0

В пресата той намеква, че предстои да екранизира и автобиографията си "Аз, Азис", която излезе на книжния пазар по-рано този месец. Режисьори щели да бъдат "две момчета", а останалата част от екипа били работили по дебютния филм на Зорница София "Мила от Марс".

В проекта щели да се включат и манекенките, споменати в книгата: Маги Желязкова, бременната Юлиана Кънчева и Цеци Красимирова, откъсът за която обаче не успял да намери място в 128-те страници, редактирани от поппевицата писателка Ваня Щерева.

46-годишният белгиец Ван Дам, звезда от множество филми с екшън и кикбокс ("Кървав спорт", "Универсален боец"), е снимал и друг път у нас.

Една от последните му роли е в "Астерикс на олимпийските игри", където ролята на Юлий Цезар изпълнява звездата на френското кино Ален Делон. (Вж. още на официалния сайт JeanClaudeVanDamme.net).

В Русе междувременно започнаха снимките на US филм, в който Арманд Асанте играе Фридрих Ницше, а Джейми Елман - Зигмунд Фройд.

Новата продукция на "Ню Имидж България" е озаглавена "Когато Ницше плака" и е екранизация по едноименния роман от Ървин Ялом.

Продуцент и режисьор е Пинкас Пери, а негови асистенти са Петър Гайтанджиев, Ивайло Велчевски и Мила Кирова.

Филмът разказва за раждането на модерната психоанализа, която завинаги променя пътя на западната интелектуална история. Събитията се развиват в Европа в края на XIX век.

Пътищата на Ницше, Фройд, д-р Бройер (Бен Крос) и Ана О. се пресичат в момент, когато Фридрих Ницше е болен, беден и непознат философ, а Фройд е едва 26-годишен студент по медицина. Срещата им се осъществява благодарение на Лу Саломе (Катрин Уиник) - мистериозна млада жена с необичаен ум и красота...

Във второстепенните роли са ангажирани и българи: Симеон Станиславов, Климентина Радкова, Касиана Ангелова, Никола Чиприянов, Здравко Стайков, Ивайло Брусовски, Силвия Терзиева, Анелия Пейчева, Таня Цветкова, Венцислав Славов и др.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@