0
Дк кпотът отново оцеля. Той гони 5,4 млн. лв. подчертава "Труд". "24 часа" го изчислява на 5,5 млн. лв. У нас, според "Монитор", е оцеляла печалба за 5 млн. лв., докато в Италия от 11 млн. евро.

Вълненията са огромни, подчертава изданието. Голямата българска печалба е била атакувана с 1 096 118 фиша. И нищо. В такива случаи, припомня "Стандарт", рекламата на тотото е печелите вие, но печели и спортът.

От първите страници на пресата виждаме как наши изтъкнати спортисти заминават на игрите в Атина. Без официална церемония и със семпло изплащане, констатира "Труд". Обяснимо около корупционния скандал с Иван Славков.

"Трудни времена", коментира на първа страница "Стандарт": "Олимпийците отлетяха без радост и без химн. Правилно. Какво ги чака в Атина? Обвинения в корупция и допинг. Защо тогава да ги изпращаме с фанфари", пита изданието.

Но недоумява от друго: защо изпълкомът на БОК мълчи? И защо не избра нов председател на делегацията? Цял свят знае, пише "Стандарт", че Белчо Иванов е 100% Иван Славков. Въобще хубава олимпиада се задава.

"Дума" прехвърля нещата към Нострадамус и общото между Никсън и Славков. Има ли нещо общо, пита изданието и отговаря: "Да". Датата 8 август, на която гръмна скандалът. 8 август явно е дата за "гейт", на която трябва да се внимава.

МОК иска да тушира скандала, затова с такава бързина временно отстрани Славков, пише "Дневник" и препечатва коментари по случая от германската преса.

Във "Франкфуртер алгемайне цайтунг" са правят паралели между корупцията в МОК и диктатурите, като Славков, зет на диктатора Живков, бил само поредното потвърждение за това.

Според "Монитор" "Батето умувал дали да не подаде оставка". А Йордан Лечков открито призовава да се избира нов президент на футболния съюз.

Дори от сексскандал се излиза по-лесно, отколкото от афера за корупция е заключението на "Пари". В сряда БНТ излъчва пълната версия на филма на Би Би Си за Славков, съобщава "Стандарт".

А същевременно, пак заради олимпийските игри, по нашите магистрали ще поставят тайни постове, извежда "24 часа". Нещо повече: "Ще стреляме по пътните хулигани", гласи водещото заглавие на изданието.

Това твърди полк. Красимир Занев, шеф на магистралната полиция. А строгите мерки се въвеждат, след като самият шеф на магистралните полицаи пострадал в сряда, когато пиян шофьор засякъл полк. Занев, изхвърлил го от пътя, а после нападнал полицаите. Така че внимавайте!

Наши "тюлени" пък изправили на нокти чужденците, след като натръшкали пред очите им "похитители" на централния плаж във Варна. Става дума за учение, научаваме от "Труд" - всичко били замислено като зрелищен финал на 125-годишнината от създаването на Военноморския флот.

Но проблемът е, че никой не уведомил летовниците за учението. На снимките в "Труд" виждаме как под специална тента президентът Първанов, министър Свинаров и шефът на Генщаба ген. Колев с безалкохолни напитки се наслаждават как българските командоси се справят с нарушителите.

20% от нефтения внос у нас е контрабанден, пише във водещото си заглавие "Пари". Данните са на Центъра за изследване на демокрацията, като в доклада е описана дори инфраструктурата на престъпните групировки и схемата им на действие. Според изследването най-неизследваната част от контрабандата била дело на китайското карго.

А в това време полицията продължава да излиза с версии за разстрела на Милчо Бонев - Бай Миле. Работи се по три версии, заявява вътрешният министър Петканов, цитиран от "Труд".

Досега, ако се съди по казаното от министъра, МВР е разбрало, че екзекуцията е резултат от противоборство между престъпни групировки.

"Пари" цитира друго "откритие" на министър Петканов, извеждайки го в цитат: Причината за убийствата край хотел "Славия" била, че "още в зачатие те са заченати в резултат на престъпна дейност".

"Бай Миле осигуряваше контрабандни канали", заявява бившият премиер Иван Костов в специално интервю за "24 часа". Според лидера на "Демократи за силна България" МВР просто не работи, защото допуска пред очите на хората да се води война между структури на организираната престъпност.

Костов твърди, че имаме криминализиране на държавата и одържавяване на престъпността, доколкото оживялата бивша ДС и свързаната с нея престъпност унищожава други групировки.

И не е вярно, че просто мутрите се избиват помежду си, казва Костов, доколкото един от гардовете на Бай Миле - Александър Ананиев, е бил негов бивш шофьор и служител на НСО.

Щом мафията наема пенсионирани охранители от НСО, принудени така да си изкарват хляба, МВР сигурно добре познава и подписа на "щурмоваците убийци", ликвидирали Фатик, Стоил Славов и Бай Миле, но прикрива следите, смята Костов.

"24 часа" прави репортаж, от който научаваме как разбили джипа на Милен Велчев, паркиран пред дома му на ул. "Бенковски". Минало доста време, преди полицията да разбере чия е колата.

Държавата иска да защити потребителите, като предвижда "глоба за затворен магазин", четем в "Труд". В новия Закон за защита на потребителя, който ще се гледа след ваканцията, се казва, че собствениците няма да могат да отварят или затварят когато си искат, а работното време на входа е задължително.

Глоба от 300 до 1500 лв. ще санкционира търговци, които не спазват работното си време.

Къде обаче отиде властта у нас, пита политологът Евгений Дайнов от страниците на "Дневник". Защото, според него, нещата изглеждат по следния начин:

"Няма човешко - и особено българско - същество, което да може да издържи на това да поеме цялата власт. Човек не е така устроен и затова всички диктатори полудяват. А полудяват, защото, за да си доказват непрестанно, че властта, която са поели няма граници, започват да имат произволно и непредсказуемо поведение. Упражняват властта на принципа на хрумвания и скимвания, за да видят всички, че те, властимащите, са недосегаемо над останалите - правят върху останалите каквото си искат и когато си искат."

Корабът на държавата е без капитан. Това пък е констатацията на големия художник Емил Стойчев, който от десетилетия работи в Париж:

"Знам, че няма власт, която да нахрани всички. Но за да ти направят операция в България трябва да си носиш материалите, изоставени са университетите, БАН, учителите, архитектите, инженерите. От месец съм тук, гледах българския парламент - ами нашият министър-председател не се яви нито един път. Това е пренебрежение към вота на българския народ."

От "Стандарт" обаче научаваме къде е премиерът: "Симеон катери Мусала с Маргарита". Двамата хванали горските пътеки и празнували 80-годишнината на хижа "Клековата", създадена от Борис Трети. Стопаните поканили Симеон и Маргарита да видят освежената сграда и двамата с удоволствие приели поканата, защото са запалени планинари.

Изобщо, атракции. Но несъпоставими с атракциите на казанлъшката гара, за които научаваме отново от "Стандарт". Там испански туристи пристигат с влака "Носталгия експрес" с личния вагон на Борис Трети, а на перона ги чака лично Бай Ганьо под ритъма на румбата, допълнена с шлагери на групата за автентичен фолклор "Севтополис"...

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Осем жертви и много ранени в катастрофа с бус в Турция

Осем жертви и много ранени в катастрофа с бус в Турция

Свят Преди 1 час

Бусът пътувал днес към близкия град Хатай, когато се сблъскал с бетоновоз

Почина легендарният френски журналист Бернар Пиво

Почина легендарният френски журналист Бернар Пиво

Свят Преди 3 часа

Освен на книгата, Пиво беше голям любител на футбола и виното

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за европейските избори

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за европейските избори

Избори 2 в 1 Преди 4 часа

Вълчев обяви, че "в европейското семейство "Има такъв народ" ще се присъедини към консервативните партии"

Пеевски води депутатските листи на ДПС в Кърджали и Благоевград

Пеевски води депутатските листи на ДПС в Кърджали и Благоевград

Избори 2 в 1 Преди 4 часа

Водач на листата за Европейския парламент е д-р Джевдет Чакъров

Президентът на Украйна Владимир Зеленски

Русия обяви, че е превзела още две украински села

Свят Преди 5 часа

През последните месеци Киев изпитва сериозни затруднения да удържи фронтовата линия

а

Намериха кокаин за 40 милиона лири до кръчма във Великобритания

Любопитно Преди 6 часа

Или кое е точното определение за полицейска находка

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Димитър Главчев: Очаквайте честни и прозрачни избори

България Преди 7 часа

"Ако имаше сигнали за купуване на гласове, щяхте да видите и наши действия", коментира той

Кевин Спейси

Кевин Спейси: Не съм безгрешен, но не приемам измислици

Свят Преди 8 часа

Актьорът категорично отрече новите обвинения от документален филм на Channel 4

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Президентът Румен Радев: В подобни времена неглижирането на българската армия е немислимо

България Преди 8 часа

"Процесът по модернизация и развитие все още се движи твърде бавно", смята той

.

Путин разпореди учения за използване на ядрени оръжия в близост до Украйна

Свят Преди 9 часа

Информацията идва директно от руското Министерство на отбраната, предаде "Ройтерс"

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Изтребители летяха над София в Деня на Българската армия (СНИМКИ и ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Традиционният водосвет на бойните знамена и знамената светини се състоя днес в Деня на храбростта

а

Израел призова жителите на Рафах да се евакуират

Свят Преди 11 часа

Перспективата за израелската офанзива предизвика тревога от страна на световните лидери.

Снимката е илюстративна

Как за 4 часа две майки родиха 6 бебета

България Преди 11 часа

Четиримата родители, създали шест нови живота за ден, пожелават щастието си на всеки

Засилен трафик на връщане след почивните дни

Чака се засилен трафик при голямото завръщане след празниците

България Преди 11 часа

Най-натоварени ще бъдат маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция.

5 начина, по които празнуват Гергьовден по света

5 начина, по които празнуват Гергьовден по света

Свят Преди 11 часа

Гергьовден е огромен празник за много страни и култури по света

Военен парад за 6 май

С водосвет на бойните знамена и знамената-светини ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия

България Преди 12 часа

В тържествата ще участва и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев