0

"Първанов и Беронов си обещаха да бъдат коректни", пише в заглавие "Труд" за вчерашния дебат между двамата кандидати за държавен глава в ефира на Нова телевизия. Подобен е коментарът и на "24 часа" - "Първанов и Беронов стискат ръце за толерантност". В дебата двамата претенденти трябваше да
отговарят на пет общи въпроса. Още в първия си отговор президентът Георги Първанов защити избора си миналата година да дадем мандат на ДПС за съставяне на правителство, разказват изданията.

(Виж пълния текст на дебата)

"Вял дебат по Нова телевизия", определя "Стандарт"."Първанов дебютира в скучен дебат с Беронов" - пише "Новинар". Този вестник извежда думите на Георги Първанов - "Не съм дал властта на ДПС, те получиха трети резултат на изборите. При провалени два мандата на кого трябваше да дадем мандата за
успешно правителство?".

От изказването на Неделчо Беронов "Стандарт" акцентира върху думите, че е обидно да бъде третиран като кандидат само на Иван Костов.

"Кабинетът в центъра на дебата Първанов - Беронов", коментира "Сега" и обяснява, че действията на правителството са били основната част от предизборния дебат.

Към невалиден вот щяли да призоват симпатизантите си от ВМРО, е съобщил пред "24 часа" секретарят на организацията Мирослав Мурджов. От днес започвала кампания под надслов "Аз гласувам за друга България! Тази не е моя". Целта е хората да отидат до урните, но да пуснат невалидни бюлетини. Според ВМРО никой от претендентите за президент не е подходящ.

"24 часа" цитира говорителя на външното министерство Димитър Цанчев, който казва, че представители на ОССЕ ще наблюдават президентските избори у нас. Към момента са регистрирани седем наблюдатели.

"Боря се хората да мислят с главата си" - е озаглавено интервюто в "Стандарт" с кандидата за президент Петър Берон. Не гласувайте за този, който крещи най- силно, призовава той.

"Двойното гласуване става невъзможно", пише "Дума" и цитира зам.- председателя и говорител на ЦИК Бисер Троянов - "Централната избирателна комисия ще направи всичко възможно, за да възпре двойното гласуване на президентските избори". Според него има най- малко пет гаранции срещу двойното гласуване у нас и в чужбина.

"Стандарт" публикува прогнозите на някои социолози за предстоящите президентски избори. "Сидеров няма шанс за първото място", казва Андрей Райчев от агенция "Галъп"; "На Беронов му трябват още 100 хиляди гласа" - Румяна Бъчварова от "Маркет линкс"; "Не подценявайте вота на недоволните" - Мира Янова от МБМД; "Случаят с Инджев ще мобилизира десните" - Лидия Йорданова от НЦИОМ; "Още нищо не е предрешено" - Цветозар Томов от "Скала".

"Монитор" пише, че Волен Сидеров и Неделчо Беронов ще спорят за второто място. Единственото сигурно било, че ще има два тура.

Лидерът на ДСБ Иван Костов отрече пред "Дарик" радио да е издигал Неделчо Беронов за десен кандидат- президент, отбелязва "Труд". "Иван Костов отказа да носи отговорност за кандидата си", коментира "Новинар" и допълва, че лидерът на ДСБ не вярва на социологическите прогнози.

"Кеворкян съди Командира днес", съобщава "Труд". Бившият главен прокурор Никола Филчев, бившият МВР шеф Богомил Бонев и директорът на НСБОП по негово време Кирил Радев да бъдат разпитвани по делото "Кеворкян срещу Костов" поиска журналистът. Първото заседание по гражданското дело, което Кеворкян заведе срещу бившия премиер, а сега депутат от ДСБ Иван Костов, е насрочено за днес. Журналистът иска 10 000 лв. обезщетение за нанесени му от изявления на Командира неимуществени вреди, морални болки и страдания. В свое изказване Костов постави журналиста сред "най- яростните клеветници, мои лично и на моето управление".

"СДС опитва да си върне Бакърджиев", обявява "Труд" и допълва, че лидерът на партия "Радикали" Евгений Бакърджиев можело да се завърне в СДС.

"Труд" публикува отношението на тримата прокурори Георги Чотински, Бойко Конакчийски и Валентин Ортакчиев, които според бившия шеф на Софийската районна прокуратура Славчо Кържев на времето са саботирали борбата с корупцията. Те са поискали чрез вестника да опровергаят бившия си шеф и да защитят професионалното си достойнство.

"Държавни агенции дават милиони за нови коли", констатира "Сега". Финансовият министър Пламен Орешарски обяви курс за пестене, докато три от подчинените му ведомства си купуват 127 автомобила, пише още изданието.

Вестниците цитират бившия премиер Жан Виденов по време на поклонението на самоубилия се в петък бивш вътрешен министър Любомир Начев. "Питайте журналистите за Любомир Начев. Помните какво му се случи. Журналистиката е прокълната", казал той.

"България била готова за външна граница на ЕС", пише "Труд" и посочва, че според председателя на групата на британската Лейбъристка партия в Европейския парламент Гари Тайтли българските митнически служители са професионалисти и страната ни е готова да стане външна граница на ЕС.

"За България научих може би повече за тези 24 часа, които вече прекарах тук, отколкото от всички документи, които са ми минали през ръцете за последните няколко години", казала Тайтли на пресконференция вчера в София.

"24 часа" извежда от думите на Тайтли, че ако Великобритания въвежда някакви ограничения за работа на българите там, то те ще са временни.

"Митницата мирише откъм главата", така "Труд" озаглавява интервю с бившия митничар Георги Георгиев - Жоро Пурата.

Европейските националисти са скарани с "Атака" заради провала на втория им конгрес, който трябваше да се проведе в София през юни, информира "24 часа". Това съобщил отстраненият от "Атака" депутат Павел Чернев след завръщането си от среща с австрийската Партия на свободата във Виена.

"Спират сделката за "Тракия", обявява под глава "Стандарт". Изданието научило, че скандалната сделка за магистралата ще бъде спряна, защото португалските фирми в консорциума не харесали новите условия по договора. Според бившия строителен министър Евгени Чачев изказванията на премиера Станишев в парламента говорят, че кабинетът е недоволен от финансовите параметри на концесията и ще я разтури. Можем да достроим
магистралата със собствени сили и средства, заявили от екипа на министъра на регионалното благоустройство Асен Гагаузов.

"НЕК продава на зелено ток от АЕЦ "Белене", съобщава на водещо място "Дневник". НЕК е започнала разговори с търговци на електроенергия за сключване на дългосрочни договори за продажбата на ток, след като АЕЦ "Белене" влезе в експлоатация.

Всеки четвърти лев от ДДС у нас е откраднат през последните десет години, пише на първа страница "Монитор", позовавайки се на данни на Националната агенция за приходите. Размерът на измамите с косвения влог е 24% от общия оборот по ДДС в страната. Престъпниците дължат 1 милиард лева на държавата.

"Поредна далавера в столицата - 1,6 млн. лева за ремонт на трамвай", констатира "Труд". Ремонтът на стар над 20- годишен софийски трамвай ще струва на столичани 1,6 млн. лв., пише изданието и посочва, че според договор, подписан между общината и чешката фирма "Инеком", през пълно обновяване ще минат 18 возила. За това кметството ще плати 14 млн. евро.

"Цената е много висока. Само прототипът ще излезе 1,5 млн. евро. Най- евтиният чисто нов трамвай струва 1 млн. евро. А готов рециклиран може да се вземе за 200 000 - 300 000 евро", е казал шефът на "Столичен електротранспорт" Йордан Василев.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ц

Руски шпиони са се опитали да проникнат през границата в Харковска област

Свят Преди 50 минути

Това е станало на фона на засилен обстрел на град Вовчанск

Започва реорганизация на движението на влаковете от жп гарите София и София-Север

Започва реорганизация на движението на влаковете от жп гарите София и София-Север

България Преди 1 час

Причината за това са големите закъснения на влаковете от последните дни

<p>Стоянов: МВР не е агенция за недвижими имоти</p>

Калин Стоянов: МВР не е агенция за недвижими имоти, паркингите са ангажимент на СО

България Преди 1 час

Аз съм "за" да бъдат изградени велоалеи в столицата, каза служебният министър на вътрешните работи

<p>&quot;Това е възмутително. Животът на служителите на ООН отново е изложен на&nbsp;риск&quot;</p>

Израелски демонстранти подпалиха комплекс на Агенцията на ООН в Йерусалим

Свят Преди 1 час

"Това е възмутително развитие. Животът на служителите на ООН отново е изложен на сериозен риск"

д

Извършен е опит за похищение на кораб източно от йеменския град Аден

Свят Преди 2 часа

Капитанът на кораба е съобщил, че е бил приближен от малка лодка, в която е имало пет-шест въоръжени хора

Никълъс Кейдж и синът му Уестън

Обвиниха сина на Никълъс Кейдж в побой над майка му

Любопитно Преди 2 часа

Към момента случаят се разследва от властите, за да се установи дали Уестън трябва да бъде съден

Човекът и климатичните промени – търсете новия брой на списание ,,Мениджър“

Човекът и климатичните промени – търсете новия брой на списание ,,Мениджър“

Любопитно Преди 2 часа

Ще научите още как да си отгледате стартъп и какво се случва в туризма.

5,8 по Рихтер разлюля Тайван

5,8 по Рихтер разлюля Тайван

Свят Преди 2 часа

Земетресението е станало на дълбочина от около 10 километра

Apple iPad Pro

Apple се извини за скандална реклама и я спря

Технологии Преди 2 часа

Новият iPad Pro ще бъде популяризиран по друг начин

Изписаха от "Пирогов" 2-годишното дете, простреляно във Враца

Изписаха от "Пирогов" 2-годишното дете, простреляно във Враца

България Преди 2 часа

В края на април то беше изведено от реанимация

Изумителни факти за най-големия орган - кожата

Изумителни факти за най-големия орган - кожата

Любопитно Преди 2 часа

Разказваме ви изненадващи факти за бебешката кожа, за да научите какво да очаквате и как да защитите новороденото си

г

Нещастните, щастливи хора: парадоксът Gen Z

Любопитно Преди 2 часа

Проучване показва, че 52% от Gen Z се чувстват стресирани и проявяват симптоми на бърнаут на работното място; 43% от поколението Z смятат кариерата си за по-важна от личния живот

Честито! Гала ще става баба, дъщеря ѝ очаква първото си дете

Честито! Гала ще става баба, дъщеря ѝ очаква първото си дете

Любопитно Преди 2 часа

Мари съобщи новината в профила си в Instagram

Една история за йога, манипулации и многочасов секс

Една история за йога, манипулации и многочасов секс

Свят Преди 3 часа

Германски журналисти разкриват манипулации и злоупотреба с власт

Вулкан

Превръщат ли се скритите вулкани в Италия в най-голямата заплаха за човечеството?

Любопитно Преди 3 часа

Ако сега някой ви пита кой е най-опасният вулкан на Апенините, вероятно ще отговорите: Везувий.

д

„Чистота на депозит” в „Темата на NOVA“

България Преди 3 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини