0
До ото за СПИН срещу българските медици е водещата тема днес. Кадафи политизира делото за СПИН, пише "Демокрация".
Реч на Кадафи обръща процеса в Триполи, отбелязва "Стандарт". Световен съд за българите, четем на първа страница на "24 часа".

Медиците ни заложници за "Локърби" добавя в челните заглавия "Новинар". Съдебният процес срещу шестимата български медици в Либия ще стане световен, цитират вестниците думите на либийския лидер Кафади на конференция по СПИН в Нигерия. "Това е отвратително престъпление. Открихме лекар и група медицински сестри, които са разполагали с вируса на СПИН и от които е било поискано да експериментират срещу деца" предава дословно "Новинар" обвинението на Кадафи.

В СПИН аферата били намесени и две шпионски централи - ЦРУ и Мосад. "Опити върху дечица! Сега някои са на лечение в Европа, други в Либия. Държавите, от които са лекарят и медицинските сестри, знаят затова. Просто този процес ще бъде световен! Подобен на процеса за Локърби", изважда цитат от речта "Труд". Шестимата български медици, може да бъдат заменени за либиец, осъден на доживотен затвор по случая "Локърби", твърди "Новинар". Изданието припомня, че днес е последния срок за обжалване на присъдата на либиеца пред Върховния Шотландски съд. В същото време адвокат Пламен Ялмъзов отрича в междуведомствената комисия да е ставало въпрос сънародниците ни да бъдат разменяни срещу когото и да било. Веднага след като посолството ни в Триполи съобщи за публикациите в либийската преса, Министерството на външните работи поиска обяснение от либийското посолство в Триполи, научаваме от "Демокрация". Вестникът цитира зам.министър Марин Райков, който заявява, че нашата загриженост е налице и тя налага нови разговори с либийската страна по делото. Пред "24 часа" по повод изявлението на Кадафи зам. министърът изразява съмнение относно независимостта на съда и в същото време надежда, че изявлението е било некоректно препредадено от либийските медии. Ако е възможно, българските журналисти да пишат по процеса в Триполи без нападки, за да не се стигне до влошаване на положението на подсъдимите българи, умолява пред "Труд" адвокат Шейтанов.

Той се опасявал, добавя изданието, че ако обстановката се изостри, никой не може да предвиди по-нататъшния ход на процеса, а имало опасност нещата да станат неконтролируеми.

"Българските медици вече са заложници" заключава в "Новинар" Иво Инджев, припомняйки една заирска поговорка "Не съди за своя ръст по собствената си сянка".

Царството трепери днес до 19 часа. Тръгвайки от това заглавие "24 часа" разгръща на 5 страници друга водеща тема - царската. ЦИК не регистрира Националното движение Симеон Втори заради нови нередности в документите, пише вестникът. След драматично заседание, продължило 5 часа, говорителката Ралица Негенцова е обявила, че освен царските хора до днес ред в бумагите си трябва да сложат още и ОДС, и Коалиция за България. Така обобщава "24 часа" червени и сини заедно с избраните от царя Партия на българските жении движение за национално възраждане "Оборище" ще се явят на поправителен.

"Богатите сини и червени ще се промушат през губерката, но бедната царска партия едва ли!, е коментарът на "Труд". "Труд" и преди, и сега е вестникът на народа. А народът вече не ще животът му да е с партиен билет, заявява позицията на изданието неговият главен редактор Тошо Тошев. Малките скачат в последния момент. Вчера чухме, пише "Труд", че първата коалиция между новите десни и "Гергьовден" и ВМРО - вече е факт. И веднага разбираме, че във ВМРО има действащи сътрудници на бившата ДС /които са и депутати от 38-то НС/, чиито имена били скрити през 1997 по решение на президента и премиера. Пак в "Труд" Богомил Бонев твърди, че Костов манипулира с досиета. Ако Костов е искал да влияе с досиета върху ВМРО, щеше да го направи още когато напуснахме ОДС, опровергава пред "24 часа" лидерът на войводите Красимир Каракачанов. Според социологическо проучване новата коалиция събира 5,5 процента при 60 процента избирателна активност, смята Любен Дилов син пред "Демокрация". Екатерина Михайлова оглави предизборния щаб на ОДС, добавя изданието.

