0
Още преди много години, хората създаващи изкуството музика търсели чистотата, яснотата и "аромата" на звука. Така с течение на времето бил открит акордът - съгласувани тонове или т. нар. сложен звук. Японският автомобил, който е тема на материала ни, не случайно носи името Accord. В него умело са вплетени динамични черти и спокойна осанка - съгласуваност, която много точно определя съвременният семеен седан. Седмото поколение на Accord най-добре (сравнено с предшествениците) предствавя съвкупността от качества, които създават желаното от много мъже превозно средство. Японското четириколесно може спокойно да претендира за твърдението: "Оптимално съчетание между функционалност, динамика и надеждност". Ако трябва да се изразим с термин от музиката, то в случая Accord-ът е мажорен. За това говори факта, че Honda Accord бе обявена за "Кола на годината" в Япония. Това е трета подобна титла за модела. За първи път призванието се присъжда на модификацията от 1985 г., а за втори - на петия вариант (1993 г.). Сега ще акцентираме върху версията с най-ниско ниво на оборудване Comfort, снабдена с двулитров бензинов агрегат.

Екстериор
Ако кажем, че автомобилът се е променил до неузнаваемост, ще е доста пресилено твърдение. Въпреки това седмото поколение на Accord впечатлява с ново "лице", като в същото време си остава солиден и надеждно изглеждащ седан. Дизайнерите не са прибягнали до, считаните от много европейски компании за екстравагантни, биоформи, което в никакъв случай не значи, че визията не е модерна. Сравнително тесните и леко скосени предни светлини са основен "виновник" за агресивната осанка на седана. "Злобната муцуна" е следствие и от оребрените отвори в долната част на масивната броня и само радиаторната решетка внася малка доза спокойствие. Освен че конструкторите са успяли да направят екстериора доста по-привлекателен, те значително са подобрили обтекаемоста на автомобила. Перфектната аеродинамична форма личи най-вече от профила на возилото, а сухите цифри са категорични - Cx = 0.26. Трябва да се съгласите, че са малко алтернативите, които могат да се похвалят с подобен коефициент на въздушно съпротивление.

Интериор
Интересен е фактът, че междуосието на автомобила не е променено и въпреки това габаритите са по-големи в сравниение с предшественика. Това от своя страна позволява да се внесе още простор в и без това големия салон. При създаването на Accord значително внимание е отделено на мястото за водача. Там всеки би се чувствал комфортно, като наред с това няма как да не усети лек динамичен привкус. Идеята на създателите на това седмо поколение е возилото да отговаря на понятието спортен седан. В салона спортното усещане идва от изразените странични бордове на предните седалки, както и от стила лъхащ от уредите на арматурното табло, ергономичния волан и удобния скоростен лост. Комфортът в салона идва най-вече от повишеното качество на изработка на отделните елементи, но важна роля за удобството при пътуване играе и оптималното оборудване. Вече стана ясно, че разглеждаме модификацията с най-ниско ниво на оборудване Comfort и точно поради тази причина впечатление прави големия брой екстри. Трябва да се отбележи наличието на двузонален климатроник, позволяващ на водача и пасажера до него да избират различно ниво на температурата. Приятна изненада е и значително намалената степен на шум в купето. Пасивната безопасност също е много добра. Специалният нискотемпературен газ, с който в случай на удар се пълнят въздушните въз­главници е перфектно подбран и е в състояние да изпълни еърбега за 0.015 сек. Що се отнася до системите за активна безопасност трябва да се отбележи наличието на ABS и EBD.

Двигател
Автомобилът се предлага у нас само с два бензинови агрегата i-VTEC, които са с обем 2.0 и 2.4-литра. Интерес представлява изцяло алуминиевата изработка и на двата мотора. Двулитровият, който е тема на материала, е добре познат от моделите Stream и CR-V. В сравнение с шестото поколение на Accord мощността му е нарастнала от 147 до 155 к.с., които вече са напълно достатъчни за отлична динамика, при това с нормален разход на гориво. За системата VTEC (електронен контрол на повдигане и отваряне на клапаните) се е изписало доста и едва ли ще представлява интерес. Освен това всички големи автомобилни производители отдавна използват тази "екстра", позната под различни фирмени имена. Интересното в случая е, че се изменя и фазата на впръскване на гориво, което води до перфектна динамика, мощ и не на последно място ниски децибели на шума. Единственият проблем е когато моторът е близо до критичните обороти. Тогава шумът се повишава значително.
Окачването и спирачната система са на нужното ниво. Ма­лък недостатък се явява монтирането на стария (от шестото поколение) сервоусилител на волана. С него се оборудват само автомобилите, предназначени за по-голямата част от Европа, респективно тези с ляв волан. При вариантите, предназначени за Острова сервото е ново и според специалистите е по-информативно.

Цена
Новата Honda Accord определено заслужава внимание. Цената є е доста атрактивна, а като се прибави към това отличното качество на изработка и богатото базово оборудване, звученето вече се превръща в полифонично.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 5 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 5 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 10 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 11 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 11 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 11 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 11 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 12 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 12 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 12 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 12 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 13 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 13 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 13 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 13 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 14 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер