0

"МВР съзря заговор срещу правителството в случая "Иванов", информира в. "Дневник". Вестникът цитира изказване на главния секретар на МВР Валентин Петров пред "Дарик радио", че целта на кампанията, която била "удобна за ГЕРБ", е свалянето на кабинета и предизвикване на предсрочни избори.

Изданието допълва, че друг засегнат - ръководството на "Винпром Пещера", са обявили вчера, че ще съдят всички лица, които са замесили името на фирмата.

Печатът информира за обявеното от столичния кмет Бойко Борисов намерение ГЕРБ да атакува пред съда избора на кмета на Смолян Дора Янкова за председател на Националното сдружение на общините, тъй като тя била член на Висшия съвет на БСП, което нарушавало закона.

Представителите на ГЕРБ напуснаха в петък, преди избора на Управителен съвет, общото събрание на НСОРБ с мотива, че има процедурни нарушения.

"Кокаинът от марка на мутри вече е лайфстайл за юпита", казва в интервю за "24 часа" Тихомир Безлов, експерт в Центъра за изследване на демокрацията. Според него има рязко нарастване на употребата на кокаин и са се увеличили хората, които си го позволяват въпреки цената.

За ситуацията около зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов експертът прогнозира, че и Иванов няма да проговори, както се е случило и с бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров.

16 033 са одобрените от съдилищата споразумения по наказателни дела през 2007 г. , сочи справка на Върховната касационна прокуратура, цитирана в челния материал на в. "Сега".

За да има споразумение, обвиняемият или подсъдимият признава вината си и получава възможност наказанието му да падне под минималното предвидено.

За "Афера с фалшиви трудови договори" информира "24 часа". Според изданието граждани се жалват в Комисията за защита на личните данни, че някой ги осигурява, без да знаят.

"Полиция да поеме случаите", е мнението на Гълъб Донев, директор на Главната инспекция по труда. Той е категоричен, че в инспекцията няма постъпили такива оплаквания. Според него фирмите нямат изгода да водят на щат фиктивни работници.

"Коалиция от минипартии щурмува парламента", е челното заглавие на в. "Монитор". Вестникът научил, че девет формации преговаряли за евентуалното обединение, като ядрото на коалицията оформял Български народен съюз (ВМРО, ЗНС и ССД).

ВМРО започнали преговори със ЗНС на Стефан Личев, партия "Лидер", "Новото време", Гергьовден и ПД "Социалдемократи". Зам.-председателят на ПГ на БНД Валентин Милтенов е казал пред "Монитор", че има голяма вероятност тяхната група също да се присъедини към възможната бъдеща коалиция.

Вестниците информират за идеята на ВМРО избирателната възраст в България да стане 16 г., а не 18 г., както е сега. ВМРО планира да внесе законодателна промяна в този смисъл в парламента. Предложението е на младежката организация на партията.

"Може един министър да управлява пътния фонд", е озаглавено интервю във в. "24 часа" с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Най-вероятно пътният фонд ще бъде под ръководството на едно министерство, но кое ще е - премиерът и МС ще решат, посочва Гагаузов. Според него е добре фондът да се върне в Министерството на регионалното развитие.

Гагаузов информира също, че на заседанието на международната проектна компания, управляваща петролопровода Бургас-Александруполис, е взето решение до края на април да бъдат регистрирани двете дъщерни дружества - в България и Гърция, които ще отговарят за строителството и експлоатацията на нефтопровода.

С около 500 хил. евро месечно ще се вдигнат разходите на автобусните компании, преминаващи през Сърбия, ако се влошат икономическите отношение заради признаването на Косово, пише на първа страница в. "Класа", като цитира зам.-министъра на икономиката Явор Куюмджиев.

"Нестабилността на Балканите струва много пари", коментира пред "Класа" евродепутатът Дейвид Мартин от групата на Партията на европейските социалисти. Членство на повече страни от региона в ЕС е нещо, което подкрепям, по този начин ще бъде възможно да гарантираме сигурността, и икономическата включително, отбелязва Мартин. Колкото по-близко е икономическото сътрудничество, толкова по-малко значение имат границите, допълва той.

"Глобалната криза може да стимулира износа на по-евтини български стоки", казва пред "Дневник" изп. директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози Петър Чобанов. Най-важното е да съхраним добрите си перспективи за растеж и конкурентноспособност на икономиката, коментира той.

"Казармата в Благоевград ще остане на армията", казва в интервю за в. "Труд" министърът на отбраната Веселин Близнаков. Той обяснява, че казармата там е действаща и не се предвижда да бъде дадена за строеж на парк, бизнесцентър и жилища, както иска кметът Костадин Паскалев.

Близнаков информира, че се предвижда числеността на армията да намалее с 8 хил. души. Реално ще бъдат съкратени 3 хил. военнослужещи, защото около 5 хил. са свободните щатове, пояснява той. Близнаков посочва, че при предстоящите съкращения трябва да се внимава да не се нарушат отбранителните способности на страната, като целта е армията да стане по-малка, по-модерна и с по-добро заплащане.

Българският лекарски съюз е сезирал ЕС за корупция по висшите етажи на здравеопазването и за опитите за промяна в здравноосигурителния модел, съобщава "Труд", като се позовава на председателя на лекарския съюз д-р Андрей Кехайов.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Европол предупреждaва за разпространение на фалшиви реклами и обяви

Европол предупреждaва за разпространение на фалшиви реклами и обяви

Свят Преди 21 минути

Според Центъра за борба с киберпрестъпността, на територията на ЕС в момента действали десетки зловредни банди

Стачка на австрийските авиолинии: Отменени са десетки полети

Стачка на австрийските авиолинии: Отменени са десетки полети

Свят Преди 43 минути

Анулирани са и полетите между Виена и София

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

Технологии Преди 1 час

Те ще бъдат ескортирани от нов безпилотен дрон

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Свят Преди 1 час

Учените изследват различни видове магнитно-резонансни сканирания за измерване на обема, структурата и функциите на мозъка при 81 участници

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Технологии Преди 1 час

Чрез него приложението ще дава повече информация

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 7 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 8 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 9 часа

DEPA е подала молба за арбитраж

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Свят Преди 10 часа

Автобусът е паднал от височина от петдесет метра

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 11 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 11 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Колко ще струват избори 2 в 1

Колко ще струват избори 2 в 1

България Преди 11 часа

Дотук за три години и седем вота държавата е похарчила 710 милиона лева

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 12 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 13 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Русия обвини Украйна за атентата край Москва

Русия обвини Украйна за атентата край Москва

Свят Преди 13 часа

Според експерти Путин може да готви нова мобилизация в Русия

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 14 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция