0

"Костов "клекна" пред Бойко Борисов" - на тази тема "Труд" посвещава две от страниците си. Изданието пише, че лидерът на ДСБ Иван Костов намекнал, че може да оттегли иска си за свалянето на Борисов от кметския пост.

По-рано през деня пленумът на СДС решил да потвърди подкрепата си за кандидата за президент Неделчо Беронов, но само при условие, че Костов оттегли от съда иска си за отстраняването на столичния кмет.Самият Борисов коментира в интервю за "Труд", че играта с Командира (Иван Костов - б.ред) го забавлява.

Трябва да подчертая - през последните години София е била само синя, изтъква той и напомня, че през по-голямата част от времето Костов е бил или министър в синьо правителство, или премиер.

По думите на кмета сега София е обрана по законов начин и прокуратурата не може нищо да направи. Това е моделът "Костов", заявява Бойко Борисов.

Вестникът пише още, че кандидатът за президент Неделчо Беронов е оптимист, и че чака нова среща с Борисов. Посочва се, че той приветствал идеята ДСБ да оттегли иска срещу кмета.

"Първанов събра още подкрепа" - "Труд" осведомява, че в Пазарджик е бил учреден областен инициативен комитет в подкрепа кандидатурата на президента Георги Първанов за втори мандат. Общо 78 творци, кметове, лекари и др. заявили, че ще влязат в комитета.

"Труд" съобщава, че първата партия, която се е регистрирала вчера в ЦИК за участие в президентските избори на 22 октомври, е НДСВ. Още не е ясно обаче дали жълтите ще подкрепят някого на вота, или ще участват със своя кандидат-президентска двойка, отбелязва вестникът.

"Особености на българските избори" е анализът в "Монитор". Порочността на електоралното поведение роди едно от най-неприятните явления през последните 17 години - непропорционалното и развращаващо участие на ДПС в централната и местната власт, твърди неговият автор Михаил Константинов.

"Първанов обявен за рицар в Норвегия" предава от Осло пратеник на "Труд". В първия ден от посещението си в Кралство Норвегия българският държавен глава Георги Първанов е станал носител на Големия кръст на кралския орден "Св. Олав" - се посочва в материала.

В замяна Първанов удостоил своя домакин - крал Харалд V, с орден "Стара планина".

Всички ежедневници пишат за заседанието на съда в Триполи по СПИН процеса срещу българските медицински сестри и палестинския лекар. Според "Труд" обвинението е представило съмнителни показания на заразено дете.

"Искат пак смърт за сестрите в Либия" добавя "24 часа", а "Сега" отброява, че за четвърти път Либия е поискала най-тежкото наказание за медсестрите.

Въпреки това заместник-външният министър Феим Чаушев е заявил, че българските власти се надяват на положителен изход от делото и че то ще приключи през септември, предава за вестника специалният пратеник на БТА в Триполи Николай Желязков.

Според "Стандарт" присъдата срещу българките се очаква през октомври. "Новинар" извежда, че анкета с либийци сочи положителен изход от делото.

СПИН делото продължава на 5 и 12 септември с пледоарии, информира "Монитор" и допълва, че 54% от хората в Джамахирията смятат, че обвиняемите ще бъдат пуснати.

Като отбелязва, че свободата за българските медсестри пак остава мираж, "Дума" задава въпроса: Възможно ли е в ХХI век шестима медици да бъдат екзекутирани по скалъпен процес, независимо че фактите, доказателствата и световното обществено мнение, са на тяхна страна? "Нима светът е безсилен?" - пита с водещото си заглавие вестникът.

"Даваме фрегата и медици за мисията на ООН в Ливан" съобщава "Новинар", позовавайки се на Ройтерс. Изданието допълва също, че Румъния няма да участва в мисията.

"Българска армия" пише, че ООН уточнява състава на мисията в Ливан. Вестникът информира още, че е започнало и сертифицирането на втория български контингент за лагера "Ашраф" в Ирак.

"Вземаме още 300 млн. евро за земеделие", пише "Труд". Според цитирания Димитър Пейчев, заместник-министър на земеделието и горите, Брюксел увеличава с 300 млн. евро парите, които ще получи аграрният сектор в България за периода 2007-2013 г.

