0
Ла арствата поскъпват, алармира "Стандарт". Лекарствата поскъпват заради фирма длъжник, цитира "Труд" изявлението на здравния министър Славчо Богоев. Това е вторият по големина дистрибутор на медикаменти, отбелязва вестникът.

Лекарствата без съмнение ще станат по-скъпи заради далаверите на дистрибуторите на лекарства "Магинед", потвърждава и "Виж". Фармацевтичната фирма "Магинед" излезе в нелегалност, пише "Труд". Тя е зареждала 40% от всички болници в страната с медикаменти.

Аферата с фармацевтичната фирма гръмна преди седмица, когато финансовият министър Милен Велчев я посочи като пример в борбата на управляващите срещу сивата икономика, припомня "Труд". Дружеството дължи 9,3 млн. лв. на митниците неплатен ДДС и 2,5 млн. лв. на данъчните от неплатени налози, разкрива вестникът.

В същото време "Труд" помества опровержението на изпълнителния директор на "Търговска лига - Национален аптечен център" Тони Веков, според когото е напълно безпочвено твърдението, че цените на лекарствата ще бъдат вдигнати, защото има поне още 300 фирми, които се занимават с дистрибуторска дейност.

Акция "Ал Капоне" дебне 60 души по списък, обявява "24 часа". Изданието е научило, че акция под това условно наименование е впрегнала на работа данъчни от цялата страна. Предвиждало се те да проверят имотното и финансово състояние на около 60 души, посочени като съмнителни от МВР.

Идеята била около изборите през 2005 г. шумно да бъде отнето незаконно имущество на поне четирима-петима "добре облечени бизнесмени", пише "Монитор". Защото по примера на емблематичния мафиот от Чикаго добре облечени бизнесмени могат да попаднат в затвора и да им бъде конфискувано имуществото.

Става дума за хора, при които други обвинения не могат да бъдат доказани, като целта е те да бъдат наказани поне за данъчните си нарушения. В хода на проверките обаче списъкът набъбнал до 120 имена, отбелязва "24 часа". Акцията следи Кирил Кирилов-Японеца. Споменават се имената на Антон Милтенов-Клюна и братя Маргини. Други добавят в списъка и Слави Бинев, Дмитрий Минев и Георги Илиев. Но при нито едно от тези имена не открили нарушения, пише "24 часа".

В същото време се очаква 1 млн. българи да си обявят парите. Досега това са направили 120 000 души, или 12%, сметнали са данъчните, които вече няма да работят през уикендите, съобщава часовият вестник.

Плячката от "Биохим" надхвърли 7 млн. лв. Такава е стойността на накитите и парите, задигнати от сейфовете на банката, съобщава "Стандарт". Това обаче не е окончателната цифра, тъй като не са разпитани всички собственици на ограбените касети.

Три дупки били изкопани около сейфовете на клон "Южен парк" на банка "Биохим", разкрива "Монитор". Крадците следили трезора с перископ. За да заличат следите си, бандитите разсипали перилни препарати и кофи с косми от фризьорски салон, счупили и канализационната тръба, изрежда "Монитор".

Елиминирали сензорите с GSM, допълва "24 часа". Никой не проверява обществените трезори, където хора и фирми пазят най-ценните си вещи, пари и документи, показала проверка на вестника. Има наредба за охрана на банки, но банките пестят, е изводът на изданието.

От днес бюрата по труда в цялата страна започват да набират рейнджъри за третия ни контингент в Кербала, съобщиха от МО. Срокът за подаване на документи е две седмици, а обявените свободни места са 50, пише "Новинар". Това стана, след като военните не успяха да намерят достатъчно желаещи за третия контингент.

Вестникът дава подробна информация за търсените кадри. Най-много са офертите за обикновени войници, които ще бъдат снайперисти или мерачи на картечници. Следват бройките за сержанти. Бъдещите рейнджъри с този чин ще могат да работят като шофьори, електрически осветители, заварчици и хладилни майстори. Най-малко са местата за офицери. С този чин ще работят стоматолог, психолог, арабист и счетоводител. Кандидати могат да бъдат и мъже, и жени.

Пишман ще стане НАТО, че се хвана на българската въдица, смята "Труд". С всенародните тържества по повод членството България със сигурност ще се справи. Но с другото, със съществената част, едва ли, съмнява се изданието. НАТО е военен съюз за колективна отбрана. Как да разчитат натовците на българския принос към колективната отбрана, когато от 45-хилядната българска армия не се набират няколкостотин храбреци за мисията в Ирак?

Министерството на отбраната ще набира рейнджъри сред безработните, отбелязва в редакционния си коментар "Труд". Паси пък изуми алианса с натовските си напитки, допълва "Сега". Идеята на външния ни министър Соломон Паси да бъдат поръчани бира и вино със специални етикети, посветени на влизането на България в НАТО, предизвикала изумление в централата на алианса вчера. Натовските служители, които следят за използването на името и символите на пакта, бяха категорични, че случаят е безпрецедентен, изтъква вестник "Сега".

По принцип централата на НАТО проявявала много голяма селективност върху какви предмети могат да се поставят символите - това са главно химикалки, значки, подложки за компютърна мишка. Даже върху запалки не се допуска поставянето на емблемата или надписа "НАТО", тъй като много държави водят политика срещу тютюнопушенето, изтъква "Сега".

Паси почерпил идеята за натовското вино от Чехия, признал пред вестника говорителят на Външно Любомир Тодоров. Според него на етикета на напитките може би ще е логото на честванията, изготвено от проф. Тодор Варджиев. Не било изключено около 2 април да се появи и сладолед с марката "НАТО", "стига търговците да преценят, че това се вписва в рекламната им политика".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Състезание по спане в Южна Корея (ВИДЕО)

Състезание по спане в Южна Корея (ВИДЕО)

Любопитно Преди 7 часа

Различни разсейващи фактори като гъделичкане с пера, шепот и шум от комари бяха използвани, за да предизвикат участниците

Жена остана без панталон при опит за кражба (ВИДЕО)

Жена остана без панталон при опит за кражба (ВИДЕО)

Свят Преди 7 часа

Съобщава се, че жената имала съучастник, който я изоставил

САЩ губят стратегическа позиция в Африка

САЩ губят стратегическа позиция в Африка

Свят Преди 9 часа

От 2019 г. американската армия използва дронове и самолети за извършване на мисии за наблюдение от военновъздушната база в покрайнините на Агадес

.

Петата болест: Дете в Гърция почина след зараза с парвовирус

Свят Преди 9 часа

Много от заразените нямат никакви симптоми или имат леки грипоподобни симптоми като умора и лека температура

д

Антоанет Пепе каза „да” на Карамански-младши (ВИДЕО)

Любопитно Преди 9 часа

Милионерският наследник, който отдавна е поел грижата за трите й деца, реши да предложи брак на красавицата

Словакия проверява дали атентаторът срещу Фицо е бил единак

Словакия проверява дали атентаторът срещу Фицо е бил единак

Свят Преди 10 часа

„Една от версиите е, че виновникът е бил част от група хора, които са се насърчавали взаимно да извършат престъплението“

Руските делтапланери опустошават украинските градове без пари

Руските делтапланери опустошават украинските градове без пари

Свят Преди 11 часа

Сега руските сили използват гладиаторни бомби, за да атакуват северния град Харков

Хеликоптер на президента на Иран падна, издирват оцелели

Хеликоптер на президента на Иран падна, издирват оцелели

Свят Преди 12 часа

Повече за инцидента четете в следващите редове

.

Пушенето, алкохолът и кафето увеличават риска от деменция

Любопитно Преди 12 часа

Липсата на сън също вреди на когнитивната функция

Кание Уест прави жена си порнозвезда, роднините й са притеснени

Кание Уест прави жена си порнозвезда, роднините й са притеснени

Свят Преди 12 часа

След като Бианка Ченсори се омъжи за Кание Уест, тя започна често да се появява публично в силно разголени тоалети

Продължава издирването на тримата моряци, изчезнали след потъването на кораба "Mohammad Z"

Продължава издирването на тримата моряци, изчезнали след потъването на кораба "Mohammad Z"

Свят Преди 12 часа

На борда на кораба, плаващ под флага на Танзания, е имало 11 членове на екипажа - 9 сирийски граждани и двама египтяни

f

Епископ Арсений е избран на първи тур за кандидат за Сливенски митрополит

България Преди 12 часа

За него в бюлетините бяха отчетени 26 гласа, като за избор са необходими 22 гласа

д

Експерти: Германия ще претърпи сериозни икономически последици, ако напусне ЕС

Свят Преди 13 часа

Пет години след такава стъпка могат да бъдат закрити и около 2,5 млн. работни места

Йотова към българите в чужбина: По-силни сме с всички вас

Йотова към българите в чужбина: По-силни сме с всички вас

България Преди 13 часа

Вицепрезидентът благодари на нашите сънародници, че предават на поколенията любовта и знанието за България.