0

Н овия закон за МВР и реформите в българската полиция представи вътрешния министър Румен Петков на среща с полицейския комисар на Ню Йорк Реймънд Кели, отбелязва "Сега". Нормативният акт предвижда девоенизация и структурни промени в работата на службите.

"МВР обсъжда тероризма с елита на САЩ", извежда по темата "Труд", "Наркотик и фалшификати - обща тема с Ню Йорк", пише "24 часа", а "МВР активизира обмена на информация със САЩ" е заглавието на "Дума".

"Късно се обадиха да търсим сестрите", извежда "24 часа" от интервюто си с директора на РДВР-Пазарджик полк. Жоро Стоицев.

Според него ако сигналът за изчезналите сестри Белнейски е бил подаден още в събота, 29 януари, от дирекцията са щели да реагират много по-адекватно.

Освен това спомените на хората щяха да са по-точни, по-пресни, за да можем да разберем къде са отишли тези деца, кой ги е видял и с кого, посочва още Стоицев.

Убийството на Росица и Христина е замаскирано и сложно за разкриване, смята той. По случая се работи активно по много версии, с много лица, допълва полковникът.

Пред "Монитор" Павлина Гизова, близка на семейство Белнейски, разказала, че към 8:30 ч. сутринта на 28 януари Христина й се обадила, за да я помоли да съобщи на майка им, че са в Пазарджик.

"Премиерът е за ограничен имунитет", обявява "Сега". Вчера Сергей Станишев беше в Ивайловград по повод празника на града. Там той защити нуждата на депутатите от имунитет, но и допълни, че трябва да се намери най-добрият механизъм, за да не са недосегаеми, посочва всекидневникът.

"Труд" поставя акцент върху думите на Станишев, че парламентът работи на изключително високи обороти. "Станишев хвали депутатите ни", коментира го изданието.

Всекидневниците отбелязват как министри и дипломати почетоха деня на лозаря - Трифон Зарезан.

"Седем корумпирани магистрати разобличени за 7 години", обявява под глава "Сега". Това е отчела вчера Върховната касационна прокуратура от проверени 1422 сигнала от 1999 г. насам. При 941 от тях съмненията не са се потвърдили.

Работещите в съдебната система у нас получават най-много пари месечно, прави извод под глава "Труд" от публикуваното вчера в "Държавен вестник" постановление за разпределението на бюджета за 2006 г.

Бившият лидер на СДС Надежда Михайлова и настоящият Петър Стоянов изненадващо се явиха един до друг пред медиите вчера след заседанието на НИС, анализира "24 часа".

Михайлова лансира пред синьото ръководство идеята си десните партии да създадат алианс за сътрудничество в местната власт и парламента. Стоянов се съгласи, че само общи действия щели да върнат доверието на хората.

Според него обаче на този етап десен алианс бил трудно постижим, допълва всекидневникът. Всички издания прилагат снимка, на която двамата са седнали един до друг.

Каквото и да се случи на президентските избори, не вярвам да окаже влияние върху коалицията в изпълнителната власт, казва в интервю за "Сега" зам.-председателят на БСП Ивелин Николов.

По думите му за промените, които засягат закона за избор на президент са важни три неща - да станат достатъчно рано; да се поправят текстовете в закона, които го правят недействащ заради промяната в закона за избор на депутати; да се вкарат в закона неща, универсални за всички избори и които не предизвикват обществени проблеми, като двойното гласуване, което да се неутрализира чрез въвеждане на изборни книжки.

"БСП срещу Дончева заради Първанов", констатира под глава "Новинар". Депутати от БСП скочиха срещу колежката си Татяна Дончева, която в интервю за "Дневник" вчера обвини президента Първанов, че е отворил "кутията на Пандора с популистки изказвания за пълно премахване на имунитета на депутатите и президента", уточнява "Новинар".

Липсата на имунитет ще доведе до "послушание на народните представители и те ще спрат да бъдат активни", заявил пред изданието депутатът от БСП Пламен Ранчев.

СДС ще се разпадне ако се провали на президентските избори, прогнозира в интервю за "Труд" Едвин Сугарев, член на синия "Клуб 10".

Ако се стигне до подобна грешка, каквато беше направена при изборите в София - дясното да издигне две кандидатури, при което и двете губят, това като нищо би довело до по-нататъшен електорален разпад и едва ли не изчезване на партията, казва още Сугарев.

"В НДСВ очакват "третата поправка" да влезе в съда", пише "Дневник" и посочва думите на Анелия Мингова - "Органите, които могат да сезират Конституционния съд във връзка с промените, които Народното събрание прави на основния закон, вероятно ще се изкушат да го направят, когато промените станат факт".

Вестниците публикуват данни от проучване на НЦИОМ. Според резултатите най- одобряваните български политици са кметът на София Бойко Борисов - 76,8%, президентът Георги Първанов - 74%, министърът на културата Стефан Данаилов - 60%, министърът по европейските въпроси Меглена Кунева - 49,8%, премиерът Сергей Станишев - 41,7%, и др.