Допълнителните средства били специално за развитието на селските райони. Припомня се, че по първоначалното споразумение за това перо на страната е била определена сумата от 2,3 млрд. евро.

"Стандарт" съобщава, че лично външният министър Ивайло Калфин е открил вчера сайта EUnews.bg в Информационния център "България в Европейския съюз". Центърът информира всеки ден българските и чуждите медии за изпълнението на препоръките на ЕК по подготовката на България за членство в ЕС.

Изданието съобщава и за предстоящото посещение в страната на еврокомисаря по разширяването Оли Рен. Той пристига в петък, за да провери как изпълняваме изискванията на ЕС и ще участва в конференция, организирана от НДСВ.

"Кой се страхува от българи и румънци" е темата в "Дневник". Някак неусетно през последните седмици една от главните теми за медиите във Великобритания стана очакваният наплив от български и румънски работници след влизането на двете държави в ЕС догодина, се посочва в материала.

Според цитирано изследване на Министерството на труда и социалната политика, Англия не е от първите желани дестинации за българите. От търсещите работа в чужбина едва 0,2-0,4% са я посочили като предпочитана страна.

Българите предпочитат да работят в САЩ, Германия, Испания и Италия, твърдят от министерството, пише "Дневник".

"24 часа" публикува класация на държавните университети. Класирането е по 8 пункта и начело е Университетът за национално и световно стопанство.

След него е Софийският университет, следван от Националната спортна академия. На четвърта и пета позиция в класацията за най-добри висши учебни заведения са Медицинските университети в София и Варна.

Оценката е направена като са взети под внимание базата, преподавателите и програмите.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 1 минута

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

<p>Доц. Кунчев обяви ще се въвежда ли&nbsp;извънредна епидемична обстановка заради коклюша</p>

Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка заради коклюша

България Преди 53 минути

Карантина ще се въвежда само в конкретни училища и детски градини, където има заболели, като се въвежда и онлайн обучение

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

Свят Преди 1 час

Това смята генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Свят Преди 1 час

Американският държавен секретар вероятно ще се срещне с китайския лидер Си Цзинпин днес, преди да отпътува за Вашингтон

<p>Митов: Това е истинската причина да бъде свален Росен Желязков</p>

Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, затова беше свален Росен Желязков

България Преди 1 час

Така искат да излязат от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти, отбеляза депутатът от ГЕРБ-СДС

<p>38 години по-късно: Какво остави след себе си ядрената катастрофа в Чернобил</p>

38 години от ядрената катастрофа в Чернобил, най-тежката в света

Свят Преди 1 час

В ранните часове на събота, 26 април 1986 г., реактор номер 4 в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от радиоактивен материал

Любимите храни на принцеса Даяна

Любимите храни на принцеса Даяна

Любопитно Преди 2 часа

Да разберем заедно какви са нейните любими ястия и как можем да се вдъхновим от изтънчения ѝ вкус

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Любопитно Преди 2 часа

Всяка зодия носи със себе си уникален подход към ревността

Кого почита църквата днес

Кого почита църквата днес

Любопитно Преди 3 часа

Свети Василий живял по времето на източния император Лициний (307-323 г.) и бил епископ на град Амасия в северната малоазийска област Понт

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Свят Преди 3 часа

Стигна се до сблъсъци между полицията и демонстрантите

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

България Преди 3 часа

От 5 март потокът от превозни средства се осъществяваше двупосочно в платното за София заради ремонт

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

България Преди 3 часа

Право на допълнителните средства имат около 534 хиляди българи

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

България Преди 3 часа

Според текстовете възнагражденият им ще се повишат средно с 30%

<p>Гърция няма да достави на Украйна системи за ПВО &quot;Пейтриът&quot; или С-300</p>

Мицотакис: Гърция няма да изпрати на Украйна нито С-300, нито "Пейтриът"

Свят Преди 4 часа

Той заяви, че страната му не може да достави оръжейни системи, които са от решаващо значение за самата Гърция

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

България Преди 4 часа

Мерките са насочени предимно към търговията и производството на безпилотни летателни апарати

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Технологии Преди 4 часа

ИТ гигантът вижда огромен потенциал в технологията