Тс саски готвач твърди, че е създал първата е света рецепта за пържена бира.
Той поставя малко от газираната алкохолна напитка в джоб от бисквитеноподобно тесто и потапя тези своеобразни равиоли във фритюрника за около 20 секунди при висока температура, разказва в. "Дейли телеграф".
Краткото време на топлинна обработка е напълно достатъчно, за да може бирата да запази алкохолното си съдържание.
При хапване вкусът на тестото и на стоплената бира се премесват във вкусна комбинация, според опиталите странното мезе.
"Никой досега не е успял да "изпържи" течност. Вкусът е все едно хапваш соленка или друго подобно тестено мезе и веднага да отпиваш от бирата си", обяснява създателят Марк Зейбъл.
Разработването на рецептата му отнела три години, като предстои той да патентова продукта. Марк обаче не разкрива дали при приготвянето използва някакви специални съставки.
Засега той е пържил само бира "Гинес", но смята да пробва и с друго, по-леко пиво.
Бирената равиола ще бъде официално представена на състезание за пържена храна в Тексас по-късно този месец.
Вкусните парчета ще се продават по 5 долара (3 евро), а комисията по алкохола в щата вече е разпоредила, че желаещите да ги опитат трябва да са навършили 21 години.
Авантюристът е създател и на покрити с шоколад ягодови вафлени топчета и панирани скариди с люти чушки халапеньо.
Бира и мезе пържени в едно
Тексаски готвач поставя малко от напитката в джоб от тесто и потапя тези своеобразни равиоли във фритюрника за около 20 секунди при висока температура
1 септември 2010, 12:12
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!