Според 17,3% от запитаните БСП е партията, която в най-голяма степен отстоява интересите на хората, следва "Атака" - 8,7%, НДСВ - 6%, ДПС - 5,3%, СДС - 2,3%.

69% от българите се обявяват за разширяване на президентските правомощия, а според 65,9% - държавният глава трябва да има право на законодателна инициатива, показват още данните.

"Ново напрежение около боклука в София", пише "Сега". На площадката в Кремиковци се карат опасни болнични отпадъци от "Пирогов" и ИСУЛ, твърдят на базата на своя проверка Български зелен кръст, Движение за зелена България и граждански комитети от близките квартали.

"Дневник" публикува интервю с новия главен архитект на София Петър Диков.

Ще засиля практиката да се правят планове на големи територии и ще намаля работата на парче, на частичните измерения, казва той. Според него столицата "няма нужда от високи сгради в центъра".

На заглавните си страници "Монитор" и "Сега" коментират нов проблем в строежа на летище "София". Установено е пропадане на участък от пътеките, по които се придвижват самолетите до пистата.

Иск за 200 млн. евро е завел алтернативния синод на Инокентий в Европейския съд по човешките права в Страсбург, информира "24 часа".

Разколниците искат държавата да им плати сумата, защото били изгонени неправомерно от храмовете на 21 юли 2004 г. с прокурорско постановление и полиция.

Изданията отбелязват за изложбата "Съкровищата на България от неолита до Средновековието", която беше открита в Рим от президента Георги Първанов и италианския му колега Карло Адзелио Чампи. Бронзовата глава на Севт III е била сред атракциите в експозицията.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

България Преди 12 минути

КЕВР ще реши окончателната цена на синьото гориво

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Технологии Преди 16 минути

Тя е по-мощна, по-здрава и по-малка

Раздадоха наградите "Икар", ето кои са отличените артисти

Раздадоха наградите "Икар", ето кои са отличените артисти

България Преди 49 минути

Театралните награди бяха връчени от Съюза на артистите в България (САБ) снощи на церемония в Народния театър

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Свят Преди 54 минути

"Никога не съм се възприемал като опасен подривен империалист - обикновено ме смятат за доста уютен и безобиден", казва телевизионният водещ

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

България Преди 1 час

При обиските е открит е инсулин, който липсваше на пазара

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

България Преди 1 час

Творчеството на Димчо Дебелянов го прославя като „поетът на любовта, на тихата скръб, на цъфналите вишни“

Радев: Започвам среща с всички потенциални премиери - днес, утре, ако се наложи и в почивните дни

Радев: Започвам среща с всички потенциални премиери - днес, утре, ако се наложи и в почивните дни

България Преди 1 час

Това заяви президентът, след като ИТН върна празна папката с третия мандат

Децата на Майкъл Джексън присъстваха на лондонската премиера на "MJ: Мюзикълът"

Децата на Майкъл Джексън присъстваха на лондонската премиера на "MJ: Мюзикълът"

Любопитно Преди 1 час

Принс, Парис и Бланкет Джексън присъстваха на премиерата на "MJ: Мюзикълът" в Prince Edward Theatre в Лондон

Отиваме на избори: ИТН получи и върна празна папката с мандата

Отиваме на избори: ИТН получи и върна празна папката с мандата

България Преди 1 час

Правителството, което управляваше през тези 9 месеца, отдавна сме определели като вредно, затова се радваме, че тази 9-месечна агония приключва, заяви Ивайло Вълчев

<p>Защо Зеленски смени шефовете на сигурността и разузнаването</p>

Каква е причината за рокадите в Украйна: Зеленски смени шефовете на сигурността и разузнаването

Свят Преди 2 часа

В традиционното си вечерно видео обръщение украинският президент не спомена никакви конкретни причини за уволнението на Олекси Данилов

<p>Украйна: Това беше целта на руските удари на 22 март</p>

Украйна: Целта на руските удари на 22 март беше пълно спиране на електричеството

Свят Преди 2 часа

Това каза министърът на енергетиката Герман Галушченко

Владимир Путин

"Това е просто глупост": Путин с коментар за членките на НАТО

Свят Преди 2 часа

В речта си пред руските пилоти от военновъздушните сили снощи той заяви, че страната няма "никакви агресивни намерения"

Земетресение в Румъния

Земетресение в Румъния

Свят Преди 2 часа

Епицентърът е бил на 20 километра западно от Пятра Нямц и на два километра северно от Биказ

<p>&quot;Тренират реални бойни действия&quot;: За какво се готви Беларус</p>

"Тренират реални бойни действия": Беларус се готви за конфронтация с НАТО

Свят Преди 2 часа

Лукашенко често бива наричан „вярното кученце" на Путин