи и ниски била, труднодостъпни върхове и безгранични хоризонти, вековни гори и рубинено сини езера.

По-голяма част от териториите на България са заети от различни планински масиви, които й придават облик на планинска страна.

А знаехте ли, че у нас има към 37 планини като всяка се отличава със своите характерни особености, площ, височина и неповторимост. Да, това наистина е впечатляващ факт, предвид, че родината ни е сравнително малка държава.

Благодарение на благоприятния ни климат те могат да бъдат посещавани целогодишно, а според сезона се предлагат чудесни възможности за релакс, спорт и туризъм.

Всяка годинта множество български и туристи от цял свят са привлечени от очарованието и магията на тяхната мистериозност и приказност. Създадени са много резервати и национални паркове, които имат за цел да опазят непокътнати уникалните им даденостите и да могат хората да се радват и любуват на девствената им природа.

Ако от дълго време искате да се отдадете на една прекрасна почивка в планината, зимата съвсем скоро ще почука на вратите ни и това е идеален повод да осъществите желанието си. Дори и през този студен сезон, всичко наоколо изглежда просто вълшебно и е перфектното време за практикуване на различни видове ски спортове.

В България се намират модерни и първокласни ски курорти, които са прочути из цяла Европа с отличните си възможности, които предлагат за един незабравим престой. А ски хотелите, които са разположени там се грижат максимално за удобството и комфорта на клиентите си.

В този ред на мисли няма как да не отбележим, че наскоро град Банско бе обявен за новата зимна столица на Балканите. Отличието е връчено на 30 септември в град Нови Сад в Сърбия, а получаването на престижната награда е по предложение на ръководството на Балканската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Но градчето с пълно право си заслужи признанието, тъй като за последните няколко години промени изцяло своя външен облик в положителна насока. Тук дори през 2011 ще се състоят стартовете за Световната купа по ски за мъже.

Курортът разполага с първокласни и безупречно поддържани хотели и ски писти , които са добре оборудвани и снабдени с необходимите машини за изкуствен сняг и имат обща дължина от 78 км. Те са с различно ниво на трудност, така че на тях могат да се пързалят, както начинаещи, така и професионални скиори.

Славещ се като един от най-добрите планински комплекси у нас, хотелите в Банско са на високо ниво и могат да се конкурират дори с чуждестранните.

Петзвездният "Кемпински Хотел Гранд Арена" предоставя на своите клиенти една спокойна и уютна атмосфера, която се поддържа от качественото обслужване на персонала. Тук отсядат предимно по-богати и заможни хора, които могат да си позволят всякакви луксове.

Грандът разполага с център за красота, басейни, солариум, ресторант и т.н. В момента тече гореща оферта, която продължава до 1.12.2010 г. и имате чудесния шанс да се възползвате от нея. Цените според типа стая варират от 103 лв. до 197 лв. на вечер.

Другото място за настаняване, което също се радва на голям интерес е хотел "Свети Иван Рилски". Тук несъмнено ще имате усещането, че сте си у дома и обгрижвани с внимание.

"Апартхотел Раденка Холидей Клуб" пъ к ви приканва със своите неустоими предложения. Това са пакетите "7 нощувки на цената на 6" ( валиден до 30.11.2010г.) и "7=6 Ски" (от 1.12.2010 до 01.04.2011).

За тези, които желаят да бъдат по-скромни по време на почивката си, няма да сгрешат, ако изберат "Апартхотел Белмонт". Цените тук са доста прилични и са по джоба на повечето туристи.

Боровец е най-старият планински курорт в България. Съществуването му датира още от 1896 година. С времето се е наложил като водеща ски дестинация у нас със своите големи и шикозни планински хотели.

Хотелите в Боровец са изцяло реновирани и подържани, така че да предложат всичко онова от което има нужда един турист. Такъв например е "Хотел Лион Боровец", който се намира сред красотите и обаянието на Рила. Без съмнение ви очакват дни пълни с емоции и забавления. Цените тук варират между 76 лв. за единична стая и 240 лв. за апартамент за четирима на вечер. Със сигурност ще останете доволни от обслужването и от обстановката.

Ако все още се двоумите къде да отидете на почивка, хотелите в Пампорово също имат приятни изненади за вас. Четиризвездният "Хотел Орфей" е един от най-предпочитаните комплекси в курорта. Най-новата му оферта е за Коледа (от 25.12 до 27.12.2010), а цените за двойна стая са 704 лв. за 2 нощувки и 962 лв. за три.

Доста примамливо звучи и Новогодишният пакет на "Хотел Перелик Палас", който включва в себе си закуска, празнична вечеря, фитнес зала и сауна, транспорт до ски писти и т.н. в дните от 29.12.2010 до 02.01.2011г., като за двойната стая се плаща 919 лв.

Прекарайте един невероятен и незабравим празник и в същото време поне за малко се откъснете от обичайната си среда.

За по-непретенциозните вкусове отличен избор е "Апартхотел Замъкът", където също е тихо и уютно и ще можете да релаксирате напълно.

Насладате се на една великолепна почивка именно тук в България, защото в родината ни е най-хубаво.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
- Бабо, обаждам се да те питам как си. - Ами питай! - Как си? - Не питай!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кание Уест отваря собствено порно студио

Кание Уест отваря собствено порно студио

Любопитно Преди 17 минути

Студиото може да отвори врати още това лято

<p>&quot;От години чувствам заплахи от Китай&quot;</p>

Китай е следил председателя на парламентарната комисия по външни работи на Белгия

Свят Преди 27 минути

От подобни действия е пострадал и зам.-председателят Самюел Коголати

а

Проф. Витанов: Спад на заболелите от коклюш, ако се вземат мерки

България Преди 41 минути

Разпространението на болестта все още е на клъстери

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Любопитно Преди 43 минути

Емилио Гарсия обвинява изпълнителката, че го е принудила да гледа интимности между нея и друга жена

Мулен Руж

Перките на вятърната мелница Мулен Руж в Париж се срутиха

Любопитно Преди 58 минути

Една от най-известните френски забележителности претърпя драматичен инцидент

От втория път: НС събра кворум, депутатите започнаха работа

От втория път: НС събра кворум, депутатите започнаха работа

България Преди 1 час

Това стана след 30-минутната почивка, която обяви председателят на НС Росен Желязков след неуспешната регистрация първия път

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

България Преди 1 час

За 25 април е обявен жълт код за валежи от дъжд в 12 области от страната

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

Любопитно Преди 1 час

Нищо не може да спре двамата влюбени да си кажат заветното "да"

Как се лекува коклюш

Как се лекува коклюш

България Преди 1 час

Към момента доказани случаи на заразата има в 17 области у нас

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Свят Преди 1 час

Младежът е арестуван след изказването си в социалните мрежи

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

България Преди 2 часа

Ще преградят ли пътя на тировете жителите на село Врачеш

д

Тапа на границата: Колона от тирове блокира "Дунав мост 2"

България Преди 2 часа

Товарните автомобили не мърдат часове наред

Празник е! Имен ден имат...

Празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 3 часа

На 25 април почитаме паметта на свети апостол и евангелист Марк

<p>Стево Пендаровски и Гордана Давкова отиват на балотаж в РС Македония</p>

На 8 май: Стево Пендаровски и Гордана Давкова са на балотаж в Северна Македония

Свят Преди 3 часа

Двамата кандидати за президент на Северна Македония отиват на втори тур на изборите