2
За да промени стереотипните представи за селското стопанство като нещо, с което се занимават само отрудени и забрадени лелки, Баварската асоциация на младите фермери представи еротичен календар с млади фермерки в предизвикателни пози.

Организацията се надява по този начин да създаде един нов образ на съвременните млади фермери като модерни и широко скроени предприемачи и постепенно да привлече повече млади германци към земеделската работа.

"Календарът на младите фермерки 2010" е замислен като "признание към всички млади жени в Германия, подкрепящи селскостопанския труд по един уверен и забавен начин", се обяснява в уебсайта на асоциацията.

Календарът показва оскъдно облечени момичета, позиращи сред разнообразни пасторални и земеделски пейзажи.

Например мис Юли е застанала в корсет сред пшеничена нива с коса, вързана на опашки, а в далечината се вижда трактор.

Мис Януари меси сирене в прозрачна бяла блуза, докато момичето от ноември гази боса в пръстта на изорана нива, запрятайки поли.

Други сексапилни фермерки пък се разхождат полуголи, едва прикривайки гърди, сред крави, овце и гъски, за които се грижат.

Календарът всъщност е вдъхновен от подобна инициатива, започнала през 2001 г. в съседна Австрия.

Баварците обаче не се ограничават само до показването на хубави и работливи баварски моми, тъй като искат да покажат пангерманската пасторална красота.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@