0
Сн ндали. Откъдето и да се погледне по страниците на неделната преса. И така: "Руса жена скара МВР и Америка" в огромно заглавие ни убеждава "24 часа". Нещо повече, на снимката на първа страница виждаме руса жена с американски вид, седнала редом до вътрешния министър Георги Петканов. Ето как Керън Креймър, представител на американското министерство на правосъдието, се оказа въвлечена в сагата със съдебната ни система и главния прокурор.

Според "24 часа" "янките били гневни, задето ги бъркат в съдебните ни скандали". Вчера зам.-посланикът Родерик Мур поискал официално българските власти да опровергаят, че г-жа Креймър е предлагала 150 000 долара подкуп на сина на конституционния съдия Христо Данов, за да подкрепи баща му поправките "анти-Филчев".

А откъде тръгва скандалът, опитва се да проследи "24 часа", и хваща нишката. На 27 декември пред съпровождащи го журналисти вътрешният министър Георги Петканов заявил: "Разбрахме, че в скандала с Данов-младши е замесена млада жена. Тя е трябвало да се яви на среща между него и група аннифилчевисти. Знаем коя е жената, тя е руса, млада и хубава. Искате ли ЕГН-то", попитал вътрешният министър в айтоското село Руен. Вчера обаче, след американски протест, Георги Петканов е трябвало да се самоопровергава по Би Ти Ви.

"Нека не намесваме в нашите нискоинтелигентни скандали представители на чужди държави", заявява по случая зам.-министърът на външните работи Бойко Коцев пред "Труд". След което изданието се връща към скандала с подслушванията. И обявява: има и "Гном 1".

Според синия депутат Йордан Бакалов още преди да бъде подслушван ген. Атанас Атанасов е била подслушвана съпругата му Анелия Атанасова, а оттам и депутати от БСП. Същото пред "24 часа" твърди червената депутатка Татяна Дончева, която била една от подслушваните.

Съпругата на Атанасов работела по неправителствения проект "Инициативи на гражданското самоуправление", финансиран от Американската държавна агенция за международно развитие. Това означава, твърди "24 часа", че заедно с нея са били подслушвани и американски граждани, както и тогавашният вицепремиер Костадин Паскалев. След което - някак логично - идват обвиненията за преврати.

Вестник "Стандарт" излиза с твърдението на Богомил Бонев: "СДС готви преврат". А защо? Защото, заявява о.з. генералът, схемата у нас се повтаряла както при правителствата на Филип Димитров и Жан Виденов. Създавал се изкуствен хаос, а и да дойдели левите, те лесно щели да бъдат дискредитирани от превратаджиите. Така, ако се вярва на Богомил Бонев, обаче излиза, че навремето СДС само се е свалило от власт.

Така, както "Труд" се пита: нима Емануил Йорданов се е подслушвал сам? Понеже това следва от приказките на сегашния вътрешен министър Петканов, който най-неочаквано в телевизионно интервю признал, че в дома на неговия предшественик са открити подслушвателни устройства. Но не отсега, а от преди. Следователно, коментират озадачени телезрители пред "Труд", Емануил Йорданов се е подслушвал сам.

Същото недоумение навярно ще остави у читателите и една публикация на "24 часа", озаглавена "Руският патриарх идва при Максим". В такъв случай логичен е въпросът "кога"?. Но в днешния брой на "24 часа" четем, че: "Патриарх Алексий Втори нямало да дойде за 3 март, когато е канен и президентът Путин, а около месец месец". И тъй като за "месец месец" не сме чували, недоуменията остават.

Каквито впрочем остават и след умилителното интервю с вече бившия шеф на отряда на баретите Филко Славов, който твърди пред "Труд": "Отивам си за доброто на отряда". Да не би да има проблеми? - пита "Труд". Не, не, всичко е наред, обяснява бившият командир на баретите. Успехите също били огромни, за конкретни постижения в работата дори не било редно да се говори. Но отрядът на баретите даже изградил една от най-добрите специални бази в света.

"24 часа" обаче в тази връзка допълва, че баретите били доволни - и те доволни - от оставката на шефа си. Изданието съобщава и за някакво мистериозно писмо на 50 барети до министър Петканов. Но подробности не стават ясни. Сигурно затова в царящата неяснота, вече и политици се записват в училище за магии, съобщава "Стандарт".

Поне по думите на ръководителя на училището за магьосници Борислав Димов, който разказва за наплив от царски депутати и министри, които искали да развалят тегнещата над тях прокоба. Училището за магии носело названието "Хари Потър", било първата школа по магии на Балканите. Освен черната магия, депутатите от НДСВ и ДПС много държали и да им се бае за успех.

А явно нещата не вървят на добре, щом се топят и влоговете ни в Швейцария - пише "Труд". Данните са от оповестено изследване на агенцията "Суис мъни", от което следва, че през 2000 г. българи били скътали 235 млн. швейцарски франка в алпийската държава, а през 2001 г. им останали едва 86 млн. швейцарски франка. Какво излиза? - пита "Труд". Че и българските куфарчета с пари са като "Гном"-овете. Всички говорят за тях, но никой не ги е виждал.

След което изданието стига до заключението, че някога властите се надяваха парите да се върнат. А сега по-скоро разчитат банкери като Иван Миронов (задържан в Скопие) да ни бъдат върнати, вместо парите. Явно подозрителността ни пък вече става заразителна, щом и испанският "АВС" излиза със статия, че у нас зреят заговори и се подготвят тайни операции.

Автор на статията е българският журналист Рафаел Алварадо, кореспондент на "АВС", научаваме от "Стандарт", а смисълът на статията е, че опозицията (най-вече СДС) иска да омаловажи явните успехи на Симеон, затова помага на групировки, които искат да дестабилизират страната. Тази година известният испански вестник навършва сто години, отбелязва "Стандарт".

А "24 часа" от първа страница се решава да направи прогноза на 2003 г. И тя е следната: новата година ще е година с бум на изневерите. Това твърдят представители на кубинска религиозна секта, които всяка година обяснявали какво ще се случи в света. Така през 2003 г. щяло да има войни и сривания на правителства, но според кубинците това било нищо в сравнение с незапомнените брачни изневери. Причината: влиянието на богинята на съдбата Ерегуа в съчетание с бога на реките Очуан. Сигурно затова напоследък вали...

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 7 часа

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 7 часа

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 9 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 9 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 9 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 10 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 11 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 11 часа

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 11 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 11 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 12 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 12 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 12 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 13 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 13 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко