0

В годината, в която се отбелязват 100 години от създаването на германската институция в архитектурата – школата Bauhaus, един щастливец ще има шанса да види с очите си центъра на Модернизма, намиращ се във фантастичния Франкфурт на Майн!

Туристическият борд на Германия и Lufthansa обявяват игра в периода 6 май – 6 юни, в която един от вас ще спечели самолетни билети и две нощувки във Франкфурт – център на бизнеса и корпорациите, но и на изкуствата, музеите и архитектурата.

Всичко, което трябва да направите, е да отговорите правилно на пет въпроса от областта на архитектурата, изкуството, дизайна и авиацията, а след това да стискате палци да бъдете големият победител. Така, че сега е ваш ред – може да играете ТУК.

Ако знаете или искате да научите повече за историята на Bauhaus – висшето художествено училище в Германия, съществувало кратко, но оставило следи и до днес, и ако имате интерес към авиацията, значи сте напълно готови за това предизвикателство. Наградата пък ще е напълно заслужена – печелившият получава безплатно пътуване за двама директно до този великолепен град. Два незабравими дни, в които да се насладите на многообразието и космополитността на Франфурт и да видите с очите си с какво е допринесла за архитектурата на града школата Bauhaus. Bauhaus е символ на Германия и при създаването си е имала истински голяма цел – да обнови архитектурата, изкуството и дизайна в страната. В нея са преподавали творци от ранга на Василий Кандински - известен художник от Сдружението на художниците „Синият ездач“ („Der Blaue Reiter“). Стилът „Баухаус“ се нарежда сред най-влиятелните течения в архитектурата на модернизма и модерния дизайн, а школата има огромно влияние и върху развитието на графичния и промишления дизайн, както и върху типографията.

Източник: iStock/Getty Images

С наградата – самолетни билети до Франкфурт, авиопревозвачът Lufthansa пък ще осигури на печелившия шанс да бъде част от огромната мрежа от полети до 239 дестинации в 88 държави по цял свят.

Франкфурт, заедно с Мюнхен, са двете локации, които свързват България с останалата част от точките по света, до които авиокомпанията лети. Седмично Lufthansa извършва 47 полета от столицата ни до Франкфурт и Мюнхен, а от лятото на 2019-та вече има и нова, четвърта честота между София и Франкфурт.

Сега имате уникалния шанс да видите с очите си този град, попил таланта на представителите на легендарната школа Bauhaus. Включете се в играта между 6 май и 6 юни, като отговорите правилно на петте въпроса. В играта могат да вземат участие всички, навършили 18 години, а човекът, който бъде избран за победител, ще спечели пътуване за двама до Франкфурт на Майн с включени самолетни билети и две нощувки със закуски.

Успех на всички и приятно пътуване!

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@