0
Има ли конфликт между министъра на вътрешните работи и главния секретар, защо беше уволнен началникът на тиловата служба на МВР Йордан Ковачев, ще пенсионират ли шефа на архивите Серафим Стойков? Тези въпроси продължават да витаят на страниците на днешната преса. Тих скандал за пари в МВР! Чистка на "Шести септември"! Договор за софтуер ощетил полицията със 75 450 долара! "Петканов и Борисов - врагове!" Така писа пресата вчера, коментирайки дисциплинарното уволнение на шефа на тила на вътрешното ведомство Йордан Ковачев, припомня "Труд". Пресцентърът на вътрешното министерство от два дни е залят с искания за интервюта с главните действащи лица, съобщава "24 часа".
Изданието използва интервюто с Бойко Борисов, взето от БНР. "По принцип не може да има конфликт между началник и подчинен", заявява главният секретар на МВР Бойко Борисов. Шеф и подчинен не могат да воюват, перифразира "Труд". На питане за евентуално обсъждане на уволнението на Йордан Ковачев отговорът е също така изчерпателен: "Подчиненият няма право да пита началника си". "Аз съм честен човек и има моменти, в които би трябвало да мълча", извежда в заглавие часовият вестник казаното от Борисов пред БНР. "Рейтингът на Бойко не е за завиждане. И аз не му завиждам. Ни най-малко", заявява в интервю за "Труд" вътрешният министър Петканов. "Борисов е човек, когото изключително уважавам. С когото се съобразявам. Мисля, че и той е с мен. Което не означава, че като партньори трябва да сме на едно мнение по всички въпроси. И двамата сме полезни на държавата. И взаимно се допълваме", уверява пред "Труд" министър Петканов. "Война няма", категоричен е министърът. "Конфликтът ми с Борисов го фoрмират медиите", твърди той пред "24 часа".

Пред "Труд" Георги Петканов обяснява, че различните виждания произтичат от уволнението на Ковачев. Борисов е настоявал за по-малко наказание. Но според министъра Ковачев грубо е нарушил служебните си задължения. Хвърлил е 75 450 долара "на вятъра". Те са платени на частна фирма, а фирмата не е изпълнила договора. Софтуеърът е нужен за осигуровките на служителите на МВР. С провалената му доставка се нарушават правата на хиляди служители. "Ще дам на прокурор шефа на тила", предупреждава от страниците на "24 часа" Петканов. "Петканов отвръща на удара", е лаконичния коментар на часовия вестник. Президентът подкрепи главсека на МВР, отбелязва същото издание. След среща на Първанов с Борисов спешно викат политиците заради бандитите. Вместо през май Консултативният съвет за национална сигурност се свиква в края на месеца или най-късно в средата на април, съобщава часовият вестник.

"Писна ни!", възкликва в редакционния си коментар "Труд". Насилието трайно се настани в ежедневието ни като нежелан роднина. Преди няколко дни ограбиха Юлиана Дончева. После пребиха и окрадоха Маргарита Хранова. Певицата нападната пред дома й, след удар с юмрук по лицето остава без чанта, уточнява "24 часа". Но вчера чашата преля, продължава "Труд". Оказа, че повече от месец полицаи охраняват съдийките по делото за легитимността на главпрокурора Филчев. Не рутинно, а защото били заплашени с киселина, подчертава изданието. Таня Радкова и Ваня Анчева били заплашени по телефона, че ще ги сполети съдбата на зам.-шефката на строителния надзор Светла Гебрева. Осигурихме полицейско наблюдение, лаконичен бе главният секретар Бойко Борисов, пише "Труд". И оповестява интересната новина, че Борисов бил гласен за премиер. Според близък до кабинета човек министър-председателят Сакскобургготски имал много сериозен разговор с главния секретар, на който му е предложил да оглави правителството. "Считам за несериозно въобще да ми се задава такъв въпрос", коментирал пред вестника самият Борисов.

Симеон Сакскобургготски пише обръщение към нацията, известява "Монитор". Премиерът е избрал датата за обръщението 6 април умишлено, защото тогава се навършва една година от обръщението, с което той заяви намерението си да се включи в българската политика след 50-годишно изгнание. Обръщението ще бъде и своебразен отчет за управлението на НДСВ, твърдят запознати пред изданието. Тогава ще стане ясно дали премиерът има намерение да прави промени в екипа, с който управлява държавата.

Според "Демокрация" обаче започва преброяването. Реакциите на отговора на Надежда Михайлова по повод поканата на Сергей Станишев за общи опозиционни действия е добър начин за преброяване на дивите зайци на демокрацията. Защото опитът на Станишев да демонстрира модерност и да се легитимира като опозиция ведно като СДС е разбираем, но да се нарече достойният отговор на новия лидер на сините до опонента "скарване", и то не от близкатa до БСП преса, е симптом колко лицемерна бе радостта на някои от избора на Надежда.
А иначе отговорът на Надежда е просто припомняне на принципите на демокрацията: когато си във властта, поемаш политическа отговорност за управлението, коментира изданието. СДС е готов за срещи с управляващото мнозинство на НДСВ, ДПС и БСП като единствена опозиционна формация на 39-ото НС. "Ние сме готови конструктивно да обсъждаме и решаваме всички въпроси, свързани с националните интереси на България", цитира "Демокрация" част от писмото на лидера на СДС в отговор на поканата на председателя на Висшия съвет на БСП за размяна на мнения по сключени от правителството договори.

"Надежда и Станишев слагат край на писмата", подчертава "Новинар". "Сини и червени в общ бойкот", изтъква вестникът вчерашните безпрецедентни действия на сини и червени депутати, които заедно излязоха от пленарна зала по време на дебата за външния дълг. Те бойкотираха сделката за замяна на брейди-книжата с еврооблигации, предложена от правителството. ОДС и коалиция "За България" възроптаха, че били нарушени конституцията и правилникът на НС, тъй като материалите по сделката им били дадени същата сутрин, уточнява вестникът. Бързането прикрива някаква далавера, подозират сините. Те щели са сезират Конституционния съд. Муравей Радев обвини наследника си Милен Велчев, че обслужвал интересите на бившите си работодатели от "Мерил Линч".

"Ушиване по мярка" е най-добрият начин да бъде задоволено всяко желание на клиентите, разкрива пред "Дневник" тайната на добрия бизнес моделиерът на Тони Блеър. Антонио Пипитоне - моделиер-конструктор на италианската марка за мъжки облекла "Ermenegildo Zegna", пристигна у нас, за да представи услугата "Ушиване по мярка" и да вземе размерите на българските мъже, които искат да имат бутиков костюм с известната марка. В България има висок скок в търсенето на луксозни стоки, твърди пред "Дневник" мениджърът на "Zegna".
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 4 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 7 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 8 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 8 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 9 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 9 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 9 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 10 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 10 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 10 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 10 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

България Преди 10 часа

Ето кога се очаква това

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 10 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 11 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 11 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове