0
с делката за БТК - на съд". Така "Труд" подготвя читателите си за нова скандална сделка, която се оформя след злополучния конкурс за "Булгартабак". Защото жалба срещу избора на "Вива венчърс"-Виена за купувач на телекома е била внесена вчера във Върховния административен съд от "Интернет общество" - България. В жалбата се посочва, че Агенцията за приватизация е нарушила закона за раздържавяването, а в близките дни, пише "Труд", се очаква още поне една жалба срещу сделката за телекома.

"Монитор" също подчертава от първа страница, че сделката за БТК влиза в съда. След което тутакси обръща поглед към сделката с "Булгартабак", където "Дойче банк" е отказала да даде повече пари за тютюневия холдинг. "Тобако кепитъл" вчера са съобщили, че не са склонни да обжалват и се оттеглят от сделката, ако се наддава тепърва по трите параметра - инвестиции, годишно изкупуване на тютюна и програма за работна заетост, отбелязва изданието.

От своя страна "Пари" подчертава, че Германия е поискала гаранции за инвестициите си в България - става дума за констатация след срещата Шрьодер-Първанов в Берлин. Но предимно се е говорило за големи инфраструктурни проекти - не само на втория мост на Дунав, но и при автомагистралите Ниш-София и София-Скопие, подчертава "Пари". Изданието обаче допълва, че по време на срещата не е било споменато името на "Дойче банк", въпреки че "Дойче веле" се позовава на неин анонимен висш служител, който заявил, че при провал на сделката банката може да се изтегли от България.

"Дойче банк" не говори анонимно, заявява пред "Труд" д-р Тесен фон Хайдебрек, член на управителния съвет на банката. И заявява официално следното: "Дойче банк" има интерес да инвестира и модернизира тююневата индустрия в България, но ще се съобрази с всяко решение на българския съд."

"Фалстарт заплашва наследника на "Балкан", обявява във водещото си заглавие "Дневник". Новата компания "Балкан Ер Тур" вече влизала в бившата сграда на ръководство въздушно движение (РВД), подчертава изданието, но отбелязва, че не било още ясно решението на съда. Така подписаните споразумения и решението новата компания да поеме полетите на "Балкан" обаче можели да се окажат нелегитимни без решение на съда.

А и не е само това: "София и Пловдив ще тръгнат пеша" - с това заглавие излиза "Стандарт". Шофьорска стачка оставила хиляди хора под тепетата блокирани на улицата. Рейсовете в Пловдив спрели заради мизерни заплати и опасни возила. В София проблемът обаче е по-различен и не по-малко сериозен, отбелязва "Стандарт". Столичната община не била изплатила задълженията към Енергото за трамваите и тролейбусите. И оттам дали ултиматум неизплатените сметки от 855 000 лв. да бъдат платени до утре. Ако ли не - трамваи и тролеи без ток в четвъртък, отбелязва "Дума". За решаването на проблема кметът Софиянски изпратил писмо до Министерството на финансите с искане всички институции да покрият просрочените си задължения към "Електроснабдяване". Кметът поискал още да бъдат освободени 6 млн. лв. от задълженията на общината към държавния бюджет.

А какво в това време прави властта - пита "Труд". И излиза под глава с фотосесията "По хълмовете на времето". На нея виждаме две снимки. На едната с дата 5 ноември 1963 г. първият секретар на ЦК на БКП др. Тодор Живков пуска в експлоатация Кремиковския металургичен комбинат. На втората с дата 5 ноември 2002 г. министър-председателят и лидер Симеон Сакскобургготски пуска в експлоатация ремонтираната първа доменна пещ в "Кремиковци".

Според "24 часа" основното питане по етажите на властта е: кой ще е вицепремиер? Изданието публикува настояването на екоминистърката Арсенова такъв да е Соломон Паси. "Стандарт" пък смята, че избират между Паси и Кунева за вицепремиер.

"Монитор" обаче е по-заинтригуван от други маневри на властта - правосъдният министър Станков е инициирал среща на властта с обвинения срещу главния прокурор Филчев. "Труд" съобщава, че Едвин Сугарев, макар и вече да не е зам.-лидер на СДС, е поискал имунитета на Филчев. "Дневник" обстойно се спира на обвиненията срещу Филчев. Според Сугарев главният прокурор следва да бъде разследван поради злоупотреба със служебното положение.

"24 часа" публикува основните искания от писмото на Сугарев. Там, между другото, четем, че: Филчев не е изпълнил обещанията си да довърши делата по фалита на банките и източването на банковата система; бил използвал връзките си да потули участието на брат си Ангел, разследван за износ на културни ценности; освободил самолет през 2001 г., извършващ трафик на незаконно оръжие; сплашвал е издатели и журналисти; разправял се е с опоненти, след които самоубилия се прокурор Джамов, Николай Колев, Румен Янков, дори шефът на Конституционния съд Христо Данов; имал сериозни проблеми с психическото си здраве, хронична мания за преследване и параноична подозрителност; и накрая, "24 часа" цитира обвинения във връзки с бившата ДС.

"Дума" твърди, че Филчев е изнудвал Надежда Михайлова с обвинението да открие процедура срещу мъжа й заради приватизирания от него гараж. "Стандарт" от своя страна, тръгва да брани главния прокурор от обвиненията и твърди, че целта на атаката е той да бъде облян с помия, щом го обвиняват даже в "психически отклонения".

И на този фон, какво? "Сметката невъзможна" - е заключението на "Труд". Повод за което е намерението на НДСВ да излъчи догодина 4000 кметове плюс 3000 общински съветници. Освен това се търсели поне 24 000, ако не членове, поне симпатизанти да бдят в изборните комисии. Откъде управляващите ще намерят хора - гадае "Труд". Та нали жълтата партия наброявала тъкмо 3000 души. Освен това, отбелязва "Труд", хора се връщат от Мадрид или Лондон за премиер или вицепремиери, но не и за кметове на Горно Уйно. Предизборната треска е в годишнината от историческия Осми конгрес. Някой ще каже, пише "Труд", че едното няма нищо общо с другото. Има, твърди изданието. Колкото влязохме в комунизма, толкова и управляващите ще имат 4000 кметове.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Фаворитите Петър и Галена напуснаха “Един за друг”

Фаворитите Петър и Галена напуснаха “Един за друг”

Любопитно Преди 6 часа

Симпатичният фермер и неговата любима са ексклузивни гости в подкастa “Един без друг”

"Демократическата партия ни приема за даденост": Предизборната борба в САЩ

"Демократическата партия ни приема за даденост": Предизборната борба в САЩ

Свят Преди 6 часа

В неделя Байдън ще продължи информационната си кампания, като ще говори пред чернокожи абсолвенти

Станислав след Hell’s Kitchen: Чоткин изгради по-лесно меню и това му донесе победата

Станислав след Hell’s Kitchen: Чоткин изгради по-лесно меню и това му донесе победата

Любопитно Преди 7 часа

Станислав сподели, че като малък е бил палаво дете, а майка му често е ходила на родителски срещи

Откриха тялото на един от заложниците в Газа

Откриха тялото на един от заложниците в Газа

Свят Преди 8 часа

Армията потвърди, че 53-годишният Рон Бенджамин е бил намерен заедно с телата на други трима заложници

<p>Екстремна жега обхвана Югоизточна Азия&nbsp;&nbsp;</p>

Рекордно високи температури през април регистрираха в Югоизточна Азия

Свят Преди 8 часа

Природното бедствие стана причина за десетки смъртни случаи в целия регион

В Украйна влезе в сила спорният закон за мобилизацията

В Украйна влезе в сила спорният закон за мобилизацията

Свят Преди 8 часа

Законодателите се бавиха месеци наред и приеха закона едва в средата на април

<p>Шарл Мишел с призив към&nbsp;грузинските политици</p>

Шарл Мишел: Ветото върху закона "за чуждото влияние" дава на правителството "миг за размисъл"

България Преди 8 часа

По-рано днес Зурабишвили обяви, че е наложила вето на закона, предизвикал масови протести в продължение на седмици

Физически и психически тормоз: Твърдения за полицейско насилие при акция в Бургас

Физически и психически тормоз: Твърдения за полицейско насилие при акция в Бургас

България Преди 9 часа

Задържани за разпити твърдят, че униформените са издевателствали над тях

<p>Ричард Гиър: Този филм резонира със собственото ми емоционално пътуване (СНИМКИ)&nbsp;</p>

Ричард Гиър: "О, Канада" резонира със собственото ми емоционално пътуване

Любопитно Преди 9 часа

Актьорът казва, че се е върнал към чувствата, които е изпитвал след смъртта на баща си

<p>Румен Радев разговаря с президента на Косово, какво обсъдиха&nbsp;</p>

Румен Радев разговаря с президента на Косово

Свят Преди 10 часа

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава

Тестови полет на "Старлайнър" е отложен за пореден път

Тестови полет на "Старлайнър" е отложен за пореден път

Технологии Преди 10 часа

"Боинг" залага много на тази тестова мисия, тъй като ако е успешна, то "Старлайнър" може да започне редовни мисии до МКС

Екшън на "Шанз Елизе": Дързък обир за 78,9 милиона евро от магазин в Париж

Екшън на "Шанз Елизе": Дързък обир за 78,9 милиона евро от магазин в Париж

Свят Преди 11 часа

Парижките прокурори съобщиха, че тече разследване

Президентът на Грузия наложи вето на закона за чуждестранните агенти

Президентът на Грузия наложи вето на закона за чуждестранните агенти

Свят Преди 11 часа

Законът противоречи на конституцията на Грузия и на "всички европейски стандарти", каза тя

<p>Убит е командир на &quot;Ислямски джихад&quot; близо до Рафах</p>

Израел: Убит е командир на "Ислямски джихад" близо до Рафах

Свят Преди 11 часа

Израелски войници са убили няколко бойци при сблъсъци през последното денонощие

86-годишна пешеходка загина при катастрофа в Сливен

86-годишна пешеходка загина при катастрофа в Сливен

България Преди 11 часа

По случая е образувано досъдебно производство

Оставиха в ареста обвинения за убийството в село Новачене

Оставиха в ареста обвинения за убийството в село Новачене

България Преди 12 часа

По първоначални данни смъртта е причинена посредством нанесени удари с брадва