Кой кой е в "Мъпетите"?
Източник: Форум филм
4

В "Мъпетите" Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Гонзо, Животното, Фози и младият Уолтър подемат битка за спасяване на "Мъпет Тиътър" от алчния нефтен магнат Текс Ричман.

Познати и обичани от цял свят, мъпетите отново се събират след години, в които всеки следва своя самостоятелен път. Всичко се променя за шармантната Мис Пиги, понастоящем моден редактор в списание „Vouge”, когато преоткрива любовта си към Кърмит.

Премиерата на лентата в кината у нас е този петък, 20 януари 2012 г., а ето и кой ще видим на голям екран:

Гари, озвучен от Джейсън Сигъл, е лоялен към брат си Уолтър - двамата вършат всичко заедно. "Гари е от Смолтаун, САЩ - казва актьорът Сигъл, който е отдавнашен почитател на Мъпетите и е създал ролята с мисълта, че той ще я изпълнява. - Той е много наивен, мил и невинен и е силно влюбен в приятелката си Мери. Разкъсван е между брат си и израстването си в нов етап на съзряване, когато е време да бъде с приятелката си. Живял е с брат си открай време, така че това е голямата му борба."

Уолтър със своята тениска и часовник с изображението на Кърмит е предан фен на Мъпетите. Той е прекарал целия си живот в Смолтаун, САЩ, мечтае един ден да се срещне със своите герои и има чувството че е вероятно да се вписва сред тях. Така че когато брат му Гари замисля с приятелката си Мери пътуване до Лос Анджелес, Уолтър се присъединява към тях с надеждата най-сетне да осъществи мечтата си.

Мери, изграна от Ейми Адамс, е високоценен преподавател в Смолтаун, САЩ - ако броят ябълки на бюрото й е някаква индикация. Тя е отдавнашната приятелка на Гари, която често се оказва в ролята на трето колело за Гари и брат му Уолтър.

Мери е също така мила и невинна по душа като Гари и Уолтър, но започва да й омръзва да дели приятеля си с Уолтър. Не може да сдържи надеждата си, че вълшебното предложение ще дойде по време на почивката в Лос Анджелес, но плановете й са провалени, когато новината за предстоящото унищожаване на студията на Мъпетите хвърля тримата в шеметни действия, определено нямащи нищо общо с предложение за брак.

В "Мъпетите" на Дисни Кърмит Жабока води тих и уединен живот. Минали са няколко години от съвместните изяви на Мъпетите и Кърмит не си дава сметка колко много му липсват приятелите, докато не е открит от Уолтър, Гари и Мери от Смолтаун, САЩ, които го убеждават да се събере отново с останалите Мъпети, за да спасят студията на Мъпетите.

Кърмит Жабока се връща към ролята, която направи прочута в шест предишни филма за Мъпетите, "Мъпет шоу" и безчет телевизионни програми и видеоматериали по интернет. "Играл съм и други роли като Боб Крачит в "Коледната песен на Мъпетите" и Капитан Смолет в "Мъпетския остров на съкровищата" - казва Кърмит - но мисля, че любимата ми роля е на мен самия."

Текс Ричман (Крис Купър) е богат нефтен магнат, който е замислил коварен план да унищожи студията на Мъпетите, за да добива нефт, какъвто твърди, че има отдолу. "Ала истината е - казва Крис Купър, който играе злодея, - че Текс има лична вендета срещу Мъпетите. Той ги обвинява за ужасно събитие, което му се е случило на празненството за 10-тия му рожден ден - твърди Купър. - Неспособен е да се смее и се е заклел да унищожи Мъпетите."

Мис Пиги представя своето поведение на примадона и оригиналния си характер с нов маниер, специално изработен за "Мъпетите" на Дисни. Като едрогабаритната редакторка на "Воуг Париж" тя споделя съкровените си преживявания, свързани с модата с читателите по целия свят... поне до появата на Кърмит. Жабокът е там, разбира се, във връзка с мисията си да събере отново Мъпетите, за да спасят студията си от Текс Ричман.

Но Мис Пиги умее да чете между редовете: тя разпознава любовната покана, като я види. И, честно казано, как би могла да откаже на Кърми? Ролята на Мис Пиги се изпълнява не от друг, а от Мис Пиги /"Мъпети от космоса", телевизионното "Мъпет шоу"/. "Родена съм да изпълня тази роля - заявява международно известната звезда. - Моа играе влиятелна, уверена, харизматична, великолепна, събираща погледите звезда, която спасява положението и спечелва сърцето на своя жабок."

