0
Зр раниха рекламата на ракия и водка. Това тръбят от първите си страници вестниците "Стандарт" и "Монитор". Пряката реклама на твърд алкохол в електронните медии, в печатните издания и по билбордовете забраниха вчера депутатите. След тричасови препирни, народните избраници окончателно решиха, че е недопустимо клиповете да показват употребата на спиртни напитки, както и техните бутилки, уточнява "Монитор".

Непряката реклама на водка, ракия и уиски пък, ще може да се излъчва само след 22 ч. "Пирон в ковчега на невръстното пиянство" - с такова заглавие е карето "Позиция" на първа страница на "Труд" с автор Ива Йолова. Според нея, проблемът не е в рекламите, защото мераклията, ако ще и на Северния полюс, ще стигне до магазина или дискотеката, които ще му поднесат забраненото. Важното е кой проверява, глобява и наказва нарушителите. "Виж, чели сме как отвъд океана хващат малолетните дъщери на президента Буш, че са се почерпили с бира и дори ги осъждат на обществено полезен труд. Но това са си задокеански истории. Кой да ги стига американците! При това на пияна глава", завършва коментарът на "Труд".

До 3 години - 3 лиценза за мобилни телефони от трето поколение, обявява вестник "Сега". До месец Министерският съвет ще отпусне от бюджета 60-70 млн. лв. за освобождаване на честоти, необходими за три нови мобилни оператора от трето поколение. В началото на 2005 г. вероятно ще започне конкурс за такъв лиценз. Това ще повиши конкуренцията и ще свали цените на услугите, пише изданието. Очакванията са издаването на такъв лиценз да откъсне по-платежоспособни клиенти от GSM операторите.

Според директорите на "Мобилтел" и "Глобул" Ерих Хойген и Николас Цолас конкуренцията на пазара на мобилни услуги в България вече е ожесточена и се води битка за всеки клиент. Като доказателство "Глобул" обяви нетна загуба от 26 млн. лв. за 2003 г. "Мобилтел" държи 76% от пазара на GSM услуги, а "Глобул" - 17%, пояснява "Сега".

Изданията на ВАЦ "Труд" и "24 часа" алармират с големи еднотипни заглавия за балканския грип, който през изминалата седмица повалил 127 души в Ботевградско. Това е взрив на Ку-треска според "Труд", а "24 часа" е проявил творчество, съобщавайки, че: "Застудяването ни докара майски зарази".

Ку-треската прилича на грип, но е по-лека, а вирусите причинители не могат да се уточнят, обяснява д-р Ангел Кунчев, шеф на отдела за противоепидемичен контрол в Министерството на здравеопазването. Естествено, опасност от епидемия няма, тъй като взривът в района на Ботевград се дължал най-вече на лошата хигиена по селата, където се отглеждат домашни животни, казват още от министерството.

Паси поиска бърз процес в Триполи, научаваме от "Новинар", който следи посещението на външния ни министър в Либия. "За нас най-важният елемент е времето. Всичко, което искаме, е справедливо решение, което да бъде взето във възможно най-кратки срокове", заявил Соломон Паси след вчерашните си срещи с либийския си колега Абдел Рахман Шалкам и с министъра на правосъдието Али Омар Абу Бакр.

Либия обидена на българските медии, пише от своя страна вестник "Труд". Либийският външен министър Абу Шалкам направил забележка на Соломон Паси за реакциите на българските медии заради смъртните присъди срещу петте българки. Освен това външният ни министър е бил държан на тръни с протакането на разрешението на полет до Бенгази. Местните власти дали съгласието си в последния момент, съобщава пратеникът на "Труд" в Либия.

Делото в Либия е подигравка, казва бившият адвокат на медиците Владимир Шейтанов в интервю за същия вестник. При липса на доказателства да осъдиш невинни хора по този тежък начин - за това очевидно се изисква много голяма политическа смелост и пълно пренебрежение на всякакви принципи, заявява Шейтанов, според когото защитникът на медиците адвокат Бизанти е отстъпил под натиска на Триполи.

