6

В идео във Vbox7.com разкрива 30 по-малко известни факта за кораба "Титаник".

1. Японец, който успява да се измъкне навреме от потъващия кораб, се завръща в родината си, но по-късно осъзнава, че се срамува, че се е спасил и трябвало да потъне заедно с кораба.

2. Един от най-емоционалните моменти във филма "Титаник" е, когато оркестърът продължава да свири, за да се успокоят пътниците. И това наистина се е случило. Музикантите са свирили в продължение на часове... до самия край.

3. Ако айсбергът е бил видян 30 секунди преди сблъсъка и капитанът е бил информиран, можеше инцидентът да се избегне.

4. Милтън Хърши, един от най-големите производители на шоколад в света, е имал билети за Титаник, но в последния момент плановете му са се променили.

5. Помните ли четирите известни комина на кораба? Един от тях дори не е работел, а е бил изцяло за украса.

6. Повече от половината от спасителните лодки на борда на кораба не са били изцяло запълнени и е можело още хора да се качат, за да се спасят.

Източник: Getty Images/Guliver

7. Само един океански лайнер в историята е бил потопен от айсберг – "Титаник".

8. През същия ден е било планирано спасително обучение на кораба. Това щеше да бъде от помощ на хората и по-голяма част от тях да спасят живота си. Обучението обаче е било отменено.

9. Бюджетът на филма на Джеймс Камерън за "Титаник" всъщност е бил по-висок от бюджета, изразходван за построяването на кораба в реалния живот.

10. Главният готвач е един от оцелелите. Причината – преди падането във водата мъжът е изпил достатъчно количество алкохол, което държало тялото му затоплено.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@