0
Водата е безполезна, ако не е чиста.
Затова и ние трябва да живеем
 чист и непорочен живот.

Tази удивителна стихия, наречена ВОДА е чародейката, изпълнена с най-живителната сила на житейското начало.

Водната капка - това истинско Божество - представлява самата Вселена - пътуваща, изменяща се, разширяваща се... И докато пътува тя, повърхностното й напрежение изгражда нейната сфера - най-идеалната форма, без начало и без край. Плашеща огъня, желана от земята, притежавана от небето и чувстваща се в океана като у дома си, водата е толкова уникална, че едва ли има нещо по-разпространено и по-подвижно от нея, толкова познато и криещо толкова тайни!!!

Изключително неблагоразумие би било за човеците да се опълчат срещу водния дух, даващ изобилие от вода, като го пропиляват най-безкомпромисно и безотговорно. Водата е нашето благо, ние сме длъжни да я пазим. Тя е нашият живот и е толкова жалко, че злоупотребяваме със синьото благо. В един момент  ако седнем, замислим се и разберем, че сме изчерпали това благо, заедно с него тогава ще сме погубили и самите себе си!

Темата за водата е огромна и ние само можем да се пракланяме пред тази животворяща течност. Хубаво е, когато се консумира водата да подходим преди това с благодарност и с добро чувство, защото човешкото здраве е неразривно свързано с нея при това завинаги. Добре е, когато ти дават вода да е с добро чувство, а не с неприязън...

Водата е живот. Самият живот се е зародил във водата, съществува благодарение на нея, за да го има и утре, и в бъдеще трябва да има вода. Водата носи здраве във всяка капка и тя съпътства всеки миг от живота ни.Тя наистина е изключително важен фактор за планетата. Тя е един от четирите незаменими елемента: огън, въздух, земя и вода. Именно водата е ваяла природните красоти и продължава да го прави. Освен божествена вълшебница, водата е и истински изящен скулптор - независимо дали е част от бистър, тих поток или красив водопад, стелещ своите пенливи буйни къдрици, или заедно с още много водни капки образува пухкави цветни облаци, реещи се по небето, а когато студеният полъх на вятъра докосне въздушните капки, те се превръщат в малки снежни балерини, носещи се с грациозен танц към земята.

Светът е създаден от Абсолюта и във всеки от нас има частица вода от първичния Океан. Ако разгледате човешките органи -- сърце, бели дробове, мускули, мозък, ще видите, че в тях има много вода. Всяка наша дума е като водна капка -- носител на мисли и информация. Здpaвeто ни зaвиси от кaчeството нa водaтa. Кaкто знaeм, докaзaно е, чe нaй-много столeтници имa тaм, къдeто водaтa e чистa. Зaтовa днeс пpоблeмът с чистaтa, "здpaвa" и животвоpнa водa стaвa всe по aктуaлeн.

Един от вapиaнтитe зa peшaвaнe нa пpоблeмa със зaмъpсeнaтa и вpeднa водa и зa възможносттa дa си подapим дълъг живот, дa отдaлeчим стapосттa e дa гарантираме съхранението на чистата водa. Любов и благодарност към Абсолюта и всички негови творения, без очаквания за отплата, или изключителност, би бил естественият развой на историята, ако схванем посланието, закодирано в една водна капка.  Любовта и Благодарността вървят ръка за ръка. Когато човек се докосне до Всемирната Любов няма как да не е благодарен за това, защото тя го изпълва! И това провокира и в живота му.

Водата е бялото злато, най-ценното, което имаме. Обичам и боготворя тази велика светиня и винаги копнея да се гмурна в прегръдката й - толкова хладна и успокояваща! Мигът на докосването с нея, съзерцание и отпускане върху гладката й повърхност е вълшебен за мен, той ме кара да се чувстваш жива, част от вселената, капка от големия воден поток! Няма от мен частица или частица от природата, която да няма допир с великата водна стихия -- извор на живот.

Чувствам се великолепно, когато ходя боса по тревата рано в лятна сутрин, усещайки нозете ми посипани с вълшебен прашец от хиляди блестящи капчици. Това не са капчици, а сълзите на природата, които събуждат и дават живот и нови сили на всичко наоколо. Когато цветята жадно отварят листенцата си, за да вкусят от животворната сила на тези капчици живот. Птиците поспират своя волен полет, за да утолят жаждата си с този чуден еликсир на природата и на теб ти се приисква да се докоснеш до тази магия, която, откъдето мине, създава красота и дарява живот!

Природата е най-великият творец и нека винаги да съществува величието на безценния воден дар! Безброят водни капки за мен са хиляди сбъднати мечти! Красотата на малките неща е толкова истинска, стига да можем да я открием!  Водата трябва да се спаси, но за да стане това, ние трябва да й помогнем, като намалим използването и за всяка наша дребна нужда. Трябва да спрем унищожението на очарованието, наречено Вода, дарено с такава прелест, сила и красота. Защото нима има човек, който да стои безразличен пред очарованието на водопада или дълбоките бистри езера, които са очите на нашата планета, който да не се възхищава на морските вълни, които нежно ни галят.