Конфликт на интереси между обвиняемите в Либия, съобщава от своя страна вестник "Сега". Между шестимата осъдени в Либия медици има конфликт на интереси, тъй като две от сестрите са направили самопризнания, които важат и за останалите три сестри и палестинеца Ашраф. Думите са на правосъдният ни министър Антон Станков, цитиран от изданието. Станков анализира "на сляпо", че либийският съд е стъпил на самопризнанията, изтръгнати чрез мъчения, за да издаде смъртни присъди. Самопризнанията са на Кристияна Вълчева и Нася Ненова. Според Станков е необходимо всяка от сестрите да има отделен адвокат либиец.

И от тежката съдба на сънародниците ни в Либия "Стандарт" ни препраща към по-патриотична тема със заглавието "Седми българин покори Еверест". Алпинистът Петко Тотев изкачи най-високия връх във вторник. Изданието посвещава 2-ра и 3-а страница на алпинизма, като ни предлага най-различни статии за българските успехи през годините, плюс интервю с дъщерята на Христо Проданов Силвия. Още трима български алпинисти се очаква да щурмуват върха днес, допълва "Стандарт".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Нов руски ракетен удар срещу Одеса взе жертви

Нов руски ракетен удар срещу Одеса взе жертви

Свят Преди 4 минути

Загинали са три жени и един мъж, а 28 души са ранени

<p>Аферата &quot;Митници&quot;: Един от задържаните иска да излезе на свобода</p>

Аферата "Митници": Марин Димитров от Хасково иска да излезе на свобода

България Преди 52 минути

Той беше арестуван при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в началото на април

Хутите нападнаха четири кораба в Индийския океан и в Червено море

Хутите нападнаха четири кораба в Индийския океан и в Червено море

Свят Преди 1 час

От ноември насам подкрепяните от Иран бойци нанасят многократни удари с безпилотни самолети и ракети в Червено море, в пролива Баб ел Мандеб и в Аденския залив

В колелото от задължения и стрес: Колко опасен е Burn On

В колелото от задължения и стрес: Колко опасен е Burn On

Любопитно Преди 1 час

Постоянният стрес, без възможност за истинска почивка, води до емоционално прегаряне и депресия

Най-големият невроморфен компютър в света имитира човешкия мозък

Най-големият невроморфен компютър в света имитира човешкия мозък

Технологии Преди 1 час

Невроморфният Hala Point обработва информацията 50 пъти по-бързо и използва 100 пъти по-малко енергия спрямо предишна подобна разработка на Intel

В РС Македония искат край на комисията с България

В РС Македония искат край на комисията с България

Свят Преди 8 часа

"Левица": Категорично "не" за вписване на българите в конституцията

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Свят Преди 9 часа

Две жени твърдят, че са станали обект на сексуален тормоз от страна на актьора

Ето къде Русия струпва войски за следващата офанзива

Ето къде Русия струпва войски за следващата офанзива

Свят Преди 9 часа

Бел: Лятото ще бъде много трудно за Украйна

В Косово: Трябва да бъдем готови за война

В Косово: Трябва да бъдем готови за война

Свят Преди 11 часа

Бислими посочи т. нар. Руски хуманитарен център

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Свят Преди 11 часа

Обвиняемият: Това беше погрешно

NOVA и „Нет Инфо” с позиции за ударната ревизия на Закона за хазарта

NOVA и „Нет Инфо” с позиции за ударната ревизия на Закона за хазарта

България Преди 11 часа

Очаква се утре текстовете да бъдат приети на второ четене

Експерти за промените в Закона за хазарта: Забраната на реклама удря по спорта, а може да е лост за контрол на медиите

Експерти за промените в Закона за хазарта: Забраната на реклама удря по спорта, а може да е лост за контрол на медиите

България Преди 11 часа

Парламентът се събира извънредно утре, за да гласува текстовете окончателно

Борисов: Бащата на „сглобката” беше покойният Алексей Петров

Борисов: Бащата на „сглобката” беше покойният Алексей Петров

България Преди 12 часа

Борисов: Повече ние в сглобки не участваме

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Свят Преди 13 часа

Кремъл твърди, че ще постигне всички свои цели

д

Защо семейството полицаи влезе с над 200 кг багаж в “Един за друг”?

Любопитно Преди 14 часа

Полицейското семейство Маргарита и Кристиян са поредната двойка, която напуска “Един за друг”