0

Б ившият столичен кмет Стефан Софиянски изпраща щастливо изтичащата година- той вече е окончателно оневинен по делото за сделката с Халите, съобщава "Труд".

ВКС е оставил в сила оправдателната присъда на бившия градоначалник, обявена през юни 2006 г., а впоследствие потвърдена от апелативния съд.

Софиянски е спечелил и втория рунд в процеса за "Милениум център", по това дело прокуратурата искаше да му наложат 4 г. затвор, но апелативният съд го е оправдал, пише вестникът.


"Българската Коледа" събра вече 3,5 млн. лева", съобщава "24 часа". 3 515 371 лева са събрани до момента от благотворителната инициатива под патронажа на президента, която се провежда за пета поредна година.

Държавният глава Георги Първанов е направил лично дарение от 1600 лв.

Президентът Първанов не ползва командировъчни по време на посещенията си в страната, съобщава "Стандарт". За разлика от депутатите, държавният глава отказва да взема пари за дневни разходи при пътуванията си из градовете у нас, показва справка, предоставена на "Стандарт" от "Дондуков" 2 по Закона за достъп до обществената информация.

Само 1986 лв. пък са стрували командировъчните на Първанов при визитите му в чужбина.

За "37 неща, които няма да се случат" през 2008 г. пише Александър Божков в "24 часа".

Според него премиерът Сергей Станишев няма да подаде оставка, няма да има предсрочни избори, НДСВ няма да се разпадне окончателно.

ГЕРБ няма да събере рейтинг над 50 на сто, "Атака" няма да успее да спре движението си надолу, групата на ОДС в парламента няма да остане в същата конфигурация, прогнозира той.

Божков смята, че годишната инфлация няма да падне под 8%, валутният борд няма да бъде отменен и няма да получим дата за влизане в Еврозоната.

Радослав Гайдарски няма да остане министър на здравеопазването, концесионерите на магистрала "Тракия" няма да започнат строителни работи, бюджетният излишък няма да е под 5%, а България няма да усвои повече от 15% от предвидените средства по еврофондовете, са сред нещата, които няма да се случат догодина според автора.

"ГЕРБ няма да асимилира СДС", коментира в "Новинар" Йордан Бакалов, председател на ПГ на ОДС. Марката СДС е създадена още през 1990 г., има си я, ще я има и в бъдеще време, заявява той.

Бакалов прогнозира, че следващата година няма да бъде изборна, но ще има активизация в политическото пространство, тъй като 2008 г. е годината преди редовния парламентарен вот.

"БСП и ГЕРБ пак в битка - за шеф на сдружението на общините", коментира "Труд".

Вестникът обяснява защо залогът е голям - общините ще разполагат с най-много средства за реализиране на очакваните европроекти, сдружението ще защитава интересите на общините пред централната власт и чуждестранните партньори, а и бъдещият председател ще стане един от заместниците в Комитета на регионите към ЕС.

"Проблемите не се решават на парче", посочва пред "Стандарт" министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Свидетели сме на промени в климата и природни аномалии в световен мащаб, борбата със стихиите е въпрос на държавна политика и работа на цялото общество, коментира тя.

Тръгнахме от нулата и направихме много, оценява Емел Етем работата на министерството. Направеното се оценява от нашите партньори в чужбина, само у нас като че ли не всички разбират добре какви са функциите на това министерство, отбелязва Етем.

Нашата задача е не да строим диги, да чистим речните корита или да даваме пари за разрушени къщи - ние подготвяме спасители, правим политиките, свързани с превенцията, и обучаваме хората как да реагират при бедствия, обяснява тя.

"Лукс е да издържаме две армии", пише в материал за "Труд" министърът на отбраната Веселин Близнаков.

Необходима ни е по-малка, по-мобилна, по-добре оборудвана армия, оперативно съвместима със съюзническите, коментира той.

Не можем да си позволим, а и не е необходимо, да поддържаме две армии - едната да е за териториална отбрана, а другата - за участие в колективни мисии и операции, смята министър Близнаков.

"Приличаме си: Работим много, обичаме да командваме, да пеем и готвим", разказват пред "24 часа" министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и баща й Радко Икономов.

Не бях много съгласен да става социален министър, защото е много отговорно, човек се изхабява на такива места, признава той.

От родителите си съм се научила да се радвам на най-малките неща - на първото кокиче например, спомня си Масларова.

"Първи присадихме сърце в Източна Европа", отбелязва пред "Монитор" кардиохирургът проф. Александър Чирков. Досега у нас са извършени 9 трансплантации на изкуствени сърца и около20 сърдечни трансплантации, казва той.

Можеше да са далеч повече, ако законодателя по-рано беше решил правилно въпроса с донорството, коментира проф. Чирков.

"Ще пуснем и молове на борсата", казва пред "Труд" Иво Прокопиев, главен изпълнителен директор на "Алфа финанс". Планираме излизане на борсата, според пазарните условия очакваме това да стане или в края на 2008 г., или през 2009 г., съобщава той.

Амбицията ни е да направим успешен дебют и да създадем най-голямата компания за недвижимите имоти в България, коментира Прокопиев.

Той информира още, че на този етап компанията не разглежда възможността да препродаде на държавата мажоритарния дял от летище Пловдив.

Най-малкото е несериозно да купим и да препродадем, ще потърсим всички възможности за дългосрочно присъствие и опериране на летището, включително привличане и на международен оператор, посочва Прокопиев.

Само в сектора на услугите не се очаква поскъпване през следващите 3 месеца, сочи проучване на националната статистика, цитирано от "24 часа".

Според бизнес анкети, проведени сред шефовете на фирми, повишение на цените ще има в промишлеността, строителството и търговията на дребно.

Проучването не включва въпрос с колко точно ще е поскъпването. В услугите обаче над 20% от предприемачите дори прогнозират поевтиняване.

"Прекръстват всяка четвърта фирма", съобщава "Труд". Скоро в България няма да има дори две фирми с еднакви имена, заради старта на новия търговски регистър от 2 януари 2008 г. се налага масово "покръстване" на 350 хил. дружества, при които има съвпадение на имената, информира вестникът.

"Видях и озлобеното лице на обществото", казва пред "Труд" Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта.

Диалогът общество-власт липсва, уж си говорим, но не се чуваме, не умеем да си комуникираме, смята тя. За покушението срещу съпруга си Лечева казва, че се опитва да си представи човека, който е натиснал спусъка срещу него.

Не мога, признава тя. Да опреш до спусъка, значи преди това са били използвани всички други лостове, но дори и така да е било - куршумът не е решение, допълва Лечева.

Министърът на културата Стефан Данаилов ще бъде орисникът на "Бебе 2008", съобщават вестниците.

За орисници се избират хора, които са направили добри неща за другите през изминалата година, обяснява д-р Антония Григорова от сп."9 месеца", което организира инициативата за избор на бебе на годината.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Между блондинки: - Муцка, имам две добри новини! - О, какви са? - Направих си тест за бременност и се оказа положителен. Бременна съм! -…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
,

Храмът, пред който огънят спря: Чудо ли спаси над 100-годишната църква в село Воден

България Преди 10 минути

Камбанният звън на храма, възвестил, че селото трябва да бъде евакуирано

уран

Австралия закрива ураново находище, за да предпази аборигенско племе

Любопитно Преди 1 час

Това е едно от най-големите неизползвани находища на висококачествен уран в света

Температури до 30°: Какво време ни очаква през уикенда

Температури до 30°: Какво време ни очаква през уикенда

България Преди 1 час

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, ще започне да се повишава

Google Gemini стана още по-бърз и умен и на български

Google Gemini стана още по-бърз и умен и на български

Технологии Преди 2 часа

Новата версия вече се предлага на над 40 езика в 230 държави

Опасна ли е за олимпийците водата на Сена в Париж

Опасна ли е за олимпийците водата на Сена в Париж

Свят Преди 10 часа

Един по-силен дъжд може да направи водата опасна за плуване

<p>&quot;Победа на Тръмп оставя Украйна на произвола&ldquo;</p>

"Гардиън“: Победа на Тръмп оставя Украйна на произвола

Свят Преди 11 часа

Камала Харис, ако спечели, вероятно ще продължи политиката на Байдън

Грандиозно откриване на Олимпийските игри в Париж

Грандиозно откриване на Олимпийските игри в Париж

Свят Преди 12 часа

За грандиозната церемонията в Париж пристигнаха повече от 100 високопоставени представители на страни от целия свят

Олимпийските игри започват без примирието на Макрон

Олимпийските игри започват без примирието на Макрон

Свят Преди 12 часа

Френските дипломати се надяваха да използват това олимпийско примирие за преговори за Украйна

Главният архитект на София подаде оставка

Главният архитект на София подаде оставка

България Преди 13 часа

В понеделник ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността

След решението на КС може да започне избор на главен прокурор

След решението на КС може да започне избор на главен прокурор

България Преди 13 часа

Проф. Киров отбеляза, че изборът на главен прокурор може да направи нов състав на Висшия съдебен съвет

Отново критична ситуация на границата с Гърция

Отново критична ситуация на границата с Гърция

България Преди 13 часа

Пожарникари, горски служители и военни с пръскачки и лопати опитват да не допуснат огъня на наша територия

Русия призна: Кризата е катастрофална

Русия призна: Кризата е катастрофална

Свят Преди 14 часа

Песков: Живеем в най-голямата държава в света, но всяка година сме все по-малко

Ваканцията на депутатите ще е от 17 до 31-ви август

Ваканцията на депутатите ще е от 17 до 31-ви август

България Преди 14 часа

Темата за депутатската ваканция беше обсъдена вчера на председателски съвет

Задържаха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж

Задържаха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж

България Преди 15 часа

ДАНС провежда действия по установяване на подбудителите и съучастниците

<p>&quot;Емоционалните белези ще се лекуват с години&quot;</p>

"Емоционалните белези ще се лекуват с години": Ужасът на войната в Израел

Свят Преди 16 часа

В Газа повече от един милион палестински деца са травмирани от широко разпространената смърт и разрушения

Остър конфликт между СЗО и тютюнопроизводителите в Малави

Остър конфликт между СЗО и тютюнопроизводителите в Малави

Свят Преди 16 часа

Кампанията срещу тютюнопушенето на СЗО казва, че отглеждането на тютюн представлява сериозен риск за общественото здраве