0
Гя ямото заглавие на "Стандарт" тази сутрин гласи: "Сорос влиза в битката за БТК". В дописка от Истанбул, изданието посочва, че "Коч холдинг" кани "финансовата акула на Уолстрийт" за партньор в консорциума. Цитиран е вицепрезидентът Али Коч пред български журналисти в Истанбул. Подзаглавие: "Преговорите с турците продължават - обяви Ахмед Доган". Заглавието, също челно, в "Дневник" е: "Сорос и Джей Пи Морган са новите надежди на Коч за БТК".

"Според лидера на ДПС Ахмед Доган решението на ВАС не спира преговорния процес с класирания на второ място турски консорциум. Юристи обаче твърдят, че решението на ВАС връща процедурата на етап обсъждане на договора с "Вива Венчърс" в надзорния съвет. Това пък не може да става едновременно с преговори с друг кандидат за телекома. Стигна се до нещо като пропагандна битка пред българската масова публика между "Коч" и "Адвент", в която едната страна "цака" с известни инвеститорски имена, а другата - с повече милиони в офертата си."

Вестник "Сега" разкрива, че "ДПС маха шефа на хазарта" Георги Петров, защото категорично отказал да даде лиценз на казиното на турския бизнесмен Суди Озкан в х-л "Хемус". Отказвано му е на два пъти, като вторият път съвпада с изявлението на американския посланик Пардю, че "в много казина в България се перат пари". Пратени са ревизори в комисията на Петров, пише още "Сега" и твърди, че Георги Петров "обслужва интересите на Васил Божков, шеф на Нове Холдинг."

Премиерът е реагирал остро! Това съобщава вестник "Труд" тази сутрин, под заглавие "Симеон удря по масата за Ирак". Позовавайки се на шефа на Българо-иракския консорциум Васил Василев, най-тиражният вестник пише, че на конференцията в Сунех (Шуне), Сакскобургготски е настоял за ясен и бърз отговор по българските предложения за участие на наши фирми в следвоенното възстановяване на Ирак. Съветник на Пол Бремър отговорил - "В момента имаме по-важни въпроси", което предизвикало острата реакция на нашия премиер: "Когато САЩ имаха нужда от българското становище по Ирак в Съвета за сигурност, София го даде веднага, нали?".

"24 часа" поставя акцента другаде: "Премиерът си пристигна с 2 часа закъснение от Йордания заради пясъчна буря." Емблематично заглавие: "Симеон оцеля в пясъчна буря". "Стандарт" пък съобщава, че финансовият министър Велчев щял да предложи на САЩ три варианта за връщане на иракския дълг, като единият е това да стане чрез доставки на петрол.

"Труд" цитира социологическо проучване, според което народът слага магистратите на второ място по подкупност, а самите магистрати се поставят на 11-о място. Но и според народа, и според магистратите, първенство по взимане на рушвети държат митничарите. Редакционен коментар: "Защо (магистратите) само го предполагат, а не действат и всеки облажил се с нетрудов доход да изкупва греховете си зад решетките? Отгоре само викат Дръжте корупцията. Народът вече се умори."

Редакционният коментар в "Дневник" пък гласи: "Това означава, че реформа на съдебната система отвътре е невъзможна. И само потвърждава тезата на правосъдния министър Станков, че да очакваш съдействие от магистратите за промени, е все едно да разчиташ на подкрепа от мъртъвците за преместването на гробищата. Умряла работа."

"24 часа" се шегува: "Чиновниците щели да декларират доходите си до четвърто коляно. А които са крали до девето?" Пред изданието социалният антрополог Харалан Александров казва: "Ако говорим за проекта, според който висшите чиновници трябва да декларират имотите и фирмите и на роднините си, трябва някой да го приложи, за да видим къде работи и къде - не."

""В трескави консултации днес, сряда, между Доган, Станишев и Сакскобургготски ще стане ясно дали някой от тримата ще извади от ръкава си, като мистер Сенко, очакваната от всички трета кандидатура за шеф на БНБ. Ако това не се случи, твърде възможно е утре да няма избор за гуверньор на Централната банка, а парламентът да гласува удължаване на мандата на настоящия", пише Валерия Велева в "Труд".

По темата "24 часа" пише в рубриката "Ще се случи" със заглавие "Идея": "...Търсят нов шеф на БНБ чак след изборите. Мандатът на сегашния може би ще бъде удължен." И още от часовия вестник: "Днес питат и опозицията кой да бъде шеф на БНБ. Доган подхвърля варианти - изборът се отлага, или Гаврийски шеф, Искров подуправител". Щрих от седмичника "Седем": "С избора на управител на БНБ, депутатите ще покажат дали ще закрепят кабинета Сакскобургготски чрез валутните резерви на държавата."

"24 часа" пък тръби: "Заради "24 часа", президентът предлага закон за амнистия за надвзетите пенсии. Хората не бивало да се ощетяват", извежда мотивите в подзаглавие часовият вестник.

"Монитор" извежда челно: "Затвор за краден ток". До 15 юли правителството ще одобри промени в Наказателния кодекс - затвор до 5 години, глоба до 10 хиляди лева, а за кражба на кабели - 15 000 лв. Според коментара на вестника, златният попфолк-хит "Научи ме, тате, жица да крада" вече ще излезе от мода... Но истинският изход да спрат кражбите на ток, посочва "Монитор", е заплатите ни да станат европейски, понеже цените на енергийните източници вече са станали!

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 2 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 2 часа

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 3 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 3 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 3 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 4 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 5 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 5 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 5 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 6 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 6 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 6 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 6 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък