0

"In da кръчма" е новият специален сезон на уеб сериала "Tипично", следен от хиляди онлайн потребители във Vbox7.

Продукцията е дело на един от авторите на уеб сериала – Димитър Кирязов, който в десет епизода ще обърне специално внимание на най-типичните житейски ситуации в една кръчма през погледа на вече познатите и любими герои от "Типично".

"In da кръчма" е продуцирана от 7talents - първата продуцентска и дистрибуционна компания за онлайн видеа, част от портфолиото на "Нетинфо".

"Обещавам на всички почитатели на "Типично" да видят нещо уникално. Кръчмата винаги е имала специално място в нашия уеб сериал, затова заслужава и цял специален сезон, който се случва благодарение на видео продуцента 7talents", сподели Димитър преди време за старта на проекта.

А как е решил да се занимава с това? Какво го е вдъхновило за "In da кръчма", куриозни моменти зад кадър и любимият му виц, вижте в интервю с Митко:

- Здрасти, Митко! Потребителите на Vbox7.com те познават добре от сериала "Tипично". Как реши да се занимаваш със заснемане на уеб сериали изобщо? Кога ти хрумна тази идея, от какво бе провокирана?
- Привет! Благодаря за комплиментите – радвам се, че това, което правя, наистина достига до хората и ме наричате познат на потребителите във Vbox7.com! Истината е такава, че не аз бях този, който стартира идеята, а екипът ми – Николай Гарабедян и Филип Стоянов. С тях се запознахме през 2012 г. във връзка с музикалните ми проекти и впоследствие станахме колеги и най-вече приятели. В края на 2013 г., те имаха идея за нещо различно от това, което по принцип правим, съответно предложиха идеята „Типично”, в която аз да заемам роля като актьор и композитор на музиката и разбира се - аз приех. Толкова набързо стана всичко.

- А какво те вдъхнови за "In da кръчма"?
Това, което ме вдъхнови е, че всъщност моето семейство има семеен бизнес, а именно – Кръчмата, в която снимаме. През свободното си време аз помагам там и непрестанно виждам забавни неща, които от доста време са ми по план да реализирам под формата на скечове. Тук е моментът, в който искам да подчертая, че всичко In Da Кръчма е вдъхновено от действителни случки, колкото и да изглеждат преекспонирани и също така благодаря на 7Talents, че подкрепиха проекта и чрез тях той стана реалност.

- Колко души реално стоят зад този проект, разкажи ми повече и за снимачния процес?
- Зад проекта сме трима човека. В основата съм аз като автор, сценарист, ко-режисьор и актьор. Николай Гарабедян е другият човек, без който аз нямаше да се справя. Той е режисьор, оператор и монтажист на проекта. И третият, който оглавява нашата "Света Тройца" е Николай Кокуринков – главният актьор. За него ще кажа, че сме приятели от деца и в нашето детство е имало много смях и забавни моменти, които по някакъв начин също успяхме да внедрим в проекта. В In Da Кръчма, също така може да се срещнат и други камео роли от наши приятели, като например нашата „Голяма Надежда” – Лидия Стаматова , в ролята на Лидочка и много други.

- А колко време, например, отнема да се заснеме един епизод? Защото ние виждаме няколко концентрирани минутки смях, но надали те се случват изведнъж.
- По принцип винаги преди снимки се нагласяме, че ще успеем за час да заснемем епизод, но най-бързо заснетият отне около 3 часа, а най-бавно заснетият - 3 дни. Така, че 3 минути епизод горе-долу са равни на 3 снимачни часа и още толкова време за обработка в най-добрият случай или повече.

- А случват ли се някакви забавни неща бекстейдж? Или пък гафове? Издай малко „от кухнята“.
- Всъщност по-забавното е зад кадър и именно това е в основата на нещата, което впоследствие ни вдъхновява към по-добри идеи за промяна на оригиналните сценарии. Няма да разказвам какво точно се случва зад кадър, а направо реших в 5-ти епизод на In Da Кръчма да пуснем и гафовете към епизода, така че гледайте точно какво се случва зад кадър!

- Сезонът "In da кръчма" има десет епизода. Любопитно ми е обаче мислили ли сте вече за следващ сезон? Подскажи ни какво да очакваме.
- Истината е такава, че случките, вдъхновяващи целия проект, са без спирка и съответно идеите ми са безкрайни. Разбира се, че имам идеи за следващ сезон. Най-хубавото от целия проект лично за мен е, че колкото повече епизоди има, толкова повече успявам да развия главните герои и да покажа на публиката какви всъщност са те. Съответно за мен ще бъде супер, ако успеем да реализираме нов сезон, но това времето ще си покаже дали можем да го направим, а до тогава – да сме живи и здрави!

- За финал, една задачка. Разкажи ни най-любимите си Топ 3 вица, с които всички читатели на Vesti.bg ще блеснат в компаниите си – сред приятели и семейство.
- Не си падам много по вицове, но любимият си такъв го направих на скеч и той е Епизод 4 – „Позабременял”. Но се сещам и за още един, който най-вероятно няма да успея да внедря в проекта, така, че ще го разкажа!

- Ало, КАТ ли е?
– Да, кажете.
– Тук с колата ударих две патки... Какво правим?!
– Ами, бутнете ги настрани от пътя, да не пречат на движението.
– Добре, разбрах. Ааааа... с колата им какво да правя?!

Благодаря! Пожелавам приятно прекарване на празниците!

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@