Мечокът Фози живее, за да разсмива хората. Така че през време на продължителната раздяла на Мъпетите, описана в "Мъпетите" на Дисни, мечокът комик е решен да запази репутацията си и духа на Мъпетите живи, та макар и това да означава присъединяване към музикалната група "Мупети", която свири в едно казино в Рино. Имитацията е най-искрената форма на ласкателство, а "Мъпетите" може и да са искрени, но са също така и малко стряскащи.

Вероника (Рашида Джоунс) е шеф от телевизионната мрежа, повикана от Мъпетите да излъчи в ефир тяхната изява, целяща да набере средства за спасяване на студиото. Тя не се поддава лесно на влияние и е необходима изявена звезда, за да се сключи сделката.Актрисата Рашида Джоунс играе корава и впечатляваща жена. "Играя твърдоглава и стресирана телевизионна шефка - казва Джоунс, - но съм единствената, която дава шанс на Мъпетите да излъчи в ефир изявата им за набиране на средства. В един момент изтрещявам, защото се боя, че ще изгубя работата си и че начинанието няма да е успешно. Доста много крещя на Кърмит."

Великият Гонзо е бил много зает от последното представление на Мъпетите насам. В "Мъпетите" на Дисни Кърмит, Уолтър и бандата откриват, че кариерата на Гонзо отива в канала - буквално. "Играя магнат водопроводчик - споделя смелчагата, който се връща към ролята, направена самолично от него толкова прочута. - В този филм виждаме какво става, когато се заемам с водопроводни услуги - първоначалния ми избор на кариера. Всъщност актьорството и водопровода имат много общо - особено по отношение на задръстване и змии."

Животното, квинтесенция на оцелелия рокаджия, най-сетне решава да третира една смущаваща черта на характера си и се озовава в програма за справяне с гнева в "Мъпетите" на Дисни. Той е разменил барабаните си за флейта и се бори да преосмисли идентичността си. Друг път...

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

България Преди 2 минути

КЕВР ще реши окончателната цена на синьото гориво

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Технологии Преди 6 минути

Тя е по-мощна, по-здрава и по-малка

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Свят Преди 44 минути

"Никога не съм се възприемал като опасен подривен империалист - обикновено ме смятат за доста уютен и безобиден", казва телевизионният водещ

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

България Преди 55 минути

При обиските е открит е инсулин, който липсваше на пазара

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

България Преди 1 час

Творчеството на Димчо Дебелянов го прославя като „поетът на любовта, на тихата скръб, на цъфналите вишни“

Радев: Започвам среща с всички потенциални премиери - днес, утре, ако се наложи и в почивните дни

Радев: Започвам среща с всички потенциални премиери - днес, утре, ако се наложи и в почивните дни

България Преди 1 час

Това заяви президентът, след като ИТН върна празна папката с третия мандат

Децата на Майкъл Джексън присъстваха на лондонската премиера на "MJ: Мюзикълът"

Децата на Майкъл Джексън присъстваха на лондонската премиера на "MJ: Мюзикълът"

Любопитно Преди 1 час

Принс, Парис и Бланкет Джексън присъстваха на премиерата на "MJ: Мюзикълът" в Prince Edward Theatre в Лондон

Отиваме на избори: ИТН получи и върна празна папката с мандата

Отиваме на избори: ИТН получи и върна празна папката с мандата

България Преди 1 час

Правителството, което управляваше през тези 9 месеца, отдавна сме определели като вредно, затова се радваме, че тази 9-месечна агония приключва, заяви Ивайло Вълчев

<p>Защо Зеленски смени шефовете на сигурността и разузнаването</p>

Каква е причината за рокадите в Украйна: Зеленски смени шефовете на сигурността и разузнаването

Свят Преди 2 часа

В традиционното си вечерно видео обръщение украинският президент не спомена никакви конкретни причини за уволнението на Олекси Данилов

<p>Украйна: Това беше целта на руските удари на 22 март</p>

Украйна: Целта на руските удари на 22 март беше пълно спиране на електричеството

Свят Преди 2 часа

Това каза министърът на енергетиката Герман Галушченко

Владимир Путин

"Това е просто глупост": Путин с коментар за членките на НАТО

Свят Преди 2 часа

В речта си пред руските пилоти от военновъздушните сили снощи той заяви, че страната няма "никакви агресивни намерения"

Земетресение в Румъния

Земетресение в Румъния

Свят Преди 2 часа

Епицентърът е бил на 20 километра западно от Пятра Нямц и на два километра северно от Биказ

<p>&quot;Тренират реални бойни действия&quot;: За какво се готви Беларус</p>

"Тренират реални бойни действия": Беларус се готви за конфронтация с НАТО

Свят Преди 2 часа

Лукашенко често бива наричан „вярното кученце" на Путин

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

С голяма вероятност валежите през деня ще са с жълтеникав оттенък