0

73-годишен мъж бе арестуван в Амщетен, централна Австрия, по подозрение, че е държал дъщеря си затворена в мазе 24 години и има от нея седем деца, предаде австрийската агенция АПА.

На пресконференция началникът на криминалната полиция в провинция Долна Австрия Франц Ползер посочи, че въпросната жена сега е на 42 г. и че баща й е злоупотребявал сексуално с нея.

Предстои да бъдат извършени ДНК анализи, за да се установи бащинството на децата, отбелязва АПА.

Новият случай на насилствено затваряне бе открит след като 19-годишно момиче по спешност е настанено в болницата в Амщетен. За да установят причината за инфекцията, лекарите напразно се опитвали да се свържат с майката - Елизабет Фрицъл. Така се стигнало до разкритието, че баща й я държи затворена в мазето.

Според изданието "Йостерайх" жената вече е под наблюдението и грижите на екип от психолози.

През последните години в Австрия имаше няколко подобни случая, най-нашумелият от които с младата Наташа Кампуш, отвлечена преди осем години и държана от един мъж в мазето на къщата му в предградие на Виена, преди да успее да избяга.

При друг случай психично болна майка на три момиченца в района на Линц ги е държала заключени близо седем години.

Австрия е в шок, предаде Франс прес.

Няма и две години, откакто 19-годишната австрийка Наташа Кампуш избяга от похитителя си, след като бе държана в плен осем години, припомня агенцията.

Австрийската полиция продължава обиска в "къщата на ужасите", където 42-годишната Елизабет Фрицъл и три от децата й били държани в плен от баща им Йозеф, оборудвал за целта в мазето скривалище с площ 1,70 кв. м.

Според изявление на полицията Елизабет разказала, че е подлагана на сексуален тормоз от баща си, откакто била 11-годишна. През август 1984 г. той я примамил в мазето, след което й сложил белезници и я заключил.

Анализ на ДНК-проби ще определи роднинските връзки между намерените три момичета и три момчета на възраст от 5 до 20 години, родени вероятно от кръвосмешението.

Според следствието Елизабет е родила и седмо дете, което обаче починало месец след раждането поради липса на грижи, а телцето му било изгорено.

Австрийският печат се пита днес защо властите са се оказали "слепи", защо, "както и в случая с Наташа Кампуш", са били неспособни да открият по-рано трагедията в Амщетен - "най-грозното престъпление на всички времена" в Австрия според в. "Йостерайх", отбелязва АФП.

"Как е било възможно това?", пита се в. "Пресе". Междувременно таблоидът "Кронен цайтунг" се опитва да хвърли светлина върху личността на Йозеф Фрицъл.

Известен в града като страстен рибар и приятен събеседник на маса, той се е превръщал в истинско чудовище, щом слезе в мазето, констатира изданието.

През годините Фрицъл успял да осинови три от децата, като лъжел жена си Роземари и заблуждавал властите, че ги намирал, оставени тайно пред вратата на семейното жилище.

Останалите три, а също и дъщеричката, обявена за изчезнала през 1984 г., не били пускани никога навън от мазето.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@