0

Б ившият столичен кмет Стефан Софиянски изпраща щастливо изтичащата година- той вече е окончателно оневинен по делото за сделката с Халите, съобщава "Труд".

ВКС е оставил в сила оправдателната присъда на бившия градоначалник, обявена през юни 2006 г., а впоследствие потвърдена от апелативния съд.

Софиянски е спечелил и втория рунд в процеса за "Милениум център", по това дело прокуратурата искаше да му наложат 4 г. затвор, но апелативният съд го е оправдал, пише вестникът.


"Българската Коледа" събра вече 3,5 млн. лева", съобщава "24 часа". 3 515 371 лева са събрани до момента от благотворителната инициатива под патронажа на президента, която се провежда за пета поредна година.

Държавният глава Георги Първанов е направил лично дарение от 1600 лв.

Президентът Първанов не ползва командировъчни по време на посещенията си в страната, съобщава "Стандарт". За разлика от депутатите, държавният глава отказва да взема пари за дневни разходи при пътуванията си из градовете у нас, показва справка, предоставена на "Стандарт" от "Дондуков" 2 по Закона за достъп до обществената информация.

Само 1986 лв. пък са стрували командировъчните на Първанов при визитите му в чужбина.

За "37 неща, които няма да се случат" през 2008 г. пише Александър Божков в "24 часа".

Според него премиерът Сергей Станишев няма да подаде оставка, няма да има предсрочни избори, НДСВ няма да се разпадне окончателно.

ГЕРБ няма да събере рейтинг над 50 на сто, "Атака" няма да успее да спре движението си надолу, групата на ОДС в парламента няма да остане в същата конфигурация, прогнозира той.

Божков смята, че годишната инфлация няма да падне под 8%, валутният борд няма да бъде отменен и няма да получим дата за влизане в Еврозоната.

Радослав Гайдарски няма да остане министър на здравеопазването, концесионерите на магистрала "Тракия" няма да започнат строителни работи, бюджетният излишък няма да е под 5%, а България няма да усвои повече от 15% от предвидените средства по еврофондовете, са сред нещата, които няма да се случат догодина според автора.

"ГЕРБ няма да асимилира СДС", коментира в "Новинар" Йордан Бакалов, председател на ПГ на ОДС. Марката СДС е създадена още през 1990 г., има си я, ще я има и в бъдеще време, заявява той.

Бакалов прогнозира, че следващата година няма да бъде изборна, но ще има активизация в политическото пространство, тъй като 2008 г. е годината преди редовния парламентарен вот.

"БСП и ГЕРБ пак в битка - за шеф на сдружението на общините", коментира "Труд".

Вестникът обяснява защо залогът е голям - общините ще разполагат с най-много средства за реализиране на очакваните европроекти, сдружението ще защитава интересите на общините пред централната власт и чуждестранните партньори, а и бъдещият председател ще стане един от заместниците в Комитета на регионите към ЕС.

"Проблемите не се решават на парче", посочва пред "Стандарт" министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Свидетели сме на промени в климата и природни аномалии в световен мащаб, борбата със стихиите е въпрос на държавна политика и работа на цялото общество, коментира тя.

Тръгнахме от нулата и направихме много, оценява Емел Етем работата на министерството. Направеното се оценява от нашите партньори в чужбина, само у нас като че ли не всички разбират добре какви са функциите на това министерство, отбелязва Етем.

Нашата задача е не да строим диги, да чистим речните корита или да даваме пари за разрушени къщи - ние подготвяме спасители, правим политиките, свързани с превенцията, и обучаваме хората как да реагират при бедствия, обяснява тя.

"Лукс е да издържаме две армии", пише в материал за "Труд" министърът на отбраната Веселин Близнаков.

Необходима ни е по-малка, по-мобилна, по-добре оборудвана армия, оперативно съвместима със съюзническите, коментира той.

Не можем да си позволим, а и не е необходимо, да поддържаме две армии - едната да е за териториална отбрана, а другата - за участие в колективни мисии и операции, смята министър Близнаков.

"Приличаме си: Работим много, обичаме да командваме, да пеем и готвим", разказват пред "24 часа" министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и баща й Радко Икономов.

Не бях много съгласен да става социален министър, защото е много отговорно, човек се изхабява на такива места, признава той.

От родителите си съм се научила да се радвам на най-малките неща - на първото кокиче например, спомня си Масларова.

"Първи присадихме сърце в Източна Европа", отбелязва пред "Монитор" кардиохирургът проф. Александър Чирков. Досега у нас са извършени 9 трансплантации на изкуствени сърца и около20 сърдечни трансплантации, казва той.

Можеше да са далеч повече, ако законодателя по-рано беше решил правилно въпроса с донорството, коментира проф. Чирков.

"Ще пуснем и молове на борсата", казва пред "Труд" Иво Прокопиев, главен изпълнителен директор на "Алфа финанс". Планираме излизане на борсата, според пазарните условия очакваме това да стане или в края на 2008 г., или през 2009 г., съобщава той.

Амбицията ни е да направим успешен дебют и да създадем най-голямата компания за недвижимите имоти в България, коментира Прокопиев.

Той информира още, че на този етап компанията не разглежда възможността да препродаде на държавата мажоритарния дял от летище Пловдив.

Най-малкото е несериозно да купим и да препродадем, ще потърсим всички възможности за дългосрочно присъствие и опериране на летището, включително привличане и на международен оператор, посочва Прокопиев.

Само в сектора на услугите не се очаква поскъпване през следващите 3 месеца, сочи проучване на националната статистика, цитирано от "24 часа".

Според бизнес анкети, проведени сред шефовете на фирми, повишение на цените ще има в промишлеността, строителството и търговията на дребно.

Проучването не включва въпрос с колко точно ще е поскъпването. В услугите обаче над 20% от предприемачите дори прогнозират поевтиняване.

"Прекръстват всяка четвърта фирма", съобщава "Труд". Скоро в България няма да има дори две фирми с еднакви имена, заради старта на новия търговски регистър от 2 януари 2008 г. се налага масово "покръстване" на 350 хил. дружества, при които има съвпадение на имената, информира вестникът.

"Видях и озлобеното лице на обществото", казва пред "Труд" Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта.

Диалогът общество-власт липсва, уж си говорим, но не се чуваме, не умеем да си комуникираме, смята тя. За покушението срещу съпруга си Лечева казва, че се опитва да си представи човека, който е натиснал спусъка срещу него.

Не мога, признава тя. Да опреш до спусъка, значи преди това са били използвани всички други лостове, но дори и така да е било - куршумът не е решение, допълва Лечева.

Министърът на културата Стефан Данаилов ще бъде орисникът на "Бебе 2008", съобщават вестниците.

За орисници се избират хора, които са направили добри неща за другите през изминалата година, обяснява д-р Антония Григорова от сп."9 месеца", което организира инициативата за избор на бебе на годината.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Свят Преди 1 минута

Това става на фона на атаките от йеменските бойци хути срещу търговското корабоплаване

СОС прие бюджета на София за 2024 година

СОС прие бюджета на София за 2024 година

България Преди 28 минути

"За" гласуваха 45 общински съветници, 15 бяха "против" предложения бюджет

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

България Преди 45 минути

Той определи като „лоша новина“, че не се знае как точно ще бъде съставен служебният кабинет

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

България Преди 55 минути

До нея ще бъдат допускани зрелостници, които искат да повишат оценката си, за да кандидатстват във висше учебно заведение

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Любопитно Преди 1 час

През април очаквайте още изненади със спортното издание

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

България Преди 1 час

Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

България Преди 1 час

Тя припомни, че от БСП публично са заявили, че не желаят третия мандат и президентът е взел предвид тази тяхна позиция

Ребел Уилсън разкри, че е загубила девствеността си на 35 години

Ребел Уилсън разкри, че е загубила девствеността си на 35 години

Любопитно Преди 1 час

Актрисата си спомня как е избягвала темата като тийнейджър поради това, че е била „засрамена“

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

България Преди 1 час

КЕВР ще реши окончателната цена на синьото гориво

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Технологии Преди 1 час

Тя е по-мощна, по-здрава и по-малка

Кирил Петков: Всеки трябва да си поеме отговорността, ред е на президента

Кирил Петков: Всеки трябва да си поеме отговорността, ред е на президента

България Преди 2 часа

Ако направим вота 2 в 1, това дава възможност едно цяло провеждане на избори да бъде спасено, каза съпредседателят на ПП-ДБ

Бойко Борисов с молба към президента

Бойко Борисов с молба към президента

България Преди 2 часа

Лидерът на ГЕРБ с молба кой да не бъде служебен премиер

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е на управляващата "сглобка"

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е на управляващата "сглобка"

България Преди 2 часа

Това каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ на излизане от сградата на президентството

Раздадоха наградите "Икар", ето кои са отличените артисти

Раздадоха наградите "Икар", ето кои са отличените артисти

България Преди 2 часа

Театралните награди бяха връчени от Съюза на артистите в България (САБ) снощи на церемония в Народния театър

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

"Никога не съм се възприемал като опасен подривен империалист - обикновено ме смятат за доста уютен и безобиден", казва телевизионният водещ

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

България Преди 2 часа

При обиските е открит е инсулин, който липсваше на пазара