Във всеки от нас има частица вода от първичния океан. Всяка наша дума е като водна капка - носител на мисли и информация. Водата е източник и условие за живот. Пречистването с вода съществува във всички религии. През всички епохи хората са намирали разнообразни начини да си доставят и съхраняват чиста вода.В процеса на вековния икономически и технически прогрес човечеството би трябвало да осъзнае своята роля за поддържането на хармоничното единство между  нас самите и водата. Нека спрем да я замърсяваме и унищожаваме чрез изхвърлянето на отпадъци във водоемите и използването на водата в бита. Дано някога хората се замислят, че ако се обединим можем да спасим водата, а по този начин и самите себе си.

Искрено се моля да не се сбъднат пророчествата на Ванга за течността, жизнено необходима за живота на Земята и живителницата за организмите, че: „ще дойдат времена, златни бижута ще продавате за вода!" Дано никога не дойде времето, когато ще затваряме вода в буркани и ще продаваме злато за вода. Времето, когато водата, годна за пиене, ще стане рядкост, си позволяват да описват и други пророци. Мама Шиптън, която условно можем да наречем Британската Ванга, свързва изчезването на питейната вода с появата на астероид („дракон с опашка" по нейните думи).

За този астероид има предсказание също в новозаветните книги, в есхатологията на северноамериканските индианци, а някои го сочат и като знамение за скорошното избухване на Третата световна война. Според пророчество от Беинса Дуно пък:„За хората, които не искат да слушат, идва един Божествен Ден. Тогава всичко ще бъде тъмно! И Луната, и Слънцето, всичко ще потъмнее -- ще има такъв мрак, че хората едни други няма да могат да се виждат, няма да знаят къде е изток, запад! Мрак ще бъде! И хляб няма да има, и вода няма да има. Вода ще има, но няма да може да се пие. Хляб ще има, но няма да може да се яде. Въздух ще има, но няма да може да се диша."

Водата има изключително важно послание за нас -- че трябва много внимателно да се вгледаме в самите себе си. Онова, което тя ни показва, прави посланието й изумително, кристално ясно.

Оставям мислите си недовършени, но нека волята ни не остава прекършена, да не се подчиняваме на първичния нагон, а да спазваме природния закон ...Оставам с дълбоко преклонение и поклон до земята пред бликащите изворчета, клокочещите бързейчета, бушуващите водопади, бистрите реки, безширните морета, благословената пара и пулсиращото сърце на океана ... величая природния творец -- ВОДАТА!
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>&quot;Ще запазя мил спомен за всички тях поне до 23:00 часа тази вечер&quot;</p>

Мистерията на изчезналия гений Еторе Майорана

Любопитно Преди 38 минути

Повече за мистерията на гения четете в следващите редове

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

България Преди 1 час

Ако след ухапване се появи обрив, втрисане, температура, трябва да посетим лекар, каза д-р Диляра Маринова

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

България Преди 2 часа

Укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида

<p>Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана</p>

Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана в навечерието на „Евровизия“

Свят Преди 2 часа

В същия ден в центъра на град Малмьо беше запалено и палестинско знаме

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

България Преди 3 часа

При удара е пострадала 20-годишна жена, която е откарана в русенска болница

.

Дубай ще строи най-голямото летище в света

Технологии Преди 3 часа

Ще има 5 писти, 400 гейта и капацитет да обслужва 260 млн. пътника годишно, това е новият мега проект на шейх Рашид ал-Мактум

Здравословен козунак - мисията възможна

Здравословен козунак - мисията възможна

Любопитно Преди 3 часа

Вижте как да си го приготвите:

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

Свят Преди 4 часа

Тя е с искане за подобряване на условията на труд

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Свят Преди 5 часа

Той обаче няма да го обяви до края на изборите

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

България Преди 5 часа

Над 24 ч. вече в района вали дъжд, нивото на река Струма се е вдигнало осезаемо

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

България Преди 6 часа

Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Oт Варна до Париж в униформа: Български полицаи охраняват Олимпиадата

Oт Варна до Париж в униформа: Български полицаи охраняват Олимпиадата

България Преди 6 часа

Двамата служители на реда имат огромен опит

<p>&bdquo;Претърпях две тежки катастрофи в живота си. Едната, в която ме блъсна автобус... Другата е Диего&ldquo;</p>

Емблематични жени: Фрида Кало

Любопитно Преди 6 часа

Какво не знаем за енигматичната мексиканска художничка

Демократическата партия на САЩ: Израел ограничава хуманитарните помощи за Газа

Демократическата партия на САЩ: Израел ограничава хуманитарните помощи за Газа

Свят Преди 7 часа

Вижте какво посочват конгресмените в писмо до президента Джо Байдън

Велика събота е! Последният ден от Страстната седмица

Велика събота е! Последният ден от Страстната седмица

Любопитно Преди 7 часа

Той е посветен на скръбта за починалия на кръста Спасител Христос, но и на очакването на Неговото Възкресение

Изтича крайният срок за промени в състава и наименованията на коалициите за изборите

Изтича крайният срок за промени в състава и наименованията на коалициите за изборите

България Преди 8 часа

Регистрирани за участие в изборите са 22 партии и 11 коалиции