Олимпийската шампионка Тереза Маринова е кандидат депутат от листата на ОДС в Плевен, разкриват пред "24 часа" от предизборния щаб на сините.
Сините отвръщат на шарлатаните в политиката с предизборна програма и щаб, коментира "Новинар". СДС ще се държи сериозно на изборите - никакви забежки като усмихнати слънца и истински маг в листите. Никакви обещания за фокусническо оправяне на България за 800 дни, а за работа и сигурност. Но на партията от всички факирски умения ще са нужни тези на гълтачите на огньове. Ясно защо, завършва коментарът "Новинар".

От политическия живот по празниците "Стандарт" акцентира на срещата на четири очи между лидерите на ДПС и на Консервативния съюз Ахмад Доган и Христо Бисеров. Една от темите била участието на хора на Бисеров в предизборните листи на ДПС, разкрива изданието. На основата на демоскопско изследване за перспективност на коалициите "Стандарт" посочва, че коалиацията ОДС събира най-много точки. Следващите комбинации са ОДС плюс Симеон Втори, Гергьовден плюс цар.

Не се притеснявам от обвинения, че използваме Симеон Втори, за да влезем в политиката. Предпочитам да съм в устата на хората и да помогна за нещо толкова голямо, заявява в интервю за "Новинар" коалиционният партньор на царя Весела Драганова.

"Искаме добрия стар българин с мустаците и потурите", това са сходните идеи с другата съставна част от коалицията Движение за национално възраждане "Оборище", уточнява лидерката на Партията на жените.

Възрожденската визия и идеи отпращат към останалите малко встрани чествания по повод 125-та годишнина на Априлското въстание. От всички политици уважили с присъствието събитието вниманието на журналистите е съсредоточено върху президента Петър Стоянов. Преди да загърмят пушките и да започне възстановката на част от историческите събития държавният глава получи от младежите на Копривщица умален макет на легендарното черешово топче, научаваме от "Труд". "Работете така, че винаги да има Копривщица и винаги да има България". Това са посланията на децата от възрожденския град, връчени на президента, отбелязва "Стандарт".
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Потенциалната вицепрезидентка на Тръмп застреляла кучето си

Потенциалната вицепрезидентка на Тръмп застреляла кучето си

Свят Преди 1 минута

Това става ясно от предстоящите мемоари на Ноем

Аварийна пързалка на Boeing се откъсна по време на полет в САЩ

Аварийна пързалка на Boeing се откъсна по време на полет в САЩ

Свят Преди 55 минути

След като прекарва само 33 минути във въздуха, самолетът каца на международното летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк

"Множество куршуми в мозъка и сърцето": Труп на делфин намериха край Луизиана

"Множество куршуми в мозъка и сърцето": Труп на делфин намериха край Луизиана

Свят Преди 1 час

Тормозът, нараняването, убиването или храненето на диви делфини е забранено в САЩ

"Спи в животински трупове и яде суров черен дроб": 7 актьори, които преминаха границите

"Спи в животински трупове и яде суров черен дроб": 7 актьори, които преминаха границите

Любопитно Преди 1 час

Кои са актьорите, които истински се вживяват в ролите си, четете в следващите редове

Колко струват тестовете за коклюш и могат ли да дадат фалшив резултат

Колко струват тестовете за коклюш и могат ли да дадат фалшив резултат

България Преди 1 час

Диагнозата се поставя както в зависимост от клиничната картина, така и при потвърждение с лабораторни изследвания

Украински танк в района на град Часов Яр обстрелва руски позиции, 29 февруари 2024 година

Унищожават "всичко, което се движи в посока на града“: Яростната битка за Часов Яр

Свят Преди 1 час

Руските войски се опитват да превземат Часов Яр в Донецка област преди 9 май

<p>&quot;Летящи таксита&quot;: Париж обяви мащабни планове за трафика на града</p>

Ще се возим ли на въздушни таксита след два месеца в Париж?

Технологии Преди 1 час

И дали прословутото Velocity ще дебютира на Олимпиадата през юли

Древна ДНК разкрива мистериозна империя

Древна ДНК разкрива мистериозна империя

Любопитно Преди 1 час

От едно парченце кост учените могат да извлекат удивителна информация за миналото

Ева Лонгория и съпругът ѝ се местят в Испания

Ева Лонгория и съпругът ѝ се местят в Испания

Любопитно Преди 1 час

Преместването не е за постоянно

Колко често българите чистят кухнята си? Нека видим!

Колко често българите чистят кухнята си? Нека видим!

Любопитно Преди 1 час

Мони Бонбони взе участие в специалния Food Quiz и нека разберем колко добре познава феновете на предаването

Виена

Докъде пътуват българите за Великден и майските празници?

България Преди 2 часа

Топ 7 предпочитани дестинации от българите дестинации за празниците