0
в ват само 250 млн. евро за БТК", "Две оферти за БТК", "Два кандидата за БТК с обидно ниски цени" - всички тези заглавия от днешната преса са по повод отварянето на окончателните оферти за продажбата на българския телеком. След отварянето на офертите никой не се радваше, отбелязва "Труд". Финансовият министър Милен Велчев беше най-търпелив и остана докрай при отварянето на офертите за разлика от ресорния му колега Пламен Петров, който не дочака да чуе финансовите параметри, предложени от двамата кандидати. Вицепремиерът Василев пък се покри и изобщо не стъпи в агенцията, допълва "Пари".

Двамата кандидати - "Адвент" с регистрирания в Австрия холдинг "Вива венчърс" и турският консорциум на "Коч холдинг" и "Тюрк телеком" продължават да играят. Американската застрахователна компания "AIG-CET кепитъл мениджмънт" се оттегли от наддаването, посочва "Монитор". За отказа на последната "Труд" дава обяснението на шефа на АП Апостол Апостолов, че въпреки желанието си световноизвестната групировка не успяла да намери 3 млн. евро за банкова гаранция за участие в конкурса.

Двете оферти за БТК са опит да се купи компанията с парите от едногодишната й печалба, изтъква "Труд" мнението на бившия шеф на директорския борд на телекома Гроздан Караджов. Новото ръководство на БТК обаче има съвсем различно мнение, отбелязва вестникът. "Двете оферти са доста прилични. Не мисля, че цената е ниска", заявява пред изданието изпълнителният директор на БТК Бойко Димитрачков.

Кой ще е ексклузивният купувач на БТК ще стане ясно след няколко седмици, пише "Труд". Изчисленията на "Монитор" показват, че "Вива венчърс" засега води с 97,7 точки, докато турският консорциум получава 95,2 точки.

В днешния си коментар, озаглавен "Властта се строи пред оръжейния търговец", вестникът се възмущава от поведението на българските държавници. Българските държавници са по-лесни от магистралните проститутки. Което американско ченге тропне на вратата им, те зарязват всичко и започват да се срещат с него, коментира изданието поредицата от срещи на шефа на Американския комитет за НАТО с представителите на политическия елит, наричайки го "търговец на оръжие".

"Кой сте вие, г-н Джаксън?", отразява и гневната реакция на прокурорите "24 часа". Американският емисар призова за конституционни и персонални промени в съдебната власт. Асоциацията на прокурорите реагира снощи с гневна декларация срещу изявленията на Брус Джаксън. Обвинителите смятат, че искането на госта да има промени в съдебната система са недопустими и настояват правителството да излезе с официално становище по този повод, пише часовият вестник. Според Джаксън обаче проблемът с персоналните промени в съдебната система щели да стоят при ратификация на българското членство в парламентите на страните от пакта, пояснява "24 часа".

Няма никаква връзка между хода на сделката за "Булгартабак" и поканата за членство в НАТО, успокоява от друга страна "Стандарт" с изявлението на посланика на Германия у нас г-жа Урсула Зайлер-Албринг във Велико Търново. Едното е икономика, а другото - военна политика, коментира първият дипломат на Берлин в страната ни.

Оказва се обаче, че проблеми в царската партия ни пречат за алианса. "Стига до 20 ноември да не направим голям гаф на равнище управление, парламент или взаимоотношенията медии-управляващи-опозиция, аз съм оптимист за поканата", цитира "Стандарт" казаното от лидера на ДПС Ахмед Доган. Доган е загрижен за НДСВ, потвърждава и "Дума". Жълтите се скараха пред Доган, обяснява възникналите притеснения "24 часа".

Лидерът на ДПС бе поканен от жълтите по повод състава на комисията срещу корупцията. Весела Драганова и Тошо Пейков отново настоявали членовете й да се по равен брой от всички партии. После Драганова се обидила, че номинациите за членове на новата "Антимафия" не са съгласувани с нея и напуснала заседанието. 12 напуснаха заседанието на царската група, изразява проявата на партийна и другарска солидарност "Дума".

"За НДСВ мога да кажа следното - както хората тръгнаха след царя, така при силен кандидат на НДСВ, СДС или Свободните демократи ще тръгнат след него", казва потърсеният за интервю от "24 часа" Стефан Софиянски. Според него местните избори добиват все по-мажоритарен характер, защото на обикновения човек партньор му е местната власт. "Дясноцентристка коалиция, иначе левите печелят", предупреждава Софиянски пред "24 часа".

"Спрял съм всякакво поскъпване на водата и няма да го разреша, докато не получа сериозна аргументация", уверява пък пред "Монитор" Софиянски. Интервюто там е предизвикано от разследването на вестника за изнесените към Лондон 13,5 млн. евро пари на Европейската банка потъват в софийския "Уотъргейт". Изнасяли ги концесионерите "Интернешънъл уотър къмпани" и " Юнайтед ютилитис интернешънъл", твърди изданието, позовавайки се на шефа на столичното водоснабдяване Ганчо Хитров.

Под заглавие "Поставяме условие на Европа за АЕЦ" "Монитор" съобщава за намерението на правителството да настоява Брюксел да прати нова партньорска техническа проверка на III и IV реактор на АЕЦ още догодина. Това е нова позиция на правителството за затваряне на блоковете на централата, изтъква изданието.

Както е известно, че Румъния ни завижда за АЕЦ, така стана известно, че най-големият увеселителен парк на Балканите "София ленд" вся черна завист в сърцата на комшиите, посочва "24 часа". Румънците най-много се засегнали от българските успехи и решили да отворят с бледо подобие на нашия лунапарк - "Дракула парк", информира изданието.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 2 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 4 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 7 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 8 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 8 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 9 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 9 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 9 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 9 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 10 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 10 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 10 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 10 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 10 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 10 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете