5
Две ваканции на година, смислени разговори два пъти седмично и 11 прегръдки за две седмици са сред новите тайни на щастливия брак, сочи британско проучване.

Изследването сред 2000 щастливо женени двойки установило основните съставки за успешен брак.

То показва, че е полезно двойките да ходят заедно на кратки ваканции два пъти в годината и да хапват в ресторант поне три пъти на месец.

Добре би било също така

съпрузите да си разменят по шест целувки на седмица,

да правят секс два пъти в седмицата и да си казват "обичам те" до девет пъти на две седмици.

Но не е задължително животът на двойката да бъде цветя и рози през цялото време, тъй като щастливо женените имат средно по един спор на седмица.

"Изследването показва, че бракът означава както да вземаш, така и да даваш и да отделяш време за другия. Ясно е, че макар двойките да очакват голяма любов един от друг, те също така разбират, че истинската връзка включва както дълбоки и смислени разговори, така и здравословни спорове, за да могат да разрешат всичко, което ги притеснява.

Отделянето на време за откъсване от ежедневието

също е от съществено значение за дълготрайното щастие, а редовните ваканции и кратките почивки, съчетани с вечери навън и посещения на барове също допринасят за здравата връзка", съобщи Катрин Кроун, говорителна на сайта Headwater.com, който осъществил изследването.
 

58% от хората, които ходели на две ваканции в годината, казали, че това им харесва, защото им напомня защо се обичат толкова много.

55% твърдят, че е по-вероятно да отделят време един за друг по време на почивка, отколкото през останалото време от годината.

Щастливо женените двойки отделят време за поне пет кино вечери у дома на месец, за разлика от обичайните им вечери, в които се карат за дистанционното и спорят за това какво да гледат по телевизията.

И повечето щастливо женени мъже и жени правят малки романтични жестове три пъти на месец, като например да сготвят вкусно ястие или да поднесат на съпруга/съпругата си чаша чай в леглото.

Интересното е, че

любовта от пръв поглед не води винаги до здрава връзка.

Само 42% от щастливо женените заявили, че се влюбили в партньора си от пръв поглед.

Важно е приятелството, тъй като 47 на сто от участниците в допитването заявили, че били приятели с партньора/ партньорката си преди да станат гаджета и в крайна сметка да се оженят

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@