Р етро наръчник разкрива какви са били първите срещи за необвързаните жени през 50-те години.
Изданието на списание Woman`s Own от октомври 1950 г. хвърля светлина върху правилата на срещите през този период.
Наръчникът "Как да се държим в ресторант" изобилства от правила за младите жени.
Едно от тях гласи: "Мъжът винаги прави поръчките, никога не питайте сервитьора сами".
Изказва се предупреждение, че определени храни, като целина, могат да се консумират с ръце.
Към ябълките и крушите трябва да се подхожда с внимание, защото "плодовете причиняват известно неудобство".
"Определени храни се ядат по различен начин от други. Например, аспержите е една от храните, които могат да се консумират с ръце. На континента плодовете винаги се ядат с нож и вилица, но в тази страна понякога е правилно да се разреже ябълката или крушата на парчета и да се яде с ръце или с вилица.
Черешите се поставят в устата цели, а костилките внимателно се поставят в лъжица", се казва в наръчника.
Не само десертът може да предизвика проблем.
Списанието препоръчва жените да се въздържат да се хранят с риба по време на среща, защото "може да бъде трудна за ядене".
Червилото по ръба на чашата прави лошо впечатление и е проява на лош вкус.
"Не пийте супата си! Това е върхът на лошите маниери", гласи друг съвет.
Също така неприлично е дамите да си пудрят носа или да си слагат червило на масата, а да решат косата си по време на хранене е непростимо.
Ако жената през 50-те изпусне ножа на пода, не трябва да го търси трескаво, а трябва да помоли сервитьора да донесе чист нож.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!